Кимчи з пекінської капусти з перцевим соусом
Кимчи з пекінської капусти з перцевим соусом – чудова закуска на східний манер. Являє собою квашені в гострій заправці овочі. Частіше використовують пекінську капусту, її тонкі листки легко просочуються ароматом спецій і залишаються хрусткими.
Час готування – 2 дні 2 ч.
Час приготування – 40-60 хв.
Порції – 15.
Склад:
- Капуста пекінська – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець гострий мелений – 200 гр.
- Морква – 200 гр.
- Дайкон – 200 гр.
- Цибуля зелена – 80 гр.
- Часник – 2 голівки.
- Імбир – 30 гр.
- Цукор – 3 ст. л.
- Борошно рисова – 2 ст. л.
- Соус рибний – 100 мл
- Сіль поварена – за смаком.
- Вода – 2 склянки
Процес приготування:
Крок 1. Кожен качан розріжте навпіл. Виріжте саму щільну частину качана і зробіть невеликий вертикальний розріз уздовж.
Крок 2. Потім ретельно вимийте пекінську капусту і залиште на 15 хвилин, щоб стекла рідина.
Крок 3. Далі промажте сіллю кожен аркуш і складіть частини в ємність. Залиште просаливаться мінімум на 2 години. Один раз поворочайте капусту.
Крок 4. Підготуйте перцевий соус. У каструлю влийте кілька склянок води і поставте на плиту. Додайте у воду дві столові ложки рисового борошна, перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Коли суміш закипить, всипте цукор, перемішайте і зменшіть вогонь під каструлею. Варіть протягом хвилини, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Приберіть каструлю з вогню і охолодіть масу.
Крок 5. Очистіть овочі: дайкон, морквину. Овочі наріжте тонкою соломкою або натріть на тертці для моркви по-корейськи. Пір’я зеленої цибулі розріжте на короткі відрізки.
Крок 6. Очищений корінь імбиру, часник і головку ріпчастої цибулі подрібніть за допомогою блендера. Також можна натерти ці інгредієнти на дрібній тертці.
Крок 7. В охолоджену масу додайте цибульно-часникове пюре, рибний соус і гострий перець, залиште перцевий соус на півгодини. Після цього додайте в нього подрібнені овочі.
Крок 8. Капусту після засолювання промийте під краном проточною водою, струсіть рідина або залиште капусту на час в друшляку. По розрізу розділіть кожен шматок капусти навпіл. Надіньте гумові рукавички і промажте капусту перцевим соусом.
Крок 9. Складіть заготовки в контейнер і злегка примніть їх руками. Щільно закрийте ємність і залиште при кімнатній температурі на 36-48 годин.
Крок 10. Після цього можна розкласти кімчі по банках або контейнерах зручним для зберігання, приберіть закуску в холодильник. Приємного апетиту!