Соус бешамель з вершків для лазаньї
Повітряний і м’який на смак соус бешамель виходить з додаванням вершків. Густий продукт підходить для просочення лазаньї і запіканок, також на його основі можна приготувати пасту.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 300 гр.
Склад:
- Вершки жирні – 1 склянка
- Борошно -1 ст. л.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Бульйон – 120 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Кладемо шматок вершкового масла в сковороду або сотейник. Розтоплюємо продукт до рідкого стану.
2. Всипаємо борошно і активно розмішуємо масу, щоб всі грудочки розбилися. Готуємо до появи піни.
3. Вливаємо в вміст бульйон, додаємо сіль і спеції. Розмішуємо і знову кип’ятимо.
4. Далі вливаємо холодні вершки. Тушкуємо масу і ретельно помішуємо її до загустіння.
5. Ніжний соус бешамель з вершками готовий. Переливати його в зручну ємність і використовуйте за призначенням.