Як приготувати клафуті з грушею в домашніх умовах?
Клафуті з грушею – досить незвичайний десерт, який прийшов до нас з французької кухні. Це щось середнє між пирогом і запіканкою. Незважаючи на свою простоту, він виглядає красиво і апетитно.
Час готування: 65
Час приготування: 40 хв
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Вершки – 150 мл
 - Яйця курячі – 4 шт.
 - ванільний Екстракт – 1 ч. л.
 - Молоко – 100 мл
 - Цукор – 100 гр.
 - Сіль морська – 1 щіпка.
 - Борошно – 100 гр.
 
Для начинки:
- Груші – 3 шт.
 - Масло вершкове – 50 гр.
 - Цукор коричневий – 80 гр.
 
Процес приготування:
Крок 1. Груші помийте, розріжте навпіл і вирізати серцевину з насінням.
Крок 2. У сковороду викладіть вершкове масло, всипте коричневий цукор і доведіть його до повного розчинення. У Вас вийде карамель світлого бежевого кольору.
Крок 3. В карамель викладіть половинки груш, тушкуйте їх на невеликому вогні 5-7 хвилин.
Крок 4. У каструлю влийте вершки і молоко, доведіть суміш до кипіння.
Крок 5. Яйця і цукор збийте за допомогою блендера, додайте ванільний екстракт і сіль, перемішайте. Потім всипте просіяне борошно, змішати до однорідності. В останню чергу додайте теплу суміш молока і вершків.
Крок 6. У жароміцну форму викладіть груші, полийте їх карамеллю. Потім викладіть тісто.
Крок 7. Випікайте клафуті в духовці при 190 градусах 25 хвилин. Готовий пиріг трохи остудіть і подавайте до чаю.












