Компот з чорниць на зиму – 7 рецептів на 3 літрову банку з покроковими фото

Дуже смачний компот з чорниць на зиму з апельсином

Насичений чорничний компот можна заготовити на зиму з додаванням апельсина. Цитрусова нотка додасть домашнього напою особливий смак і аромат. Порадуйте близьких яскравим солодким частуванням.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 3 л.

Інгредієнти:

  • Чорниця – 1 кг
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Цукор – 300 гр.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Перебираємо чорницю від дрібних забруднень, а після її промиваємо під водою.

2. Засипаємо ягоди цукром і заливаємо їх водою. Ставимо каструлю з вмістом на плиту і доводимо до кипіння. Сухий інгредієнт повинен повністю розчинитися.

3. Опускаємо в гарячу масу тонкі часточки апельсина з шкіркою. Фрукт слід заздалегідь промити.

4. Зменшуємо вогонь і продовжуємо варити напій ще 20 хвилин. Періодично помішуємо і знімаємо пінку.

5. Гарячий ягідний компот з апельсином можна розливати по заздалегідь стерилізованим банкам. Закривайте їх кришками, дайте повністю охолонути і прибирайте на зберігання в прохолодне місце.