Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем
Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем – це ніжне за смаком і поживну частування, перед якою важко встояти. Порадуйте себе і своїх близьких яскравим обідом або перекусом. Приготувати такі голубці нескладно. Використовуйте для цього перевірену кулінарну ідею.
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 6
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 1 кг
- Фарш курячий – 0,5 кг
- Рис – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
Для соусу:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сік томатний – 0,5 л.
- Сметана – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту ошпарюємо в окропі близько трьох хвилин. Також качан можна обернути харчовою плівкою і відправити в мікрохвильову піч на три хвилини.
Крок 2. З остиглої капусти акуратно зрізаємо листя.
Крок 3. Зрізаємо з листя тверді частини.
Крок 4. Промиваємо рис відварюємо до напівготовності. Змішуємо його з курячим фаршем, солимо і перчимо.
Крок 5. Подрібнюємо цибулю з морквою. Тушкуємо їх на рослинному маслі до м’якості. Пару столових ложок овочів відкладаємо.
Крок 6. Доповнюємо залишилися в сковороді овочі подрібненими помідорами. Тушкуємо ще близько 3-5 хвилин.
Крок 7. Доповнюємо масу томатним соком, сметаною, сіллю і перцем. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Крок 8. Відстрочені овочі додаємо в масу для начинки. Вимішуємо.
Крок 9. Загортаємо начинку в капустяне листя. Формуємо голубці.
Крок 10. На дно каструлі вливаємо трохи соусу.
Крок 11. На соус викладаємо голубці.
Крок 12. Заливаємо рештою соусом і тушкуємо на невеликому вогні близько 40 хвилин. При необхідності, доливаємо воду.
Крок 13. Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем готові. Можна подавати до столу і пригощатися!