Класична тушкована капуста на сковороді – це відмінна споконвічно російська страва, яку може приготувати кожен. Капуста є суперфудом, тому її дуже корисно включати до свого щоденного раціону харчування. До того ж у нас є багато перевірених рецептів для приготування смачної тушкованої капусти. Її можна подавати як основну страву, гарнір чи закуску.
Класична тушкована капуста на сковороді
Тушкована капуста на сковороді – це страва, яка не викличе жодних труднощів. До того ж, це бюджетно і смачно. Тушковану капусту в гарячому вигляді можна подати як гарнір, а наступного дня охолоджену капусту можна подати у вигляді закуски або взагалі використовувати її у випічці.
Інгредієнти:
на – 3 порції
- Морква – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 800 гр.
- Сіль за смаком
- Томатная паста – 1 ст.л.
- Зелень – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – для смаження
Процес приготування:
Тушкована капуста на сковороді за класичним рецептом готується дуже просто. Всі овочі очистіть і добре помийте. Капусту наріжте тонкою соломкою.
Цибулю наріжте невеликими кубиками.
Цибулю наріжте невеликими кубиками.
Обсмажте подрібнену моркву та цибулю на олії протягом 4-6 хвилин. Овочі мають стати м’якими.
Далі додайте на сковороду капустяну стружку, перемішайте і тушкуйте до готовності овочів 25-30 хвилин. Помішуйте блюдо лопаткою, щоб нічого не пригоріло.
Тушковані овочі посоліть і приправте, додайте томатну пасту. Замість пасти можна додати кетчуп. Перемішайте тушковану капусту та готуйте ще 5 хвилин.
Класична тушкована капуста готова на сковороді! Можна сміливо подавати її до столу і збирати захоплені відгуки про свої кулінарні здібності. Смачного!
Класична тушкована капуста з м’ясом на сковороді
Класична тушкована капуста з м’ясом на сковороді – це досить ситний варіант приготування капусти, що виглядає цілком самодостатньою стравою. Для того щоб смак тушкованої капусти вийшов максимально оригінальним і яскравим, ми додамо до свіжої ще й квашену капусту.
Час приготування: 120 хв.
Час приготування: 40-50 хв.
порцій – 6.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Капуста квашеная – 300 гр.
- Свинина/яловичина – 500 гр.
- Паста томатная – 4 ст.л.
- Перець чорний мелений – 1-2 щіпки.
- Зелень для декору.
- Капуста білокачанна – 700 гр.
- Лист лавровий – 4 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі продукти за списком. М’ясо вибирайте відповідно до своїх уподобань.
Крок 2. Очистіть і помийте головку цибулі, наріжте її тонкими півкільцями. Добре прогрійте сковороду, влийте олію та обсмажте цибулю до м’якості протягом 5 хвилин.
Крок 3. М’ясо обмийте проточною водою і промокніть від вологи паперовими рушниками. Потім наріжте кубиками. Додайте м’ясо на сковороду до цибулі і смажте разом протягом 5 хвилин, помішуючи лопаткою.
Крок 4. До засмаження з м’яса та цибулі додайте квашену капусту, перемішайте і тушкуйте під кришкою протягом 15-20 хвилин на повільному вогні.
Крок 5. Тим часом наріжте білокачанну капусту тонкою соломкою і через вказаний час викладіть її на сковорідку. Страву посоліть і поперчіть, перемішайте і тушкуйте під кришкою до 1,5 годин, кожні 15 хвилин перевіряйте готовність капусти. Через півгодини скуштуйте капусту на смак і відкоригуйте.
Крок 6. Через 20-30 хвилин від моменту додавання капусти викладіть томатну пасту, перемішайте.
Крок 7. Коли тушкована капуста з м’ясом буде готова, додайте лавровий лист, вимкніть вогонь і залиште блюдо під кришкою на 10-15 хвилин.
Крок 8. Перед тим, як подати тушковану капусту на стіл, перемішайте її і посипте рубаною зеленню. Смачного!
Тушкована капуста із сосисками
Тушкована капуста з сосисками – це студентський варіант страви, не в плані бюджету, а за простотою та швидкістю рецепту. Звичайно, смак багато в чому залежить від якості продуктів, які ви вибрали, тому підбирайте сосиски із натуральним складом.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 4-6.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Олія – для смаження.
- Спеції – до смаку.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Сосиски – 200 гр.
- Морквина – 200 гр.
- Паста томатная – 70 гр.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Очистіть цибулю та моркву, помийте капусту. Сосиски вибирайте із натуральним складом.
Крок 2. Сосиски витягніть з оболонки і наріжте кружальцями. Обсмажте сосиски з обох боків. Якщо сковорода з антипригарним покриттям, маслом її можна не змащувати.
Крок 3. Цибулину наріжте кубиками. Обсмажте до м’якості на олії.
Крок 4. Натріть на великій тертці моркву. Викладіть стружку на сковороду до цибулі та продовжуйте смажити на помірному вогні до м’якості моркви.
Крок 5. Капусту наріжте тонкою соломкою і викладіть в сковороду до інших овочів. Вміст сковороди перемішайте та тушкуйте під кришкою протягом 15-20 хвилин. Якщо овочі виділять недостатньо соку, можна підлити трохи води.
Крок 6. Коли капуста буде готова, додайте томатну пасту, посоліть і приправте до смаку, добре перемішайте і спробуйте на смак.
Крок 7. Додайте до капусти сосиски, обсмажені раніше. Гасіть блюдо на повільному вогні ще 5 хвилин.
Крок 8. Тушена капуста з сосисками вийдуть дуже поживною та смачною. Смачного!
Класична тушкована капуста з картоплею на сковороді
Тушкована капуста з картоплею на сковороді – це чудова страва російської кухні. Страва чудово підходить для щоденного раціону харчування. До того ж тушкована капуста з картоплею чудово поєднується як із стравами з будь-якого виду м’яса, так і риби.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 500 гр.
- Олія – для смаження.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Вода – 200 мл.
- Морквина – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 120 гр.
- Перець чорний мелений – 0,3 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Картоплю, цибулю та моркву почистіть і помийте. З капусти зніміть верхнє листя і обмийте під краном.
Крок 2. Морквину натріть на великій тертці, наріжте цибулю півкільцями або кубиками, як більше подобається. Потім на олії обсмажте цибулю протягом 5 хвилин до напівпрозорого стану.
Крок 3. Капусту наріжте соломкою або використовуйте для подрібнення спеціальну тертку. Додайте отриману стружку на сковороду до цибулі разом із тертою морквою. Гасіть овочі на середньому вогні протягом 5-6 хвилин.
Крок 4. Далі влийте в сковороду до овочів приблизно 100 мілілітрів води, накрийте кришкою сковороду і тушкуйте овочі 8-10 хвилин.
Крок 5. До тушкованих овочів додайте цукор, сіль, влийте ще 100 мілілітрів води.
Крок 6. Картоплю наріжте кубиками середнього розміру. Додайте її до решти овочів і продовжуйте гасити разом під кришкою протягом 15 хвилин.
Крок 7. У центі тушкованих овочів зробіть поглиблення, викладіть томатну пасту і дайте їй пару хвилин обсмажити, щоб пішла кислинка томатів.
Крок 8. Потім перемішайте страву, додайте спеції та продовжуйте готувати на повільному вогні 5 хвилин під кришкою.
Крок 9. Тушковану капусту з картоплею можна подавати як гарнір або самостійну страву. Смачного!
Квашена тушкована капуста на сковороді
Квашена тушкована капуста на сковороді – це соковита, низькокалорійна страва на швидку руку. З нього виходить оригінальний гарнір до всіляких м’ясних страв, а також тушкована квашена капуста відмінно впишеться в пісне і вегетаріанське меню.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Олія – для смаження.
- Капуста квашена – 1 кг.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Паста томатная – 1 ст.л.
- Кмин – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте усі необхідні продукти. Очистіть і помийте цибулю. Замість томатної пасти можна взяти консервовані помідори у власному соку.
Крок 2. Наріжте цибулю кубиками і обсмажте її на олії протягом 2-3 хвилин.
Крок 3. Квашену капусту за необхідності промийте проточною водою і розріжте на короткі відрізки, викладіть на сковороду до цибулі.
Крок 4. До овочів додайте трохи води, посоліть і тушкуйте під кришкою до готовності протягом 40-50 хвилин.
Крок 5. Після цього додайте цукор, томатну пасту та кмин, перемішайте.
Крок 6. Тушковану квашену капусту подавайте на стіл у теплому вигляді зі сметаною та свіжим хлібом. Смачного!
Тушкована капуста з томатною пастою на сковороді
Тушкована капуста з томатною пастою на сковороді – це яскрава та поживна страва, яка особливо актуальна в зимовий час. А як смачно їсти її з вареною картоплею та засмажкою зі свіжої свинини, просто пальчики оближеш. Напевно, такий опис багатьом нагадав зимові канікули у бабусі на селі.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 8.
Інгредієнти:
- Паста томатная – 100 гр.
- Перець чорний мелений – 3 гр.
- Цибуля велика – 1 шт.
- Морквина велика – 1 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Олія – для смаження.
- Кмин – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 3 шт.
- Сіль – 3 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту помийте, видаліть погані листи. Цибулю і моркву очистіть та помийте. Наріжте капусту тонкою соломкою, складіть в миску, посоліть і пам’ятайте руками, щоб виділився сік.
Крок 2. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на великій тертці. Спочатку на олії обсмажте цибулю до м’якості, потім додайте до неї моркву і смажте ще три хвилини.
Крок 3. Після цього додайте капустяну стружку, перемішайте. Вогонь зменште до мінімуму і тушкуйте овочі під кришкою протягом 15 хвилин. Час від часу помішуйте та підливайте воду за потреби.
Крок 4. Розведіть томатну пасту з невеликою кількістю води і додайте цю суміш в сковорідку. Також покладіть лавровий лист, кмин та горошини запашного перцю. Перемішайте блюдо та тушкуйте 7-8 хвилин. Відрегулюйте смак тушкованої капусти по солі, поперчіть.
Крок 5. Перед тим, як подати тушковану капусту на стіл, видаліть лавровий лист перцю горошини, посипте рубаною зеленню.
Смачного!
Капуста тушкована з фаршем на сковороді
Тушкована капуста з фаршем на сковороді – це бюджетно, поживно та смачно. Багато хто записує цю страву в розряд коханих, а комусь вона нагадує улюблені голубці. Готується воно досить просто, а фарш можна взяти абсолютно будь-який, який тільки знайдеться у вас у морозилці.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
порцій – 2.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 250 грн.
- Морквина – 1 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Сік томатний – 100мл.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте фарш та овочі, необхідні для страви.
Крок 2. Дрібно наріжте цибулю, морквину подрібніть за допомогою великої тертки. Овочі пасеруйте протягом 2-3 хвилин на олії.
Крок 3. Далі до обсмажених овочів додайте фарш. Продовжуйте смажити, помішуючи лопаткою протягом 5 хвилин.
Крок 4. Капусту наріжте соломкою і викладіть її в сковороду до фаршу та інших овочів. Посоліть і приправте страву до смаку, влийте томатний сік або додайте перетерті томати.
Крок 5. Сковороду накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні приблизно 20 хвилин до готовності капусти. Не забувайте перемішувати блюдо і за необхідності підливати воду, щоб нічого не пригоріло.
Крок 6. Смачна та ситна страва – тушкована капуста з фаршем готова, подавайте її в теплому вигляді на стіл. При подачі посипте страву рубаною зеленню. Смачного!
Капуста, тушкована з грибами
Капуста, тушкована з грибами – це страва з чудовим апетитним ароматом, його також називають солянкою і люблять їсти вприкуску з найніжнішим картопляним пюре. Гриби тут підійдуть будь-які: свіжі печериці, варені лісові чи мариновані гриби.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 25 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Морквина – 100 гр.
- Олія – для смаження.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Насіння коріандру – 1 щіпка.
- Печериці – 300 гр.
- Окріп – 100 мл.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Паста томатная – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Насіння кмину – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі зазначені овочі, печериці та спеції.
Крок 2. Помийте печериці і крупно наріжте їх. Влийте на розігріту сковороду олію і обсмажте на ній гриби до повного випаровування рідини. В кінці посоліть і поперчіть до смаку, викладіть смажені печериці на тарілку.
Крок 3. Гострим ножем або спеціальною теркою подрібніть капусту до тонкої соломки. Перекладіть нарізку в каструлю, додайте|добавляйте| сіль|соль| і пам’ятайте руками, щоб капуста пустила сік.
Крок 4. Натріть морквину на великій тертці і додайте її до капусти, перемішайте овочі.
Крок 5. Влийте на сковорідку олію і смажте на ній капусту з морквою протягом 15 хвилин, помішуючи лопаткою.
Крок 6. Наріжте дрібними кубиками цибулю, через 15 хвилин додайте її до овочів. Готуйте ще 5-7 хвилин.
Крок 7. Далі викладіть томатну пасту, всипте кмин і коріандр, перемішайте та тримайте блюдо на вогні 1-2 хвилини.
Крок 8. Потім поверніть на сковороду смажені печериці, влийте 100 мл окропу, посоліть і приправте страву до смаку, тушкуйте під кришкою 5 хвилин.
Крок 9. Після того, як тушкована капуста з грибами буде готова, залиште під кришкою на півгодини. Страва дуже смачна, як у гарячому, так і охолодженому вигляді. Смачного!
Тушкована капуста з цибулею та морквою на сковороді
Тушкована капуста з цибулею та морквою на сковороді – це страва з класичним складом. Це, напевно, найпростіші овочі, які завжди є на кухні у кожної господині. Тому ні в кого не складе особливих труднощів швидко нашаткувати капусту, морквину і цибулю і приготувати відмінний гарнір до запеченої курки.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
порцій – 1.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Сіль – 2 щіпки.
- Олія – для смаження.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Очистіть цибулю та морквину. Помийте всі овочі проточною водою.
Крок 2. Наріжте соломкою капусту.
Крок 3. Половину цибулі наріжте півкільцями, морквину натріть на великій тертці. Потім обсмажте овочі до м’якості на олії.
Крок 4. Через 3-4 хвилини до цибулі та моркви додайте капустяну стружку, перемішайте овочі. Відразу посоліть блюдо.
Крок 5. Гасіть овочі 5-7 хвилин, помішуючи лопаткою, на помірному вогні.
Крок 6. Тушена капуста з цибулею та морквою готова, найчастіше таку страву подають як гарнір. Смачного!
Тушкована капуста з куркою та картоплею
Тушкована капуста з куркою та картоплею – це поживна та повністю самостійна страва. Тут вам і м’ясо, гарнір. Завдяки такому способу приготування куряче м’ясо не пересихає, а капуста виходить соковитою та має оригінальний яскравий смак.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 25 хв.
порцій – 4.
Інгредієнти:
- Вода – 250 мл.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Капуста білокачанна – 500 гр.
- Сіль – 2 щіпки.
- Морквина – 140 гр.
- Олія – для смаження.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Петрушка – 7 гілок.
- Філе стегна курячого – 350 гр.
- Картопля – 300 гр.
- Паста томатная – 2 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 120 гр.
- Паприка копчена мелена – 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче м’ясо наріжте шматочками середньої величини.
Крок 2. У казан або каструлю з товстим дном влийте олію, прожаріть її. Потім викладіть куряче філе і смажте протягом 4-5 хвилин, помішуючи.
Крок 3. Далі посоліть, поперчіть та додайте копчену паприку до м’яса, перемішайте.
Крок 4. Цибулю наріжте кубиками, морквину натріть на великій тертці. Зменшіть вогонь під каструлею до середнього і додайте овочі до курки. Готуйте 5 хвилин|мінути|, періодично помішуючи лопаткою.
Крок 5. Капусту наріжте тонкою соломкою, а картопля наріжте кубиками середнього розміру.
Крок 6. Спочатку в каструлю викладіть картоплю, перемішайте її з м’ясом і тушкуйте 3-5 хвилин.
Крок 7. Далі додайте капусту.
Крок 8. У мисці розведіть водою томатну пасту, додайте по щіпці солі та перцю. Якщо томатна паста дуже кисла, можна додати трохи цукру.
Крок 9. Томатну суміш вилийте в каструлю, додайте лавровий лист. Накрийте кришкою каструлю і тушкуйте капусту з куркою і картоплею на повільному вогні 30 хвилин до готовності.
Крок 10. Додайте рубану петрушку і тушкуйте ще 1-2 хвилини під кришкою.
Крок 11. Тушена капуста з куркою та картоплею готова, подавайте страву у гарячому вигляді. Смачного!