Печінкові котлети з курячої печінки — дуже смачне і корисне блюдо. Котлети і оладки на основі печінки дуже різняться за своїм смаком залежно від способу їх приготування, кількості інгредієнтів і спецій. Однак незалежно від усіх перерахованих факторів, вони виходять дуже ніжними, м’якими і соковитими.
Класичні печінкові котлети з курячої печінки на сковороді
Цей рецепт наочно продемонструє те, як легко, просто і головне швидко приготувати смачні і одночасно з тим корисні як для дітей, так і для дорослих печінкові котлети.
Інгредієнти на
10 порц.
- Куряча печінка 350 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Картопля 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Борошно пшеничне ½ склянки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати соковиті котлети з курячої печінки? Перед тим, як пропустити печінку через м’ясорубку, ми її добре промиваємо, трохи просушуємо.
- Подрібнюємо цибулю і разом з підготовленою печінкою відправляємо в м’ясорубку або замінити її блендером.
- Картопля очищаємо і в сирому вигляді натираємо на дрібній тертці.
- Будь-яку зелень промиваємо і рубаємо як можна дрібніше.
- Подрібнений картопля з зеленню додаємо в печінку і добре перемішуємо.
- У печінкову масу вбиваємо яйця, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
- Сюди ж просіваємо борошно, постійно помішуючи ложкою.
- Розігріваємо сковорідку на рослинній олії, викладаючи невеликі порції готового тіста.
- Обсмажуємо на маленькому вогні протягом п’яти хвилин з кожної сторони. Подаємо до столу в якості самостійного блюда зі сметаною або ж разом з гарніром.
Приємного вам апетиту!
Пишні котлети з курячої печінки, запечені в духовці
Додавання вівсяних пластівців і плавленого сирка гарантовано додасть котлет обсяг, зробивши їх пишнішими, поживніші і привабливіше. Не можна не згадати і про паніровку, завдяки якій скоринка котлет плюс до всього ще приємно похрустывать.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 30.
Склад:
- Печінка куряча – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Сирок плавлений – 100 гр.
- Пластівці вівсяні – 1 склянка
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Масло рослинне – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячу печінку добре промиваємо від крові і розрізаємо на велику кількість шматочків.
2. Цибулю з картоплею нарізаємо як можна більше.
3. Тепер приступаємо до приготування фаршу для котлет. В м’ясорубку завантажуємо подрібнені овочі, печінка, вівсяні пластівці і всі разом пропускаємо.
4. Плавлений сирок попередньо подморозим в морозильній камері, щоб була можливість натерти його на крупній тертці. Вмішуємо сир у фарш, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо.
5. Печінкові котлети формуємо руками, а потім опускаємо в паніровку, щоб у процесі утворилася приємна скоринка.
6. Котлетки викладаємо на деко, попередньо змащений олією, і ставимо випікатися в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25 хвилин.
7. Готові, злегка підрум’янені колеты залишаємо ще на 5-10 хвилин у вимкненій духовці, після чого викладаємо на окреме блюдце і подаємо до столу.
Бажаємо приємного апетиту!
Як приготувати смачні печінкові котлети з курячої печінки з манкою?
Печінкові котлети не славляться своєю жирністю, але не в поєднанні з салом. У цьому випадку манка прийме удар на себе і вбере всю зайву рідину, надавши котлет більш пружну форму і щільну кірочку. При цьому за рахунок своєї нейтральності, манка абсолютно не вплине на смакові якості страви.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 20-25.
Склад:
- Печінка куряча – 400 гр.
- Сало – 200 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Манка – 2,5 ст. ложки
- Хліб світлий – 100-120 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне — для смаження.
Процес приготування:
1. Курячу печінку спочатку промиваємо і зціджуємо всю воду. Свіже сало нарізаємо дрібними кубиками. Можна не перемішувати.
2. Для наступного кроку відварюємо морква, промаківающімі хліб і довільно нарізаємо цибулю. Всі завантажуємо в чашу блендера з печінкою, салом і подрібнюємо до стану однорідної маси.
3. Готовий фарш перекладаємо в окрему ємність, вбиваємо яйця, солимо і добре перемішуємо.
4. Після цього всипаємо просіяне борошно і манку, все добре перемішуємо до однорідного стану. Після чого залишаємо при кімнатній температурі.
5. Через 15 хвилин ставимо на маленький вогонь сковорідку і формуємо ложкою печінкові котлети. Вони виходять вельми пишними, так як манка встигла набрякнути. Смажимо до утворення рум’яної скоринки з одного боку.
6. Пізніше перевертаємо кожну котлету і підрум’янюємо з іншого боку.
7. Готові котлети при бажанні можна ще протушкувати в каструлі кілька хвилин.
Приємного вам апетиту!
Покроковий рецепт приготування котлет з курячої печінки з морквою
Моркву слід додавати в тому випадку, якщо вам хочеться зробити котлети солодше звичайного і трохи перебити кислинку томатної пасти.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 30-40 хв.
Порцій – 30.
Склад:
- Печінка куряча – 600 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Борошно – 2,5 ст. ложки
- Часник – 4 зуб.
- Паста томатна – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Всю моркву спочатку очищаємо і натираємо на дрібній тертці.
2. Цибулину очистити і дрібно нарізаємо, попередньо обдавши холодною водою.
3. Розігріваємо сковорідку з олією і обсмажуємо подрібнені овочі до утворення світлої скоринки. Потім видавлюємо часник і добре перемішуємо.
4. Поки вміст сковороди остигає, нарізаємо печінку на невеликі кубики і з’єднуємо з курячими яйцями. Також вмішуємо в масу просіяне борошно, перець з сіллю і спеції.
5. Тісто акуратно викладаємо на розігріту сковороду столовою ложкою або черпаком, якщо вам хочеться котлети розміром більше. Обсмажуємо з кожного боку до утворення апетитною скоринки, намагаючись не пересмажувати.
Приємного апетиту!
Соковиті січені котлети з курячої печінки, смажені на сковороді
Рубані котлети для того, кому важлива естетична складова. Адже котлети з цільних шматочків печінки і овочів виходять дуже красивими не тільки в цілісному вигляді, але і в розрізі. Ви відразу помітите відмінності в текстурі і навіть на смак, відчуваючи смак кожного інгредієнта окремо.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 30.
Склад:
- Печінка куряча – 500 гр.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Борошно – 4 ст. л.
- Сметана (20%) – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Курячу печінку попередньо добре обмиваємо і ножем нарізаємо на дрібні кубики.
2. Цибулю також очищаємо і нарізаємо як можна дрібніше.
3. З’єднуємо всі компоненти разом. У миску з печінкою додаємо цибулю, яйця, сметану.
4. Після цього рубаємо зелень і додаємо до основних інгредієнтів, сюди ж всипаємо просіяне борошно, сіль і замішуємо наше тісто.
5. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і починаємо ложкою викладати печінкову масу. Розмір, щільність коригуємо самостійно. Обсмажуємо з одного боку пару хвилин.
6. Перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку. У вас утворюється красива жовта скоринка.
7. Готові котлети подаємо або самостійно з нарізкою овочів, або з гарніром для більш щільного обіду.
Приємного вам апетиту!
Простий і смачний рецепт печінкових котлет через м’ясорубку з цибулею
Пропускаючи цибулю разом з печінкою через м’ясорубку, діти точно не знайдуть його у фарші, але швидко учують насичений аромат з кухні і полюблять злегка гострий смак фаршу. При цьому він допоможе зберегти вологість і соковитість у процесі смаження котлет.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 60 хв
Порцій – 25.
Склад:
- Печінка куряча – 500 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Крупа манна – 7 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Для соусу:
- Кефір – 250 мл
- Спеції – за смаком.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Моркву натираємо на дрібну тертку, а цибулю нарізаємо на кілька часточок, щоб він міг поміститися в м’ясорубку.
2. Промиту курячу печінку пропускаємо разом з шматочками цибулі через м’ясорубку і додаємо в ємність з морквою. Все добре перемішуємо.
3. У фарш додаємо яйце і додаємо манку, сіль і перець. Після того як всі інгредієнти добре перемішали, залишаємо фарш при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
4. Переходимо до виготовлення котлет. Розігріваємо сковорідку з рослинним маслом і ложкою викладаємо трохи фаршу, щоб він не розтікався. З відкритою кришкою обсмажуємо котлети з кожного боку за кілька хвилин.
5. Для соусу в ємність з кефіром додаємо спеції, дрібно посічену зелень і трохи томатної пасти. Все ретельно перемішуємо до стану однорідності.
6. Котлети подаємо в якості самостійного блюда з соусом або в поєднанні з гарніром.
Бажаємо приємного апетиту!
Як приготувати смачні печінкові котлети з курячої печінки з рисом?
Не бійтеся вмішувати рис у фарш, побоюючись, що він розвариться. Правильно обраний сорт рису лише допоможе склеїти всі компоненти, зробивши котлети цільними.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 15-20.
Склад:
- Печінка куряча – 400 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Рис – 1/2 склянки
- Морква – 2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2,5 ст. ложки
Процес приготування:
1. Печінку ріжемо на шматочки і перекладаємо в ємність блендера.
2. Збиваємо до однорідного стану, що нагадує по консистенції пюре.
3. Рис промиваємо і відварюємо до стану повної готовності.
4. Рис додаємо до печінковому пюре вбиваємо невелике куряче яйце.
5. Моркву очищаємо, відварюємо до м’якого стану, після чого натираємо на великій тертці і поєднуємо з іншими інгредієнтами.
6. Фарш солимо, перчимо та ретельно перемішуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися між собою.
7. Фарш викладаємо на розігріту сковорідку і обсмажуємо з кожної сторони протягом двох хвилин, намагаючись не пересмажити.
8. На цьому приготування печінкових оладок завершено.
Бажаємо приємного апетиту!
ПП дієтичні котлети з курячої печінки на пару
Від хрусткою і засмаженою скоринки котлет на маслі варто відмовитися на користь свого здоров’я і фігури. Печінкові котлети завдяки такому способу приготування буквально тануть у роті, а нейтральний і злегка прісний смак можна запросто розбавити натуральними соусами.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 25-30.
Склад:
- Печінка куряча – 450 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Манка – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Рослинне масло – 20 гр.
Процес приготування:
1. Курячу печінку промиваємо, очищаємо від усього зайвого, в тому числі від жирових жилок, нарізаємо на шматочки поменше і пропускаємо через м’ясорубку.
2. Також пропускаємо очищену моркву з цибулею і з’єднуємо з печінкою. Потім додаємо в миску яйце і поступово додаємо манку, сіль, обов’язково при цьому помішуючи ложкою. Основу для котлет залишаємо на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
3. За цей час підготуємо силіконові форми, перш ніж викладати в них вміст, змащуємо дно і краї рослинним маслом.
4. Наповнені фаршем формочки покласти в пароварку і готуємо протягом 30 хвилин. Час коригуємо самостійно і перед тим як отримувати готові котлети з пароварки, перевіряємо готовність.
5. Котлети будуть однаково добре і в гарячому, і в холодному вигляді.
Бажаємо приємного апетиту!