Кіш з куркою і грибами – 8 рецептів з покроковими фото

Киш лорен з куркою і грибами

Киш лорен з куркою і грибами володіє чудовим смаком. Спробувавши випічку одного разу, складно відмовити собі в задоволенні і не приготувати знову. Блюдо користується підвищеним попитом серед всіх знайомих і родичів. Це відмінна закуска до святкового торжества і скромних посиденьок.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 1 год 00 хв.

Порції – 4

Склад:

Тісто:

  • Масло вершкове – 120 гр.
  • Борошно – 220 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.

Начинка:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Куряче філе – 500 гр.
  • Печериці – 300 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Масло олію – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Заливка:

  • Вершки жирні – 300 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Прованські трави/італійські – 1 ст. л.
  • Яйця курячі – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Просіяне борошно висипаємо в миску, солимо. Розмішуємо.

Крок 2. Додавши рубане вершкове масло, починаємо розтирати компоненти.

Крок 3. Повинна вийти пісочна крихта.

Крок 4. Збовтавши яйце, вливаємо в тісто.

Крок 5. Збираємо тісто в грудку.

Крок 6. Загорнувши в пакет чи плівку, ставимо в холод на півгодини.

Крок 7. Беремо роз’ємну форму і відрізаємо шматок пергаменту.

Крок 8. Застібаємо форму.

Крок 9. Дістаємо тісто. Припыляем робочу поверхню борошном. Розкочуємо пласт.

Крок 10. З допомогою качалки переносимо тісто у форму.

Крок 11. Формуємо основу.

Крок 12. Робимо бортики.

Крок 13. Натягуємо тісто, як показано на фото.

Крок 14. Обрізаємо зайве тісто.

Крок 15. За допомогою вилки наколюємо підставу.

Крок 16. Очистивши цибулю ріжемо кільцями.

Крок 17. Очищений часник дрібно рубаємо.

Крок 18. Промивши куряче філе, витираємо паперовими рушниками і ріжемо кубиками.

Крок 19. Сполоснувши печериці, тонко нарізаємо. Пару екземплярів залишаємо, щоб прикрасити випічку.

Крок 20. На розпеченій сковорідці з олією обсмажуємо цибулю.

Крок 21. Знімаємо припущений лук зі сковорідки і перекладаємо в миску.

Крок 22. Доливаємо олію на сковорідку-і припускаємо часник.

Крок 23. До часнику відправляємо птицю і обсмажуємо до блідого кольору і повного випаровування м’ясного соку.

Крок 24. Вивантажуємо курку до цибулі.

Крок 25. Витираємо сковорідку паперовими рушниками і смажимо печериці без масла. Готуємо, поки не випарується волога.

Крок 26. Гриби перекладаємо до решти продуктів і натираємо на тертці сир. Трохи сиру залишимо на потім.

27 Крок. Розмішуємо начинку.

Крок 28. Залишилися гриби тонко нарізаємо. Томати промиваємо і ділимо навпіл.

Крок 29. Викладаємо начинку на основу, рівномірно розподіливши.

Крок 30. Наливаємо вершки в миску.

Крок 31. Окремо розбиваємо яйця. Приправляємо сіллю, перцем і прованськими травами. Збовтуємо до однорідності.

Крок 32. До яйцям наливаємо вершки і об’єднуємо.

Крок 33. Розподіляємо заливку по начинці.

Крок 34. Прикрашаємо кіш томатами і слайсами печериць.

Крок 35. Присипаємо сирної стружкою.

Крок 36. Запікаємо 40 хвилин при 180°С заздалегідь прогрітому духовій шафі.

Крок 37. Акуратно дістаємо пиріг.

Крок 38. Трохи остудивши, знімаємо роз’ємне кільце. Розрізавши на порції, презентуємо домочадцям. Приємного апетиту!