Полуничний компот з лимонною кислотою для тривалого зберігання
Домашні компоти – джерело вітамінів і мікроелементів, які так необхідні ослабленому організму в холодну пору року. Полуничний компот саме такий напій, приготувати і закатати його простіше простого.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6-8.
Склад:
- Суниця – 400 гр.
- Вода – 3,2 л.
- Цукор – 0,8 ст.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте воду і всипте цукор, доведіть солодкий сироп до кипіння, проваріть 5 хвилин і зніміть з вогню.
2. Суницю помийте і відкиньте на друшляк.
3. Перекладіть ягоди в миску, залийте гарячим сиропом, прикрийте кришкою і залиште на 3-4 години.
4. По закінчення цього часу полуницю розкладіть по сухим стерилізованим банкам. Сироп поставте на вогонь і доведіть до кипіння, всипте лимонну кислоту, перемішайте і розлийте по банках.
5. Банки загорніть кришками, укутайте їх теплою ковдрою і дайте повністю охолонути. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!