Простий і смачний рецепт компоту із слив і груш в банках
Що може бути смачніше домашніх слив і груш? – Тільки компот, приготований з цих компонентів. Всі фрукти відмінно зберігатися аж до зими і будуть піднімати вам настрій в темні прохолодні дні, коли не вистачає сонячного літа. А ще не нехтуйте лимонною кислотою, тоді вашій консервації все буде дарма.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування:20-25 хв.
Порцій – 10.
Склад:
- Зливу– 200-250 гр.
- Груші – 200-250 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Кислота лимонна – 0,25 ч. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Велику частину часу необхідно приділити підготовці інгредієнтів. Промиті груші нарізаємо великими шматочками разом з неочищеної шкіркою.
2. Сливи розрізаємо на дві половини і витягаємо з них кісточки.
3. Приступаємо до наповнення простерилізованих банок. Для початку викладаємо шар груш.
4. Слідом за грушами йдуть зливи. Третю частину від всього обсягу залишаємо для рідини.
5. Заливаємо банки з подрібненими фруктами крутим окропом і залишаємо на 15-20 хвилин у спокої.
6. Після закінчення цього часу, зливаємо охолоджену рідину, додаємо в неї цукор і доводимо вміст до стану кипіння. Поступово зменшуємо вогонь і варимо сироп хвилини 2-3.
7. Потім солодкий відвар повертаємо до фруктів і щільно закриваємо простерилізовані банки кришками. Остуджуємо компот в перевернутих догори дном банках, при кімнатній температурі.
8. Такий смачний напій може радувати вас в холодний і похмурий час.
Бажаємо приємного апетиту!