Класичні голубці зі свіжої капусти в каструлі – 6 рецептів голубців з рисом і фаршем з покроковими фото

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем

Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем – це ніжне за смаком і поживну частування, перед якою важко встояти. Порадуйте себе і своїх близьких яскравим обідом або перекусом. Приготувати такі голубці нескладно. Використовуйте для цього перевірену кулінарну ідею.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Фарш курячий – 0,5 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.

Для соусу:

  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сік томатний – 0,5 л.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Капусту ошпарюємо в окропі близько трьох хвилин. Також качан можна обернути харчовою плівкою і відправити в мікрохвильову піч на три хвилини.

Крок 2. З остиглої капусти акуратно зрізаємо листя.

Крок 3. Зрізаємо з листя тверді частини.

Крок 4. Промиваємо рис відварюємо до напівготовності. Змішуємо його з курячим фаршем, солимо і перчимо.

Крок 5. Подрібнюємо цибулю з морквою. Тушкуємо їх на рослинному маслі до м’якості. Пару столових ложок овочів відкладаємо.

Крок 6. Доповнюємо залишилися в сковороді овочі подрібненими помідорами. Тушкуємо ще близько 3-5 хвилин.

Крок 7. Доповнюємо масу томатним соком, сметаною, сіллю і перцем. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Крок 8. Відстрочені овочі додаємо в масу для начинки. Вимішуємо.

Крок 9. Загортаємо начинку в капустяне листя. Формуємо голубці.

Крок 10. На дно каструлі вливаємо трохи соусу.

Крок 11. На соус викладаємо голубці.

Крок 12. Заливаємо рештою соусом і тушкуємо на невеликому вогні близько 40 хвилин. При необхідності, доливаємо воду.

Крок 13. Голубці зі свіжої капусти з курячим фаршем готові. Можна подавати до столу і пригощатися!