Котлети з індички в духовці – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт котлет з індички з підливою в духовці

Хочете здивувати домашніх смачним і яскравим обідом? Приготуйте поживні котлети з індички з ароматною підливою. Таке блюдо ідеально поєднується з картопляним пюре!

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 35 хвилин

Порцій – 5

Інгредієнти:

  • Філе індички – 0,8 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Хліб білий – 200 гр.
  • Молоко – 200 мл
  • Сухарі панірувальні – 120 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для підливи:

  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 80 гр.
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Вода – 2 склянки
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Філе індички пропускаємо через м’ясорубку разом з цибулею. Отриманий фарш змішуємо з розмоченим у молоці хліб, сіллю і перцем.

2. З розмішаною маси ліпимо овальні котлети, після обвалюємо їх у панірувальних сухарях.

3. Викладаємо заготовку на деко. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.

4. В цей час займемося приготуванням підливи. На сковороді обсмажуємо борошно до бежевого кольору.

5. Заливаємо окропом борошно і ретельно вимішуємо суміш до зникнення грудочок.

6. Окремо обсмажуємо подрібнену цибулю з морквою, після додаємо до них томатну пасту.

7. Переливаємо в сковороду борошняну масу, додаємо спеції і розмішуємо. Готуємо на слабкому вогні 5-10 хвилин, постійно помішуючи.

8. Виливаємо підливку у котлети і тримаємо їх ще в духовці 15 хвилин.

9. Соковиті котлети з птиці з підливою готові. Подавайте до столу разом з гарніром!