Соковита картопля з м’ясом і грибами в горщику
Приготувати картоплю з м’ясом і грибами в горщиках досить зручно, особливо коли очікуються гості в будинку. Всі інгредієнти розкладаються в керамічні ємності і в потрібний час їх можна помістити у духовку. Гриби для запікання підходять будь, адже саме вони зроблять запечене блюдо з неповторним ароматом і смаком.
Час готування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4 (4 горщика по 0,5 л).
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Гриби – 250 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сир – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Відразу підготуйте всі продукти у вказаній в рецепті кількості і горщики для запікання.
2. Картопля очистіть від шкірки, промийте холодною водою.
3. Потім наріжте картоплю невеликими кубиками.
4. М’ясо промийте, обсушіть рушником і наріжте такими ж кубиками, як і картоплю.
5. Почистіть моркву і цибулю. Моркву подрібнити на крупній тертці, а цибулю нашаткуйте тонкими чверть кільцями.
6. У розігрітому маслі на сковороді обсмажте до м’якості цибулю і моркву.
7. Потім до них перекладіть шматочки м’яса, налийте трохи чистої води і по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем.
8. М’ясо з овочами тушкуйте на середньому вогні протягом 10 хвилин, не закриваючи сковороду кришкою.
9. По горщикам розкладіть нарізану картоплю і по шматочку вершкового масла.
10. Потім укладіть поверх картоплі нарізані слайсами гриби і обсмажене м’ясо з овочами.
11. Сметану розведіть склянкою підсоленої води і цією сумішшю залийте вміст горщиків. Потім їх закрийте кришками і помістіть духовку і потім включіть її на 180°С. Запікайте картопля з м’ясом протягом 1 години.
12. Шматок твердого сиру подрібніть на середній тертці.
13. За 10 хвилин до закінчення запікання, посипте поверх м’яса в горщиках натертий сир і продовжуйте готувати, не закриваючи горщики кришками.
14. Через годину ваш картопля з м’ясом і грибами буде готовий. Обов’язково зніміть пробу.
15. Потім блюдо посипте нарізкою зелені і можете подавати до столу гарячим, не викладаючи його на тарілки.
Приємного апетиту!