Компот з суниці на зиму – 5 рецептів на 3-літрову банку з покроковими фото

Полуничний компот з лимонною кислотою для тривалого зберігання

Домашні компоти – джерело вітамінів і мікроелементів, які так необхідні ослабленому організму в холодну пору року. Полуничний компот саме такий напій, приготувати і закатати його простіше простого.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6-8.

Склад:

  • Суниця – 400 гр.
  • Вода – 3,2 л.
  • Цукор – 0,8 ст.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. У каструлю влийте воду і всипте цукор, доведіть солодкий сироп до кипіння, проваріть 5 хвилин і зніміть з вогню.

2. Суницю помийте і відкиньте на друшляк.

3. Перекладіть ягоди в миску, залийте гарячим сиропом, прикрийте кришкою і залиште на 3-4 години.

4. По закінчення цього часу полуницю розкладіть по сухим стерилізованим банкам. Сироп поставте на вогонь і доведіть до кипіння, всипте лимонну кислоту, перемішайте і розлийте по банках.

5. Банки загорніть кришками, укутайте їх теплою ковдрою і дайте повністю охолонути. Зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!