Кальмари в сметанному соусі – 8 рецептів з цибулею, часником, грибами на сковороді в духовці з фото

Соковиті кальмари в сметанному соусі з морквою і цибулею

Цибулю з морквою – хороше поєднання при приготуванні деяких страв. Овочі додають соковитості і підкреслюють смак основного інгредієнта. Кальмар в поєднанні з цибулею і морквою в сметані виходить дуже ніжним з яскравим смаком морепродуктів.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Кальмар (тушка) – 0,5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Кальмара обдати гарячою водою і очистити від шкірки і нутрощів. Нарізати м’ясо соломкою.

2. Моркву і цибулю подрібнити: коренеплід натерти, цибулю повинен був нарізаний півкільцями.

3. Обсмажити овочі, поки не стануть золотистими.

4. Додати до моркви і цибулі соломку з кальмара і тримати на вогні не більше 5 хвилин, приправити сіллю і перцем.

5. В кінці додати сметану, потримати на вогні 5 хвилин. Подавати страву з гарніром з відвареного рису.