Покроковий рецепт приготування котлети зі свинини з сиром в духовці
Щоб котлети були ще смачніше, сир можна додати і всередину кожного виробу. А любителям східних страв рекомендуємо додати суміш з прянощів хмелі-сунелі і коріандру.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій: 3.
Склад:
- Фарш свинячий – 250 гр.
- Сир – 50-60 гр.
- Сухарі з – 100-200 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Перець мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинячий фарш в готовому вигляді викладаємо на тарілку. Для приготування котлет краще всього, якщо він буде домашнім. Вбиваємо в м’ясо яйце, посипаємо сіллю і перцем.
2. Сухарі викладаємо в ступу або звичайну піалу. Якщо таких сухарів немає і немає можливості їх приготувати, замініть панірувальними.
3. Поки будемо товкти сухарі, розігріємо духовку. Включаємо духовку і ставимо відмітку на 230 градусів.
4. Подрібнені сухарі висипаємо в миску з фаршем.
5. Очищаємо цибулю. Нарізаємо як можна дрібніше гострим ножем. Те ж саме проробляємо з часником (або вичавлюємо з допомогою чесночницы). Додаємо в м’ясо.
6. Перемішуємо інгредієнти руками пару хвилин.
7. Дістаємо деко і вистилаємо фольгою, змащуємо її маслом. Формуємо котлети середнього розміру і викладаємо на невеликій відстані один від одного на фольгу. Залишаємо на 10-12 хвилин. Робимо котлети з духовки при появі рум’яної скоринки.
8. Крупно натираємо сир з допомогою терки. Посипаємо кожну котлету і знову ставимо деко в духовку на 5 хвилин. Стежимо, щоб сир розплавився.
9. Готові котлети подаємо з будь-яким гарніром до обіднього столу.
Приємного апетиту!