Компот з груш з лимонною кислотою на зиму
Грушевий компот – улюблений багатьма напій, що нагадує смак з дитинства. Перед вами рецепт приготування компоту з груш на зиму з додаванням лимонної кислоти. Рецепт простий, його можна назвати навіть класичним. Компот з груш, приготований методом потрійного прогрівання фруктів, обожнюють навіть діти!
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 12.
Склад:
- Груша – 7 шт.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Вода – 2 л
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Груші промиваємо, розрізаємо навпіл. Викладаємо нарізані груші в простерилизованную банку. Вливаємо туди ж киплячу воду, прогріваємо плоди протягом 5 хвилин.
Крок 2. Потім воду необхідно злити в каструлю, додати цукор, поставити на вогонь і після закипання варити сироп 3-4 хвилини.
Крок 3. Готовим заливаємо сиропом груші.
Крок 4. Через 5 хвилин злийте сироп назад в каструлю, всипте до нього лимонну кислоту, закип’ятіть.
Крок 5. Киплячим сиропом залийте груші третій раз. Банку з компотом відразу ж загорніть простерилізованій кришкою, остудіть заготівлю на зиму в перевернутому вигляді, одночасно перевіряючи компот на герметичність.
Крок 6. Компот з груш з лимонною кислотою готовий! Зберігайте такий домашній напій в прохолодному місці.
Приємного вам апетиту!