Котлети з підливою в духовці — це просте і смачне блюдо, яке не займе у вас багато часу і сил, але зате ви «вб’єте двох зайців». У вас буде м’ясне блюдо і смачний соус для картоплі, каш або макаронів. Ці 8 нескладних рецептів допоможуть вам урізноманітнити повсякденне меню.
Соковиті котлети з курячого фаршу з підливою в духовці
Соковиті курячі котлети з підливою можна подати на обід або вечерю. Продукти для підливи можна використовувати різні: молоко, воду, томатну пасту або вершки. У духовці страва виходить особливо смачною.
Інгредієнти на
4 порц.
- Курячий фарш 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Вершки 200 мл
- Яйце куряче 1 шт.
- Масло рослинне ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кріп ½ пучка
- Борошно пшеничне 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати смачні і соковиті котлети з підливою в духовці? Фарш перекладіть в миску, розбийте в неї яйце, посоліть і поперчіть. Цибулю і моркву очистіть, моркву натріть на дрібній тертці, половину цибулини дрібно наріжте. Додайте овочі до фаршу.
- Форму для запікання змастіть рослинною олією. Змочіть Руки у воді і зліпити округлі котлети, викладіть їх у форму.
- У мисці змішайте вершки, борошно і подрібнений кріп. Суміш посоліть і добре перемішайте, щоб не було грудочок.
- Другу половину цибулини дрібно наріжте і розсипте поверх котлет.
- Влийте у форму вершкову заливку. Помістіть форму в духовку, розігріту до 220 градусів на 25-30 хвилин.
- Готову страву подавайте з гарніром на свій смак.

Приємного апетиту!