Котлети з кальмарів – 6 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Смачні і соковиті котлети з кальмарів в паніровці

Котлети з кальмарів – це блюдо, яке не вимагає присутності гарніру. Достатньо подавати його до столу з соусом. Секрет незвичайного смаку котлет також полягає в паніровці з кунжуту.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій: 5-6.

Склад:

  • Кальмар – 650 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Бекон – 100 гр.
  • Кріп – за смаком.
  • Кунжут – 100 гр.

Процес приготування:

1. Кальмари очищаємо від нутрощів. Заливаємо очищені тушки окропом на пару хвилин. Знімаємо плівку. Промиваємо продукт.

2. Картопля промиваємо. Включаємо духовку і дістаємо деко. Вистилаємо його фольгою. Кладемо картоплю і ставимо деко всередину. Випікаємо до повної готовності.

3. Поки картопля в духовці, займемося беконом. Нарізаємо його скибочками. Включаємо плиту і ставимо на конфорку сковороду з олією. Розігріваємо 1-2 хвилини. Висипаємо бекон і обсмажуємо в олії 4-5 хвилин. Не забуваємо помішувати. Через 5 хвилин вимикаємо плиту і даємо бекону охолонути.

4. Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо невеликими шматочками. Знімаємо шкірку з картоплі і нарізаємо кожну на чотири частини. Картопля, бекон, цибуля і кальмарів пропускаємо через м’ясорубку.

5. У готовий фарш додаємо яйця, подрібнений кріп (помити і просушити заздалегідь, дрібно нарізати). Посолити і поперчити. Змішати продукти до однорідності.

6. Кунжут висипаємо в окрему тарілку. Формуємо котлети з фаршу і обвалюємо в кунжуті.

7. Включаємо і розігріваємо плиту. Ставимо сковороду з маслом на конфорку. Через хвилину викладаємо котлети на сковороду і обсмажуємо 5 хвилин з обох сторін.

Приємного апетиту!