Дуже смачний компот з чорниць на зиму з апельсином
Насичений чорничний компот можна заготовити на зиму з додаванням апельсина. Цитрусова нотка додасть домашнього напою особливий смак і аромат. Порадуйте близьких яскравим солодким частуванням.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3 л.
Інгредієнти:
- Чорниця – 1 кг
- Апельсин – 0,5 шт.
- Цукор – 300 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
1. Перебираємо чорницю від дрібних забруднень, а після її промиваємо під водою.
2. Засипаємо ягоди цукром і заливаємо їх водою. Ставимо каструлю з вмістом на плиту і доводимо до кипіння. Сухий інгредієнт повинен повністю розчинитися.
3. Опускаємо в гарячу масу тонкі часточки апельсина з шкіркою. Фрукт слід заздалегідь промити.
4. Зменшуємо вогонь і продовжуємо варити напій ще 20 хвилин. Періодично помішуємо і знімаємо пінку.
5. Гарячий ягідний компот з апельсином можна розливати по заздалегідь стерилізованим банкам. Закривайте їх кришками, дайте повністю охолонути і прибирайте на зберігання в прохолодне місце.