Покроковий рецепт приготування карбонара з беконом, куркою і вершками
Паста карбонара з додаванням бекону і курки виходить ще більш ситної і апетитною. Вершки добре пропитают продукти, що зробить блюдо ніжним. Спробуйте рецепт для вашого сімейного обіду!
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Паста макарони – 200 гр.
- Бекон – 100 гр.
- Філе куряче – 150 гр.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Вершки – 180 мл
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло оливкове – для смаження.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими довгастими шматочками. За смаком посипаємо м’ясо сіллю і спеціями. Розмішуємо.
2. Бекон ріжемо тонкими смужками. Відразу очищаємо зубчики часнику.
3. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Спершу обсмажуємо куряче м’ясо, потім додаємо до нього тонко нарізану ріпчасту цибулю. Готуємо 5-7 хвилин на помірному вогні.
4. Далі додаємо в сковороду шматочки бекону з подрібненим часником. Накриваємо кришкою, робимо менший вогонь і тушкуємо близько 3-5 хвилин.
5. Тальятелле відварюємо в киплячій воді, яку попередньо солимо за смаком. Відкидаємо пасту на друшляк.
6. В окремій сковороді прогріваємо вершки і опускаємо в них готову пасту. Розмішуємо, тримаємо хвилину на вогні і вимикаємо.
7. У тарілки викладаємо пасту в вершках. Далі кладемо піджарку з курки і бекону. Посипаємо тертим пармезаном і зеленню за смаком. Готово, можна подавати до столу!