Класичний бефстроганов з яловичини зі сметаною – 7 рецептів з фото покроково

Класичний бефстроганов з яловичини зі сметаною – прекрасне м’ясне блюдо, яке виходить дуже ніжним і чудово підходить до будь-якого гарніру. Пропонуємо вам класичний варіант приготування, зі сметаною і вершками, з солоними огірками, в мультиварці, з грибами, з томатною пастою і з борошном.

Класичний бефстроганов з яловичини в сметанному соусі на сковороді

М’ясо добре відбивається, ріжеться на шматочки і обсмажується на сковороді з цибулею. Далі додається борошно, сметана і трохи води або молока. Потім все гаситься під кришкою 10-15 хвилин і подається до столу з гарніром.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сметана-6 ст. л.
  • Борошно 2 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вода ½ склянки

Процес приготування:

  1. Як приготувати бефстроганов з яловичини зі сметаною по класичному рецепту? Зрізаємо з яловичини всі плівки і жилки. Нарізаємо на шматочки вздовж волокон товщиною до 1 див.
  2. Далі розрізаємо яловичину на більш дрібні шматочки поперек волокон.
  3. Якщо м’ясо здається занадто жорстким, то відбиваємо його размягчителей або простим ножем.
  4. Ріпчаста цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
  5. На сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і відправляємо туди нарізану цибулю. Обсмажуємо, поки він не стане м’яким.
  6. Тепер додаємо до цибулі нарізану яловичину.
  7. Всі смажимо, періодично помішуючи. Коли м’ясо пустить сік, додаємо сіль за смаком.
  8. Коли яловичина досягне напівготовності, акуратно додаємо борошно і перемішуємо.
  9. М’ясо повинно почати підсмажуватися. Головне на цьому етапі – не дати йому пересушиться.
  10. Як тільки дно сковороди почне ставати сухим, відправляємо до м’яса 6 ложок сметани.
  11. Все ретельно перемішуємо.
  12. Тепер поступово вливаємо рідина, регулюючи густоту соусу. Можна налити воду, але також підійде молоко або бульйон. Додаємо сіль і чорний перець за смаком.
  13. Далі накриваємо сковороду кришкою і продовжуємо готувати протягом 10-15 хвилин на середньому вогні.
  14. Час від часу не забуваємо помішувати нашу страву.
  15. Бефстроганов готовий. Для подачі на тарілку спочатку кладемо гарнір і зверху накладаємо яловичину в соусі. Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Соковитий бефстроганов з яловичини зі сметаною і вершками

М’ясо обсмажується на сковороді разом з цибулею. Потім до нього додається борошно, вершки і сметана. Завдяки такому соусу яловичина виходить ще більш ніжною і м’якою. На приготування страви піде близько двох годин.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 40 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Вирізка яловича – 300 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Вершки – 0.5 склянки
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Вода – 0.5 склянки

Процес приготування:

1. Для початку добре промиваємо яловичину, обсушуємо її за допомогою паперового рушника і нарізаємо соломкою.

2. На сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і закидаємо туди яловичину.

3. Не забуваємо періодично помішувати. Готуємо м’ясо поки воно не втратить червоний колір.

4. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. Відправляємо до м’яса і заливаємо все окропом. Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні 40-60 хвилин.

5. Перед тим як додати до яловичини з цибулею борошно, розвести її в невеликій кількості води і виливаємо отриману суміш в сковороду тонкою цівкою, одночасно помішуючи. Далі додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.

6. Тепер додаємо вершки, сметану і все добре перемішуємо. Продовжуємо готувати ще приблизно 30 хвилин.

7. Перекладаємо бефстроганов на тарілку і подаємо разом з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!

Як приготувати бефстроганов з солоними огірками в сметанному соусі?

М’ясо обсмажується разом з солоними огірками та цибулею. Потім до нього додається томатна паста, гірчиця, сметана, кріп, окріп, сіль і перець. Все перемішується і гаситься 10-15 хвилин. Завдяки огіркам страва набуває приємний кисло-солоний смак.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Огірки солоні – 120 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 70 гр.
  • Сметана 30% – 300 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кріп свіжий – 5 гілочок.
  • Борошно пшеничне – 1.5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Яловичину ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і розрізаємо впоперек волокон тонкими смужками.

2. Кріп миємо під прохолодною водою, даємо йому висохнути і дрібно рубаємо ножем.

3. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю, поки він не стане м’яким.

4. Солоні огірки нарізаємо соломкою і закидаємо їх в сковороду до цибулі. Все перемішуємо.

5. Нарізане м’ясо обвалюють в борошні і смажимо в окремій сковороді на рослинному маслі. Готуємо під кришкою на невеликому вогні, поки воно не стане м’яким.

6. Далі перекладаємо яловичину в сковороду з цибулею і огірками. Перемішуємо і додаємо столову ложку гірчиці.

7. Потім додаємо 70 грам томатної пасти.

8. Тепер відправляємо в сковороду сметану і нарізаний кріп. Додаємо сіль і перець за смаком. В кінці заливаємо все окропом, ретельно перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні 10-15 хвилин.

9. Перекладаємо бефстроганов на тарілку і подаємо до столу разом з відповідним гарніром і овочами. Приємного апетиту!

М’який бефстроганов з яловичини в сметанному соусі в мультиварці

В чашу мультиварки закладається цибулю, а потім обвалена в кукурудзяному крохмалі яловичина. Далі все заливається соусом зі сметани, води, томатної пасти і спецій. Все тушкується приблизно півтори години.

Час приготування: 1 ч. 40 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Вирізка яловича – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Вода – 50 мл
  • Часник – 2 зубчики.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.
  • Паста томатна – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Яловичину добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Далі ріжемо м’ясо на пласти товщиною 1 см, відбиваємо їх ножем або молоточком і розрізаємо ще раз поперек волокон. Якщо яловичина досить м’яка, то можна одразу розрізати її на невеликі шматочки і не відбивати. Кладемо м’ясо в поліетиленовий пакет, засипаємо туди ложку кукурудзяного крохмалю і трясемо його, поки яловичина не буде повністю покрита. Можна також використовувати борошно.

2. В мультиварці встановлюємо режим «гасіння» і ставимо таймер на 1.5 – 2 години. У чашу додаємо рослинне масло. Поки воно розігрівається, чистимо і ріжемо дрібними кільцями цибулю. Відправляємо його в чашу, додаємо невелику кількість солі і обсмажуємо протягом 5 хвилин, іноді помішуючи.

3. Зверху на цибулю викладаємо м’ясо в крохмалі і перемішуємо через 5 хвилин. Потім тушкуємо ще стільки ж і додаємо роздавлені зубчики часнику.

4. Приступаємо до приготування соусу. Для цього в окремій ємності змішуємо сметану, воду, томатну пасту, чорний мелений перець і суміш перців.

5. Заливаємо яловичину отриманим сметанним соусом, перемішуємо і залишаємо, поки страва повністю не приготується. У процесі приготування кілька разів все перемішуємо і, при необхідності, додаємо трохи рідини.

6. Коли страва приготується, додаємо сіль і ще раз перемішуємо.

7. Розкладаємо бефстроганов в соусі по тарілках і подаємо до столу з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Дуже смачний бефстроганов з яловичиною і грибами в сметанному соусі

Яловичина обсмажується на рослинному маслі. Окремо смажиться моркву, цибулю та печериці. Далі до них додається бульйон, крохмаль, сметана, гірчиця і приправи. В кінці приймає обсмажена яловичина і все тушкується близько 5-7 хвилин.

Час приготування: 50 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Вирізка яловича – 450 гр.
  • Печериці – 220 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Бульйон яловичий – 2.5 склянки
  • Сметана – 100 мл
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Гірчиця діжонська – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Яловичину ретельно промиваємо під водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і нарізаємо на невеликі шматочки. Посипаємо сіллю. На сковороді розігріваємо 3 столові ложки рослинної олії і закидаємо туди м’ясо.

2. Обсмажуємо протягом 10 хвилин, поки у яловичини не з’явиться рум’яна кірочка. Перекладаємо її зі сковороди в окрему ємність.

3. Ріпчасту цибулю з морквою чистимо і нарізаємо дрібним кубиком. Печериці ріжемо навпіл. У ту ж сковороду, де смажилася яловичина додаємо ложку рослинної олії і відправляємо туди нарізані овочі з печерицями.

4. Смажимо протягом п’яти хвилин.

5. Тепер заливаємо в сковороду яловичий бульйон або воду, перемішуємо і варимо приблизно 5 хвилин.

6. В окремій ємності розводимо кукурудзяний крохмаль у невеликій кількості бульйону, заливаємо його до овочів з грибами, перемішуємо і тушкуємо ще 2 хвилини.

7. Далі додаємо гірчицю, сметану, перемішуємо і солимо за смаком.

8. Закидаємо обсмажену яловичину, добре перемішуємо і готуємо на невеликому вогні приблизно 5-7 хвилин.

9. Готовий бефстроганов з грибами викладаємо зверху на гарнір і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт бефстроганова зі сметаною і томатною пастою

Для початку обсмажується яловичина, а потім окремо смажиться цибуля, до якого додається борошно, сметана, томатна паста вода. У соус відправляється м’ясо, все перемішується і гаситься на невеликому вогні 15-20 хвилин. Яловичина виходить ніжною і м’якою.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Вирізка яловича – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Вода – 150 мл
  • Паста томатна – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Яловичу вирізку добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Розрізаємо м’ясо поздовжніми шматочками середнього розміру.

2. На сковороді розігріваємо столову ложку рослинної олії і обсмажуємо на ньому яловичину протягом 2-3 хвилин, поки на ній не утворюється золотава скоринка. Перекладаємо з сковороди в окрему ємність.

3. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.

4. Відправляємо нарізану цибулю в сковороду, в якому смажилася яловичина. Готуємо приблизно 3-4 хвилини, поки він не стане м’яким.

5. Тепер висипаємо до цибулі столову ложку борошна і ретельно перемішуємо.

6. Далі кладемо сметану разом з томатною пастою.

7. Вливаємо гарячу воду і добре все перемішуємо.

8. В отриманий соус кладемо обсмажені шматочки м’яса, додаємо сіль і перець за смаком.

9. Перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні 15-20 хвилин.

10. Готове блюдо кладемо в тарілку і подаємо до столу з будь-яким гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Бефстроганов з яловичини з підливою зі сметани та борошна

Яловичина нарізати смужками і обсмажується на сковороді разом з цибулею. Далі до них додається борошно і сметана. Все тушкується, поки соус не придбає густу консистенцію. Страва подається до столу разом з гарніром.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Вирізка яловича – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 30 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сметана – 250 гр.
  • Петрушка свіжа – 20 гр.
  • Кріп свіжий – 20 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

1. Яловичину ретельно промиваємо під водою і висушуємо за допомогою паперового рушника. Зрізаємо з м’яса сухожилля з прожилками і нарізаємо його на смужки товщиною до 1 сантиметра.

2. Цибулю чистимо і нарізаємо на тонкі півкільця. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю до прозорості.

3. Далі відправляємо до цибулі нарізану яловичу вирізку і смажимо все на великому вогні приблизно 5-6 хвилин. Періодично помішуємо. Додаємо сіль з чорним перцем за смаком і ще раз перемішуємо.

4. Коли м’ясо підрум’яниться, засипаємо в сковороду борошно і ретельно все перемішуємо. Продовжуємо готувати ще пару хвилин.

5. Тепер додаємо до м’яса з цибулею сметану, добре перемішуємо й даємо рідини закипіти. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо ще 2-3 хвилини, щоб соус загус.

6. Перекладаємо готову страву по тарілках, прикрашаємо зверху свіжим кропом, петрушкою і подаємо до столу з гарніром і салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!