Простий і смачний рецепт котлет з індички з підливою в духовці
Хочете здивувати домашніх смачним і яскравим обідом? Приготуйте поживні котлети з індички з ароматною підливою. Таке блюдо ідеально поєднується з картопляним пюре!
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 35 хвилин
Порцій – 5
Інгредієнти:
- Філе індички – 0,8 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Хліб білий – 200 гр.
- Молоко – 200 мл
- Сухарі панірувальні – 120 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для підливи:
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 80 гр.
- Борошно – 1,5 ст. л.
- Вода – 2 склянки
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Філе індички пропускаємо через м’ясорубку разом з цибулею. Отриманий фарш змішуємо з розмоченим у молоці хліб, сіллю і перцем.
2. З розмішаною маси ліпимо овальні котлети, після обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
3. Викладаємо заготовку на деко. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
4. В цей час займемося приготуванням підливи. На сковороді обсмажуємо борошно до бежевого кольору.
5. Заливаємо окропом борошно і ретельно вимішуємо суміш до зникнення грудочок.
6. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю з морквою, після додаємо до них томатну пасту.
7. Переливаємо в сковороду борошняну масу, додаємо спеції і розмішуємо. Готуємо на слабкому вогні 5-10 хвилин, постійно помішуючи.
8. Виливаємо підливку у котлети і тримаємо їх ще в духовці 15 хвилин.
9. Соковиті котлети з птиці з підливою готові. Подавайте до столу разом з гарніром!