Страви з камбали призначені для справжніх гурманів. Риба легко запікається в духовці самими різними способами. Такий продукт можна подавати до обіду, вечері або святкового столу. Вас приємно здивує яскравий смак і аромат страви. Беріть на замітку підбірку з 10 покрокових рецептів.
Камбала, запечена в духовці цілком
Оригінальна і неймовірно смачна ідея для домашнього вечері – запечена цілком камбала. Соковиту рибу можна подавати до столу зі свіжими овочами та зеленню. Спробуйте!
Інгредієнти на
2 порц.
- Камбала 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Прованські трави 1.5 ч. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як смачно запекти камбалу в духовці? Промиваємо і висушуємо рибу. Акуратно відрізаємо голову і виймаємо нутрощі.
- Підготовлені тушки гарненько промиваємо всередині.
- Ножицями акуратно відрізаємо хвостики і плавники.
- Натираємо інгредієнт сіллю, чорним меленим перцем зовні і всередині.
- Перекладаємо камбалу на деко з фольгою. Обмазуємо її рослинним маслом і посипаємо прованськими травами.
- Випікаємо продукт при температурі 180 градусів близько 20-30 хвилин.
- Ароматний і соковитий камбала, запечена цілком готова. Подавайте до столу!
Соковита і ніжна камбала у фользі в духовці
Щоб запечена камбала вийшла соковитою і ніжною, приготуйте її у фользі. Така страва стане відмінною ідеєю для сімейного обіду або вечері. Оцініть простий рецепт приготування.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Камбала – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо камбалу, позбавляє її від голови, хвоста і плавників.
2. Далі рибу ділимо на шматки. Можна розділити на дві частини.
3. Підготуємо сіль і спеції за смаком. Розмішуємо їх.
4. Рибу старанно натираємо сухий пряною сумішшю.
5. Ріпчасту цибулю поділяємо на тонкі півкільця.
6. Помідор ріжемо колами.
7. На деко з фольгою викладаємо цибулю.
8. Далі кладемо шматочок камбали. Поливаємо лимонним соком.
9. Зверху розкладаємо помідори.
10. Щільно загортаємо заготівлю фольгою.
11. Також чинимо і з рештою інгредієнтами.
12. Випікаємо частування 30 хвилин при температурі 180 градусів.
13. Соковита і м’яка камбала готова, подавайте до столу!
Як смачно запекти камбалу з картоплею?
Просте і апетитне блюдо для вашого домашнього столу – запечена камбала з картоплею. Порадуйте себе і близьких ароматним частуванням. Використовуйте для цього перевірений рецепт.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Камбала – 2 шт.
- Молоко – 1,5 склянки
- Картопля – 600-700 гр.
- соєвий Соус – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо камбалу, відрізаємо голову і хвостики, прибираємо нутрощі.
2. Далі тушки нарізаємо невеликими шматочками і занурюємо у велику миску з молоком. Залишаємо на 30 хвилин.
3. Витягаємо шматочки, промокаємо їх паперовим рушником, після натираємо сіллю і поливаємо соєвим соусом.
4. Перекладаємо на шматочки обмазаний маслом деко. Сюди ж кладемо очищений картопля, посипаємо спеціями і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів. Готуємо близько 25 хвилин.
5. Ароматна картопля з шматочками камбали готовий. Подавайте до столу!
Простий і смачний рецепт камбали з овочами в духовці
Для яскравого та апетитного домашнього обіду можна запекти камбалу з овочами. Страва порадує своєю поживністю, соковитістю і ароматом. Беріть на замітку просту кулінарну ідею.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Камбала – 2 шт.
- Молоко – 1,5 склянки
- Сіль – за смаком.
- соєвий Соус – 100 мл
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Старанно промиваємо камбалу. Голову і плавники акуратно відрізаємо.
2. Далі тушки розрізаємо на порційні шматочки.
3. Викладаємо продукт в тару з молоком і соєвим соусом. Залишаємо на 30 хвилин.
4. Через деякий час маринад обережно зливаємо. Рибні шматочки відкидаємо на друшляк.
5. Слідом шматочки просочуємо паперовим рушником.
6. Всі процедури змінюють смак і колір камбали.
7. Ріжемо кільцями цибулю і моркву. Відправляємо овочі на деко, вистелений пергаментом. Посипаємо продукти сіллю.
8. На овочі викладаємо шматочки риби. Випікаємо блюдо 25 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці.
9. Запечена з овочами камбала готова. Діліть частування на порції і подавайте до столу.
Філе камбали, запечене в духовці
Ніжне філе камбали можна запекти в духовці. Таке блюдо порадує своїм смаком і поживними властивостями. Подавайте продукт до домашнього вечері зі свіжими овочами та іншими гарнірами за смаком.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Камбала – 2 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 150 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо і очищаємо камбалу. Очищаємо продукт від голови, хвоста і плавників і шкіри. Використовуємо тільки філе.
2. В окремому посуді готуємо маринад. У рослинне масло відправляємо сіль і паприку.
3. Сюди ж додаємо чорний мелений перець.
4. Продавлюємо в масу зубчики часнику.
5. Вимішуємо інгредієнти.
6. Далі отриманою сумішшю обмазуємо рибу.
7. Залишаємо філе просочуватися спеціями на 30 хвилин.
8. Перекладаємо шматки у форму для випікання з фольгою.
9. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
10. Соковита і ароматна камбала в духовці готова. Подавайте до столу з гарніром за смаком.
М’яка і соковита камбала в сметані в духовці
Приготувати і ніжну соковиту камбалу в духовці можна з додаванням сметани. Частування стане яскравою ідеєю для поживного обіду або вечері. Також можна подавати до святкового столу.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Камбала – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Сметана – 100 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
2. Камбалу промиваємо і очищаємо.
3. У риби необхідно відрізати плавники і хвости.
4. Акуратно за допомогою ножа знімаємо шкірку.
5. Посипаємо тушки сіллю і чорним меленим перцем.
6. Старанно втираємо спеції в поверхню.
7. Далі заготівлю обмазуємо сметаною, посипаємо подрібненим часником і кропом.
8. Викладаємо рибу в рукав для запікання. Готуємо 30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
9. Апетитна камбала в сметані готова. Подавайте рибу до столу!
Як приготувати соковиту камбалу з лимоном в духовці?
Соковиту камбалу в духовці можна приготувати з лимоном. Продукт порадує яскравим смаком і приємним цитрусовим ароматом. Блюдо підійде для сімейного обіду або вечері. Спробуйте!
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Камбала – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Лимон – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Промиваємо камбалу і очищаємо її від голови, хвоста і плавників.
2. Підготовлену тушку викладаємо в обмащений рослинним маслом форму.
3. Посипаємо продукт сіллю і чорним меленим перцем.
4. Лимон нарізаємо тонкими колами. Розкладаємо їх по рибі.
5. Вливаємо в заготовку воду і ставимо її в розігріту до 200 градусів духовку. Готуємо близько 30 хвилин.
6. Готову рибку перекладаємо з форми на порційні тарілки.
7. Ароматна камбала з лимоном готова. Доповнюйте її свіжими овочами і подавайте до столу!
Ніжна і дуже смачна камбала, запечена в рукаві
Соковиту і ароматну камбалу можна запекти в рукаві. Риба добре просочиться спеціями і порадує яскравим ароматом. Таке частування підійде як для обіднього, так і для святкового столу.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Камбала – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лимон – 1 шт.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Камбалу старанно очищаємо і промиваємо під водою. Голову, хвіст і плавники видаляємо.
2. Далі рибку старанно натираємо сіллю і спеціями. Можна використовувати чорний перець.
3. Робимо в тушках невеликі надрізи і вставляємо в них тонкі часточки половинки лимона.
4. Відправляємо заготовки в рукав для запікання і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
5. Після готовності, камбалу перекладаємо на порційні тарілки і посипаємо зеленню. Запечений лимон можна замінити свіжим для яскравого подання.
Як приготувати соковиту камбалу з цибулею в духовці?
Ароматна і поживна камбала в духовці виходить з додаванням цибулі. Яскравий продукт стане родзинкою вашого домашнього столу. Подавайте до обіду, вечері або в рамках святкового меню.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Камбала – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Соус соєвий – 60 мл
- Масло рослинне – для випікання.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо камбалу.
2. Рибки необхідно промити, очистити від нутрощів, голови і плавців.
3. Поливаємо продукт невеликою кількістю соєвого соусу.
4. Залишаємо заготівлю просочуватися на час.
5. Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом.
6. Очищаємо від лушпиння ріпчасту цибулю і промиваємо зелений.
7. Головку білого цибулі ріжемо тонкими півкільцями.
8. Викладаємо половину продукту в форму з маслом.
9. Розкладаємо на цибулю тушки риби.
10. Заливаємо тушки соєвим соусом, що залишився на тарілці.
11. Далі посипаємо сіллю і спеціями.
12. Ріпчасту цибулю кладемо на рибу.
13. Зверху посипаємо подрібненою зеленою цибулею.
14. Накриваємо форму фольгою для випікання.
15. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
16. Готову камбалу з цибулею перекладаємо на порційні тарілки. Можна подавати до столу і пригощатися!
Камбала з помідорами і сиром в духовці
Запекти камбалу можна з сиром і помідорами. Готове блюдо вийде неймовірно соковитим і апетитним. Подавайте його як до сімейного столу, так і до святкового. Здивуйте своїх близьких або гостей.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Камбала – 3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Помідор – 2 шт.
- Сир твердий – 80 гр.
- Сметана – 120 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кріп – за смаком.
- Масло рослинне – для випікання.
Процес приготування:
1. Камбалу промиваємо, очищаємо від голови і плавців, після чого ділимо на великі шматки.
2. На деко кладемо фольгу і поливаємо її рослинним маслом.
3. Ріпчасту цибулю ділимо на колечка. Викладаємо їх на деко.
4. На цибулю кладемо шматочок риби, який посипаємо сіллю і спеціями.
5. Сметану розмішуємо з подрібненим кропом.
6. Сметаною масою поливаємо рибу.
7. Далі кладемо гурток помідора.
8. Посипаємо все це тертим сиром.
9. Також чинимо з рештою інгредієнтами. Випікаємо блюдо 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після чого камбалу з помідорами і сиром можна подавати до столу!