Компот зі сливи з кісточками на зиму – 8 простих рецептів на 3-х літрову банку з фото

Простий і смачний рецепт компоту із слив і груш в банках

Що може бути смачніше домашніх слив і груш? – Тільки компот, приготований з цих компонентів. Всі фрукти відмінно зберігатися аж до зими і будуть піднімати вам настрій в темні прохолодні дні, коли не вистачає сонячного літа. А ще не нехтуйте лимонною кислотою, тоді вашій консервації все буде дарма.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування:20-25 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Зливу– 200-250 гр.
  • Груші – 200-250 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Кислота лимонна – 0,25 ч. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Велику частину часу необхідно приділити підготовці інгредієнтів. Промиті груші нарізаємо великими шматочками разом з неочищеної шкіркою.

2. Сливи розрізаємо на дві половини і витягаємо з них кісточки.

3. Приступаємо до наповнення простерилізованих банок. Для початку викладаємо шар груш.

4. Слідом за грушами йдуть зливи. Третю частину від всього обсягу залишаємо для рідини.

5. Заливаємо банки з подрібненими фруктами крутим окропом і залишаємо на 15-20 хвилин у спокої.

6. Після закінчення цього часу, зливаємо охолоджену рідину, додаємо в неї цукор і доводимо вміст до стану кипіння. Поступово зменшуємо вогонь і варимо сироп хвилини 2-3.

7. Потім солодкий відвар повертаємо до фруктів і щільно закриваємо простерилізовані банки кришками. Остуджуємо компот в перевернутих догори дном банках, при кімнатній температурі.

8. Такий смачний напій може радувати вас в холодний і похмурий час.

Бажаємо приємного апетиту!