Класична паста карбонара – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування карбонара з беконом, куркою і вершками

Паста карбонара з додаванням бекону і курки виходить ще більш ситної і апетитною. Вершки добре пропитают продукти, що зробить блюдо ніжним. Спробуйте рецепт для вашого сімейного обіду!

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Паста макарони – 200 гр.
  • Бекон – 100 гр.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Вершки – 180 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло оливкове – для смаження.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе промиваємо та нарізаємо невеликими довгастими шматочками. За смаком посипаємо м’ясо сіллю і спеціями. Розмішуємо.

2. Бекон ріжемо тонкими смужками. Відразу очищаємо зубчики часнику.

3. Розігріваємо сковороду з оливковою олією. Спершу обсмажуємо куряче м’ясо, потім додаємо до нього тонко нарізану ріпчасту цибулю. Готуємо 5-7 хвилин на помірному вогні.

4. Далі додаємо в сковороду шматочки бекону з подрібненим часником. Накриваємо кришкою, робимо менший вогонь і тушкуємо близько 3-5 хвилин.

5. Тальятелле відварюємо в киплячій воді, яку попередньо солимо за смаком. Відкидаємо пасту на друшляк.

6. В окремій сковороді прогріваємо вершки і опускаємо в них готову пасту. Розмішуємо, тримаємо хвилину на вогні і вимикаємо.

7. У тарілки викладаємо пасту в вершках. Далі кладемо піджарку з курки і бекону. Посипаємо тертим пармезаном і зеленню за смаком. Готово, можна подавати до столу!