Кефаль в клярі на сковороді
Кефаль в клярі на сковороді — апетитне частування для вашої родини, яке нікого не залишить байдужим. Готовий продукт вийде соковитим всередині і рум’яним зовні. Подавайте зі свіжими овочами, соліннями та іншими гарнірами за смаком. Для приготування своїми руками беріть на замітку наш покроковий рецепт.
Час приготування – 40 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Кефаль – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для кляру:
- Борошно – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода мінеральна газована – 120 мл
- Крохмаль картопляний – 1 ч. л.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Часник сушений – 1 щіпка.
- Пластівці перцю чилі – 2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Кефаль очищаємо, промиваємо і вирізаємо філе. Видаляємо кісточки.
Крок 2. Підготовлене філе нарізаємо порційними шматочками. Солимо за смаком.
Крок 3. Гостроту кляру додадуть пластівці перцю чилі. Якщо ви не любите гострі страви, то не додавайте інгредієнт або знизьте його кількість.
Крок 4. Якщо готуємо пікантну рибку, то подрібнюємо пластівці перцю з пластинами сушеного часнику в ступці.
Крок 5. Для кляру куряче яйце збиваємо з мінеральною водою, борошном, крохмалем і розпушувачем до однорідності. Вмішуємо сюди подрібнені в ступці спеції і залишаємо на заготівлю 15 хвилин.
Крок 6. Кожен рибний шматочок обвалюємо в клярі і викладаємо на сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо до рум’янцю з усіх боків.
Крок 7. Кефаль в клярі на сковороді готова. Подавайте до столу з вашими улюбленими соусами!