Котлети на пару в мультиварці – 8 рецептів приготування з покроковими фото

ПП дієтичні котлети з курячого філе на пару

Головне в приготуванні ПП страв – це відмовитися від олії і процесу обжарювання. Готувати на пару набагато корисніше: так продукти не втрачають корисних властивостей. Дієтичні котлети на пару, мають всі шанси стати головною стравою дня всіх тих, хто веде підрахунок калорій, тому що вони поживні і корисні.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 8.

Склад:

Філе куряче – 400 гр.

Цибуля ріпчаста -90 гр.

Сухарі панірувальні – 3 ст. л.

Сіль – за смаком.

Яйце – 1 шт.

Перець чорний мелений – за смаком.

Зелень – за смаком.

Кабачок – за смаком.

Капуста – за смаком.

Процес приготування:

1. Дієтичні котлети на пару завжди готують з пісного м’яса: яловичина, курятина, кролятина, індичка. Ми вибрали курку, але ви можете вибрати з особистих переваг. Головне, щоб м’ясо було без сала. Акуратно зрізаємо з філе плівку і жир, обмиваємо і нарізаємо на середні шматки. Пропускаємо через м’ясорубку.

2. Ріпчасту цибулю позбавляємо від лушпиння, вимиваємо і ділимо на часточки. Додавати його обов’язково: він пустить сік, який зробить котлети м’якими і ніжними. Цибулю можна нашаткувати або натерти, а потім разом з фаршем ще раз провести через м’ясорубку.

3. У готовий фарш додаємо яйце і, якщо хочете, сіль і перець. Отриману масу добре вимішуємо і ставимо в холодильник. Основна проблема, з якою можна зіткнутися в приготуванні ПП страв, – це втрата соковитості. У випадку з котлетами уникнути цього можна, якщо додати кабачок натертий або дрібно нарізану білокачанну капусту. Також корисно використовувати зелень, щоб підсилити аромат котлет. Але все це залежить від ваших особистих смаків.

4. Через півгодини виймаємо форму з холодильника, беремо вологу столову ложку і дістаємо з її допомогою фарш з миски, формуючи котлети руками: вони теж повинні бути мокрими, інакше фарш прилипне. Кожну із заготовок окремо обвалюють у панірувальних сухарях.

5. Викладаємо котлети в каструлю, духовку або пароварку. Загальне правило полягає в тому, щоб не перетримати котлети. Середній час приготування в мультиварці і пароварці – 15 хв. Якщо готуєте в духовці, то замість масла в антипригарних цілях використовувати фольгу або спеціальний пергамент. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 40 хвилин. Котлети краще подавати гарячими, а також зі свіжими овочами, рисом чи гречкою. Приємного апетиту!