Компот з вишні і смородини в банках на зиму
Додавання чорної смородини в компот впливає не тільки на його смак з ароматом, а також забарвлює цукровий сироп в насичений темний відтінок, який відразу ж притягує на себе безліч поглядів.
Час готування: 100 хв.
Час приготування:20 хв.
Порцій – 8-10.
Склад:
- Вишня – 350 гр.
- чорна Смородина – 350 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Кислота лимонна – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
1. Відміряємо необхідне для приготування компоту кількість чорної смородини і вишні.
2. В таз з теплою водою додаємо чайну ложку солі і опускаємо ягоди вишні. Нам знадобиться 1,5 години, щоб все сміття і черв’ячки могли спливти. Потім воду зливаємо, а ягода ретельно промиваємо.
3. Паралельно з цим швидко промиваємо ягоди чорної смородини, намагаючись їх не пошкодити механічними рухами. Після кип’ятимо в каструлі воду і бланшируем чорну смородину протягом 20 хвилин.
4. Також бланшируем і вишню. Після чого відразу ж підготовленими ягодами наповнюємо трилітрову банку і засипаємо лимонну кислоту.
5. Підготовчі етапи позаду, залишається приготувати цукровий сироп. У воду додаємо необхідну кількість цукру, розмішуємо і відправляємо нагріватися на невеликому вогні. Доводимо рідину до кипіння, періодично помішуючи сироп, і продовжуємо кип’ятити до повного розчинення кристалів цукру.
6. Заливаємо однорідним цукровим сиропом ягоди і накриваємо кришкою.
7. Після чого банку перевертаємо і залишаємо в такому положенні під ковдрою приблизно на одну ніч, щоб компот міг рівномірно остигати.
8. Через цей час ваш компот готовий. Розливайте по склянках і насолоджуйтеся його свіжістю.
Бажаємо приємного апетиту!