Запечена картопля з куркою, грибами і сметаною
Варіантом смачної страви для домашнього столу може бути у вас запечена картопля з куркою, грибами і сметаною. Готується вона просто і швидко. Нарізка курки, картоплі та грибів укладаються шарами в форму і переслаиваются сметанним соусом, що робить їх соковитими і ніжними. У цьому рецепті гриби обсмажуємо, а готуємо соус зі сметани з гірчицею і оливковою олією.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Філе курки – 400 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Картопля – 1 кг
- Сметана 15% – 300 гр.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Приправа для курки – за смаком.
- Паприка – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю почистити, промити і нарізати тонкими кружками.
Крок 2. Печериці промити і нарізати слайсами.
Крок 3. Куряче філе промити, просушити і нарізати поперек волокон невеликими шматочками.
Крок 4. Перелити В окремий посуд сметану, додати гірчицю з оливковою олією, сіллю і чорним перцем. Потім віночком все добре перемішати до однорідності.
Крок 5. Змастити невеликою кількістю оливкової олії форму для випічки, викласти в неї половину нарізки картоплі і посипати паприкою з сіллю.
Крок 6. Поверх картоплі розкласти шматочки філе і посипати курячої приправою і сіллю.
Крок 7. Ці шари рясно змастити сметанним соусом.
Крок 8. Потім розкласти нарізку печериць.
Крок 9. Останнім шаром викласти у форму решту нарізку картоплі, посипати його так само паприкою із сіллю та змастити соусом, що залишився.
Крок 10. Включити духовку на 200°С. Форму щільно закрити фольгою і поставити на 1 годину в розігріту духовку. За 10 хвилин до закінчення запікання фольгу прибрати.
Крок 11. Запечену картоплю з куркою, грибами і сметаною розкласти по порційних тарілках і подати до столу в гарячому вигляді, доповнивши свіжими овочами. Приємного апетиту!