Смачні і соковиті котлети з кальмарів в паніровці
Котлети з кальмарів – це блюдо, яке не вимагає присутності гарніру. Достатньо подавати його до столу з соусом. Секрет незвичайного смаку котлет також полягає в паніровці з кунжуту.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій: 5-6.
Склад:
- Кальмар – 650 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Бекон – 100 гр.
- Кріп – за смаком.
- Кунжут – 100 гр.
Процес приготування:
1. Кальмари очищаємо від нутрощів. Заливаємо очищені тушки окропом на пару хвилин. Знімаємо плівку. Промиваємо продукт.
2. Картопля промиваємо. Включаємо духовку і дістаємо деко. Вистилаємо його фольгою. Кладемо картоплю і ставимо деко всередину. Випікаємо до повної готовності.
3. Поки картопля в духовці, займемося беконом. Нарізаємо його скибочками. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду з олією. Розігріваємо 1-2 хвилини. Висипаємо бекон і обсмажуємо в олії 4-5 хвилин. Не забуваємо помішувати. Через 5 хвилин вимикаємо плиту і даємо бекону охолонути.
4. Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо невеликими шматочками. Знімаємо шкірку з картоплі і нарізаємо кожну на чотири частини. Картопля, бекон, цибуля і кальмарів пропускаємо через м’ясорубку.
5. У готовий фарш додаємо яйця, подрібнений кріп (помити і просушити заздалегідь, дрібно нарізати). Посолити і поперчити. Змішати продукти до однорідності.
6. Кунжут висипаємо в окрему тарілку. Формуємо котлети з фаршу і обвалюємо в кунжуті.
7. Включаємо і розігріваємо плиту. Ставимо сковороду з маслом на конфорку. Через хвилину викладаємо котлети на сковороду і обсмажуємо 5 хвилин з обох сторін.
Приємного апетиту!