Кімчі по-корейськи – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Кимчи з пекінської капусти з перцевим соусом

Кимчи з пекінської капусти з перцевим соусом – чудова закуска на східний манер. Являє собою квашені в гострій заправці овочі. Частіше використовують пекінську капусту, її тонкі листки легко просочуються ароматом спецій і залишаються хрусткими.

Час готування – 2 дні 2 ч.

Час приготування – 40-60 хв.

Порції – 15.

Склад:

  • Капуста пекінська – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець гострий мелений – 200 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Дайкон – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 80 гр.
  • Часник – 2 голівки.
  • Імбир – 30 гр.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Борошно рисова – 2 ст. л.
  • Соус рибний – 100 мл
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

Крок 1. Кожен качан розріжте навпіл. Виріжте саму щільну частину качана і зробіть невеликий вертикальний розріз уздовж.

Крок 2. Потім ретельно вимийте пекінську капусту і залиште на 15 хвилин, щоб стекла рідина.

Крок 3. Далі промажте сіллю кожен аркуш і складіть частини в ємність. Залиште просаливаться мінімум на 2 години. Один раз поворочайте капусту.

Крок 4. Підготуйте перцевий соус. У каструлю влийте кілька склянок води і поставте на плиту. Додайте у воду дві столові ложки рисового борошна, перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Коли суміш закипить, всипте цукор, перемішайте і зменшіть вогонь під каструлею. Варіть протягом хвилини, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Приберіть каструлю з вогню і охолодіть масу.

Крок 5. Очистіть овочі: дайкон, морквину. Овочі наріжте тонкою соломкою або натріть на тертці для моркви по-корейськи. Пір’я зеленої цибулі розріжте на короткі відрізки.

Крок 6. Очищений корінь імбиру, часник і головку ріпчастої цибулі подрібніть за допомогою блендера. Також можна натерти ці інгредієнти на дрібній тертці.

Крок 7. В охолоджену масу додайте цибульно-часникове пюре, рибний соус і гострий перець, залиште перцевий соус на півгодини. Після цього додайте в нього подрібнені овочі.

Крок 8. Капусту після засолювання промийте під краном проточною водою, струсіть рідина або залиште капусту на час в друшляку. По розрізу розділіть кожен шматок капусти навпіл. Надіньте гумові рукавички і промажте капусту перцевим соусом.

Крок 9. Складіть заготовки в контейнер і злегка примніть їх руками. Щільно закрийте ємність і залиште при кімнатній температурі на 36-48 годин.

Крок 10. Після цього можна розкласти кімчі по банках або контейнерах зручним для зберігання, приберіть закуску в холодильник. Приємного апетиту!