Класичний соус бешамель – рецепт в домашніх умовах з покроковими фото

Соус бешамель з вершків для лазаньї

Повітряний і м’який на смак соус бешамель виходить з додаванням вершків. Густий продукт підходить для просочення лазаньї і запіканок, також на його основі можна приготувати пасту.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 300 гр.

Склад:

  • Вершки жирні – 1 склянка
  • Борошно -1 ст. л.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Бульйон – 120 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Кладемо шматок вершкового масла в сковороду або сотейник. Розтоплюємо продукт до рідкого стану.

2. Всипаємо борошно і активно розмішуємо масу, щоб всі грудочки розбилися. Готуємо до появи піни.

3. Вливаємо в вміст бульйон, додаємо сіль і спеції. Розмішуємо і знову кип’ятимо.

4. Далі вливаємо холодні вершки. Тушкуємо масу і ретельно помішуємо її до загустіння.

5. Ніжний соус бешамель з вершками готовий. Переливати його в зручну ємність і використовуйте за призначенням.