Ніжна молода картопля в шкірці, запечена на мангалі
Молода картопля заслужено вважається найкориснішим, бо не містить крохмалю. Його можна їсти навіть маленьким дітям. Цікаве використання такої картоплі – це приготування в шкірці на мангалі. Смак страв з мангалу не переплутаєш ні з чим, тим більше при такому аромат свіжої картоплі.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Картопля – 1 кг
- Сіль – 30 гр.
- Приправа – 50 гр.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Вибираємо картоплю середнього розміру: маленький дуже швидко згорить, а великий, навпаки, не пропечеться. Добре, але акуратно вимиваємо картоплю, щоб не здерти шкірку.
2. Підготуємо фольгу. Розрізаємо її на частини: вони повинні бути не дуже маленькими, бо в них необхідно порожниною обернути картоплю.
3. Підготуємо вугілля. Смажити правильніше на добре розігрітому вугіллі, однак без язиків полум’я. Якщо воно все-таки проявляється, бризкаємо трохи водою.
4. Кожну картоплю присипаємо приправою і, якщо хочете, зеленню. Окремо закручуємо у фольгу. Викладаємо одним шаром на дно мангалу, зверху трохи присипати золою.
5. У середньому смажитися картопля буде близько 40 хв. Перевірити готовність можна за допомогою проколів ножем або зубочисткою. Якщо картопля готовий, він буде м’яким і з золотистою скоринкою. Приємного апетиту!