Як приготувати соковиті котлети з фаршу кальмара в духовці?
У кальмарі міститься дуже мало жирів. Продукт легко засвоюється шлунком, що дозволяє використовувати його в приготуванні дієтичних страв.
Час готування – 1ч. 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій: 5-6.
Склад:
- Кальмар – 1000 гр.
- Батон – 200 гр.
- Сухарі панірувальні – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Замочуємо батон в склянці води. Панірувальні сухарі подрібнюємо в блендері.
2. Цибулю і часник очищаємо від лушпиння. Цибулю нарізаємо великими кубиками, а зубчики часнику ділимо навпіл.
3. Ставимо сковороду на плиту для розігріву. Потім викладаємо три зубчики часнику на сковороду і обсмажуємо. Так масло набуде часниковий аромат. Витягаємо продукт.
4. Висипаємо цибулю в готову олію і обсмажуємо. Як тільки з’явиться золотистий колір, знімаємо сковороду з конфорки.
5. Кальмар ошпарюємо, щоб було легше знімати плівки.
6. Промиваємо м’ясо в холодній воді. Подрібнюємо у фарш разом з обсмаженою цибулею, залишилися зубчиком часнику і розм’якшеним батоном. У готовий фарш додаємо манну крупу і спеції. Перемішуємо до однорідності.
7. Панірувальні сухарі висипаємо на тарілку наливаємо у невелику ємність воду і ставимо поруч. Змочуємо руки перед ліпленням котлет і формуємо, обвалюємо в сухарях. Викладаємо на заздалегідь розігріту сковороду і обсмажуємо з кожної сторони пару хвилин.
8. Включаємо духовку, щоб розігріти, на 180 градусів. Вистилаємо деко пергаментним папером і викладаємо котлети. Випікаємо 15-20 хвилин. Через покладений час дістаємо котлети і подаємо з овочами або рисом.
Приємного апетиту!