Оригінальний спосіб приготування картоплі по-селянськи на мангалі
Картопля – один з найпопулярніших і затребуваних гарнірів, але мало хто знає, що використовувати його можна також в якості основного блюда. Як варіант – картопля по-селянськи на мангалі. Смачно, ароматно і швидко. А головне, що страва не завжди, а значить, точно здивує всіх гостей.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – 30 гр.
- Масло оливкова – 50 мл
- Оцет винний – 2 ст.л.
- Цибуля – за смаком.
- Приправа – 50 гр.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Викладіть фольгу в два шари на решітку з бортами, на якій будете готувати. Зробіть так, щоб вона була вище бортів решітки. Це стане в нагоді потім, коли ви будете щільно підвертати краю і накривати картоплю другим шаром фольги, щоб повністю її укутати. Не залишайте просвітів і дірок на дні.
2. Промийте картоплю, але не зчищайте шкірку. Розріжте уздовж навпіл. Фольгу змастіть оливковою олією і викладіть на неї картоплю в один шар. Дрібно і тонко наріжте цибулю, розітріть його і посипте їм картоплю.
3. Сіль, перець, винний оцет змішайте в окремій ємності. Дочекайтеся, поки сіль повністю розчиниться. Це буде заправка для картоплі по-селянськи. Дрібно наріжте часник ножем. Додайте його до оцту і як слід перемішайте.
4. Більшою частиною заправки полийте картоплю і накрийте його зверху вдвічі складеним листом фольги, запечатайте, щоб не було просвітів і нічого не витекло. До цього часу вугілля в мангалі вже мають бути готові. Чекаємо, поки полум’я повністю погасне, хоча вугілля, звичайно, повинні залишатися гарячими.
5. Випікайте протягом 30-40 хв. Перевірити готовність можна за допомогою проколів картоплі ножем або зубочисткою. Коли страва буде готове, зніміть верхній аркуш фольги і викладіть картоплю на тарілки. Полийте його зверху залишилася заправкою, це посилить і поліпшить смак. Якщо хочете, можна також присипати подрібненою цибулею і зеленню. Приємного апетиту!