Простий і смачний рецепт компоту з ревеню з імбиром
Освіжаючий напій з яскравим ароматом можна приготувати з ревеню і імбиру. Домашній компот порадує швидким і зрозумілим кулінарним процесом, а також приємним смаком.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 8
Склад:
- Ревінь – 200 гр.
- Корінь імбиру – 1 шт.
- Цукор – 5 ст. л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Чай каркаде – 1 ч. л.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Стебла ревеню промиваємо та нарізаємо на невеликі шматки. Попередньо з них можна зняти верхній шар шкірки.
2. Корінь імбиру натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо будь-яким іншим способом. Повинна вийти дрібна кашка.
3. Половинку лимона промиваємо і знімаємо з нього цедру за допомогою дрібної терки.
4. У велику каструлю вливаємо воду. Сюди ж занурюємо ревінь, імбир, цедру і каркаде. Всипаємо потрібну кількість цукру. Чай необхідний для додання яскравого відтінку.
5. Кип’ятимо вміст, а після відварюємо 15 хвилин на слабкому вогні. Помішуємо, щоб розчинився цукор.
6. Далі готовий напій охолоджуємо і проціджуємо за допомогою сита.
7. Домашній компот із ревеню та імбиру готовий. Розливайте його по склянках!