Клафуті – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати клафуті з грушею в домашніх умовах?

Клафуті з грушею – досить незвичайний десерт, який прийшов до нас з французької кухні. Це щось середнє між пирогом і запіканкою. Незважаючи на свою простоту, він виглядає красиво і апетитно.

Час готування: 65

Час приготування: 40 хв

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Вершки – 150 мл
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • ванільний Екстракт – 1 ч. л.
  • Молоко – 100 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль морська – 1 щіпка.
  • Борошно – 100 гр.

Для начинки:

  • Груші – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор коричневий – 80 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Груші помийте, розріжте навпіл і вирізати серцевину з насінням.

Крок 2. У сковороду викладіть вершкове масло, всипте коричневий цукор і доведіть його до повного розчинення. У Вас вийде карамель світлого бежевого кольору.

Крок 3. В карамель викладіть половинки груш, тушкуйте їх на невеликому вогні 5-7 хвилин.

Крок 4. У каструлю влийте вершки і молоко, доведіть суміш до кипіння.

Крок 5. Яйця і цукор збийте за допомогою блендера, додайте ванільний екстракт і сіль, перемішайте. Потім всипте просіяне борошно, змішати до однорідності. В останню чергу додайте теплу суміш молока і вершків.

Крок 6. У жароміцну форму викладіть груші, полийте їх карамеллю. Потім викладіть тісто.

Крок 7. Випікайте клафуті в духовці при 190 градусах 25 хвилин. Готовий пиріг трохи остудіть і подавайте до чаю.