Соковиті кальмари в сметанному соусі з морквою і цибулею
Цибулю з морквою – хороше поєднання при приготуванні деяких страв. Овочі додають соковитості і підкреслюють смак основного інгредієнта. Кальмар в поєднанні з цибулею і морквою в сметані виходить дуже ніжним з яскравим смаком морепродуктів.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Кальмар (тушка) – 0,5 кг
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Кальмара обдати гарячою водою і очистити від шкірки і нутрощів. Нарізати м’ясо соломкою.
2. Моркву і цибулю подрібнити: коренеплід натерти, цибулю повинен був нарізаний півкільцями.
3. Обсмажити овочі, поки не стануть золотистими.
4. Додати до моркви і цибулі соломку з кальмара і тримати на вогні не більше 5 хвилин, приправити сіллю і перцем.
5. В кінці додати сметану, потримати на вогні 5 хвилин. Подавати страву з гарніром з відвареного рису.