Картоплю «Айдахо» – 5 рецептів в духовці з покроковими фото

Картоплю «Айдахо» з паприкою в духовці

Картоплю «Айдахо» з паприкою в духовці – це вишукана страва, з приготуванням якого впорається абсолютно кожен, також продукти потрібні лише ті, що найчастіше є під рукою. Такі апетитні шматочки стануть для вас ідеальним гарніром або ситної закускою до пінному.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Картопля – 700 гр.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Часник гранульований – 1 ч. л.
  • Паприка солодка мелена – 2 ч. л.
  • Перець чилі мелений – ¼ ч. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Очищену і промиту картоплю ріжемо на дольки і складаємо в каструльку відповідного розміру.

Крок 2. Овоч заливаємо водою, солимо і варимо протягом 5-6 хвилин після закипання.

Крок 3. Окріп виливаємо, а скибочки присмачую гірчицею, спеціями і оливковою олією – ретельно перемішуємо до рівномірного розподілу.

Крок 4. Форму для запікання вистилаємо пекарської папером і висипаємо картоплю.

Крок 5. Картоплю запікаємо 45 хвилин (200 градусів).

Крок 6. Рум’яні скибочки подаємо на стіл «з пилу, з жару». Готуйте і отримуйте задоволення!