Простий і смачний салат з карпаччо з яловичини
Якщо ви хочете в повній мірі розкрити смак карпаччо і зробити з нього повноцінне блюдо, вам варто спробувати такий простий, але смачний рецепт. Цей салат є одночасно ситним і апетитним. А його подача здатна приємно здивувати і порадувати ваш очей.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порцій – 5.
Склад:
- Карпаччо – 150 гр.
- Помідори черрі – 150 гр.
- Листя салату – 150 гр.
- Перепелині яйця – 12 шт.
- Сіль – за смаком.
- Мелений перець – за смаком.
- Листочки розмарину – за смаком.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
Інгредієнти для заправки:
- Рослинна олія – 50 мл
- Лайм – 1 шт.
- Сушений майоран – за смаком.
- Сушений базилік – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Приготування салату починаємо з підготовки карпаччо з яловичини. М’ясо необхідно вибирати відповідально. Воно повинно бути дуже свіжим і ніжним. Яловичину промиваємо і сушимо з допомогою паперових рушників. На поверхні м’яса робимо невеликі і неглибокі надрізи. Змішуємо оливкова олія, сіль, мелений перець і листочки розмарину. Отриманою сумішшю натираємо шматок яловичини. Після даємо м’яса трохи постояти і промаринуватися. Розігріваємо на невеликому вогні сковороду, змащуємо її оливковою олією. Обсмажуємо яловичину з кожної сторони на протязі 4-5 хвилин. Всередині м’ясо повинне бути рожевим і нагадувати стейк прожарювання medium rare. Коли вирізка готова, переносимо її на дерев’яну дошку і даємо трохи полежати, щоб яловичина дійшла до повної готовності. Тепер приступаємо до нарізки м’яса. Слайсы повинні бути дуже тонкими і практично прозорими. Порізати яловичину можна за допомогою звичайного кухонного ножа, але краще використовувати спеціальний філейний ніж. Якщо слайсы вийшли не дуже тонкими, кладемо їх між харчової плівки і відбиваємо молотком.
2. Переходимо до заправки для нашого салату. Для неї ми змішуємо сіль, мелений перець, сушений майоран, сушений базилік. До них поступово додаємо рослинне масло і добре все перемішуємо. В отриману суміш видавлюємо лайм і ще раз розмішуємо заправку.
3. Готуємо залишилися інгредієнти салату. Ретельно вимиваємо помідори черрі і листя салату. Помідори нарізаємо навпіл і висипаємо в глибоку миску. Листя салату рвемо на шматочки і відправляємо до наших помідорів.
4. Перепелині яйця необхідно відварити. Каструлю з водою ставимо на невеликий вогонь і чекаємо, коли вона закипить. Варимо яйця протягом п’яти хвилин. Після очищаємо їх від шкаралупи і нарізаємо навпіл. Отруюємо яйця в миску до помідорів і салату.
5. Слайсы з яловичини відправляємо до решти інгредієнтів салату. Додаємо заправку з рослинної олії та спецій. Добре перемішуємо всі інгредієнти, і салат з карпаччо готовий. Ви можете подавати його на сервірувальній посуді, прикрасивши рештою половинками помідорів чері та перепелиних яєць. Такий смачний салат стане прекрасним варіантом страви для сімейного вечері. Приємного апетиту!