Простий і смачний рецепт компоту з червоної аличі на зиму
Красивий і смачний компот із червоної аличі має насичений кисло-солодкий смак і відмінно втамовує спрагу. Такий напій неймовірно корисний у зимовий час і відмінно зберігається.
Час готування: 1 добу.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Алича червона – 450 гр.
- Цукор-пісок – 270 гр.
- Кислота лимонна – 6 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Аличу промиваємо під проточною водою в друшляку, потім даємо воді стекти.
2. Викладаємо аличу в стерилізовану банку, насипаємо лимонну кислоту.
3. Вливаємо в банку киплячу воду так, щоб була заповнена приблизно третину. Прикриваємо кришкою і залишаємо настоюватися протягом 4 хвилин. Після цього вливаємо воду, що залишилася, знову ж прикриваємо банку кришкою і залишаємо ще на 15 хвилин.
4. Зливаємо воду в каструлю, засипаємо цукор і кип’ятимо рідину приблизно 3 хвилини на помірному вогні.
5. Заливаємо сироп назад у банку і закатуємо її.
6. Перевертаємо банку догори дном, прикриваємо пледом або теплим рушником і залишаємо остигати до кімнатної температури. Готовий компот зберігаємо в прохолодному і темному місці. Приємного апетиту!