Компот з аличі на зиму – 7 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Простий і смачний рецепт компоту з червоної аличі на зиму

Красивий і смачний компот із червоної аличі має насичений кисло-солодкий смак і відмінно втамовує спрагу. Такий напій неймовірно корисний у зимовий час і відмінно зберігається.

Час готування: 1 добу.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Алича червона – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 270 гр.
  • Кислота лимонна – 6 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Аличу промиваємо під проточною водою в друшляку, потім даємо воді стекти.

2. Викладаємо аличу в стерилізовану банку, насипаємо лимонну кислоту.

3. Вливаємо в банку киплячу воду так, щоб була заповнена приблизно третину. Прикриваємо кришкою і залишаємо настоюватися протягом 4 хвилин. Після цього вливаємо воду, що залишилася, знову ж прикриваємо банку кришкою і залишаємо ще на 15 хвилин.

4. Зливаємо воду в каструлю, засипаємо цукор і кип’ятимо рідину приблизно 3 хвилини на помірному вогні.

5. Заливаємо сироп назад у банку і закатуємо її.

6. Перевертаємо банку догори дном, прикриваємо пледом або теплим рушником і залишаємо остигати до кімнатної температури. Готовий компот зберігаємо в прохолодному і темному місці. Приємного апетиту!