Котлети з підливою в духовці — це просте і смачне блюдо, яке не займе у вас багато часу і сил, але зате ви «вб’єте двох зайців». У вас буде м’ясне блюдо і смачний соус для картоплі, каш або макаронів. Ці 8 нескладних рецептів допоможуть вам урізноманітнити повсякденне меню.
Соковиті котлети з курячого фаршу з підливою в духовці
Соковиті курячі котлети з підливою можна подати на обід або вечерю. Продукти для підливи можна використовувати різні: молоко, воду, томатну пасту або вершки. У духовці страва виходить особливо смачною.
Інгредієнти на
4 порц.
- Курячий фарш 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Вершки 200 мл
- Яйце куряче 1 шт.
- Масло рослинне ½ ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кріп ½ пучка
- Борошно пшеничне 1 ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати смачні і соковиті котлети з підливою в духовці? Фарш перекладіть в миску, розбийте в неї яйце, посоліть і поперчіть. Цибулю і моркву очистіть, моркву натріть на дрібній тертці, половину цибулини дрібно наріжте. Додайте овочі до фаршу.
- Форму для запікання змастіть рослинною олією. Змочіть Руки у воді і зліпити округлі котлети, викладіть їх у форму.
- У мисці змішайте вершки, борошно і подрібнений кріп. Суміш посоліть і добре перемішайте, щоб не було грудочок.
- Другу половину цибулини дрібно наріжте і розсипте поверх котлет.
- Влийте у форму вершкову заливку. Помістіть форму в духовку, розігріту до 220 градусів на 25-30 хвилин.
- Готову страву подавайте з гарніром на свій смак.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачні котлети з підливою на деку в духовці?
Смачний рецепт котлет, запечених в духовці. Така страва має ряд переваг: м’ясо виходить соковитим і не жирним, під час приготування котлети не потрібно перевертати і стежити, щоб вони не пригорали, відразу можна приготувати велику порцію страви.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для котлет:
- М’ясо – 900 гр.
- Хліб білий – 200 гр.
- Молоко – 200-250 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сухарі панірувальні – 1-1,5 склянки
- Для підливи:
- Бульйон м’ясний – 1 л
- Цибуля – 0,5 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 2-3 ст. л.
- Борошно – 50 гр.
- Перець запашний горошком – 3-5 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. М’ясо і цибулю наріжте великими шматками. Хліб розламайте на шматки і замочіть в молоці на 7-10 хвилин.
2. Прокрутіть м’ясо, цибулю, часник і білий хліб через м’ясорубку. Фарш посоліть і приправте за смаком, ретельно вимісіть і відбийте його дно миски.
3. Зліпити котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
4. Розкладіть котлети на деку, змащеному олією і відправте їх у духовку, розігріту до 180 градусів, на 15-20 хвилин.
5. На сухій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору.
6. Потім змішайте борошно і м’ясний бульйон до однорідної маси.
7. Окремо обсмажте цибулю і моркву до м’якості, додайте до зажарки томатну пасту, тушкуйте 5-7 хвилин.
8. Після цього додайте до зажарки борошняну масу, перемішайте і готуйте до загустіння.
9. Отриману підливу доведіть до однорідної консистенції блендером.
10. Котлети залийте підливою і знову поставте в духовку ще на 15-20 хвилин.
11. Блюдо виходить ароматним і апетитним на вигляд. Подавайте котлети з підливкою з гарніром з картоплі або тушкованих овочів.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування котлет з томатною підливою в духовці
Котлети є настільки популярним блюдом, що їх подають у простих столових та дорогих ресторанах. Але найчастіше їх готують вдома на сковороді або в духовці з ароматною томатною підливою.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Хліб білий – 2 шматка.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Паста томатна – 200 мл
- Сметана – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Борошно – 1 ст. л.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
1. Хліб замочіть у воді на 5-7 хвилин, потім розімніть його руками і додайте у фарш. Цибулю очистіть від лушпиння, прокрутіть через м’ясорубку, додайте в миску. Також розбийте яйце, посоліть і приправте за смаком. Фарш ретельно перемішайте.
2. Форму для запікання змастіть рослинною олією. Зліпіть круглі котлети і викладіть їх у форму.
3. Помістіть форму з котлетами в духовку, розігріту до 250 градусів, на 10-15 хвилин.
4. Як тільки котлети трохи схопиться, дістаньте їх з духовки.
5. Приготуйте підливу. Борошно змішайте з водою, щоб вийшла маса без грудок, додайте томатну пасту, сметану і сіль за смаком.
6. Підливку влийте у форму до котлет. Поверніть блюдо в духовку і готуйте при 190 градусах 25-30 хвилин.
7. Завдяки підливці котлети виходять м’якими і ароматними.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти котлети з підливою зі сметани?
Сметанна підлива робить котлети м’якими і ніжними. Котлети з підливою зазвичай готуються в два етапи. Спочатку необхідно обсмажити котлети, потім скласти у форму і запекти з ароматною підливою.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
- Хліб білий – 2 шматка.
- Сметана – 200 мл
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Борошно пшеничне – для панірування.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Хліб замочіть у воді. Фарш посоліть і поперчіть за смаком.
2. У фарш додати яйце, хлібний м’якуш, подрібнену цибулю і часник, ретельно перемішайте.
3. Змочіть Руки водою, зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.
4. Котлети швидко обсмажте на олії до рум’яної скоринки.
5. Сметану змішайте з подрібненою зеленню, сіллю і перцем. Сметанний соус влийте у форму, розкладіть поверх нього котлети.
6. Зверху котлети змастіть сметанним соусом і відправте форму в духовку, розігріту до 190 градусів. Запікайте блюдо 25-30 хвилин.
7. Подавайте котлети з гарніром або без нього.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт приготування котлет із свинини в духовці
Котлети з свинячого фаршу з дуже смачною підливою, запечені в духовці, забезпечать вам смачну вечерю для всієї родини. Щоб блюдо було поживним і ароматним, додайте у фарш чесок і спеції.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Фарш свинячий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Батон – 2 скибки.
- Молоко – 1 склянка
- Борошно пшеничне – для панірування.
- Масло рослинне – для змазування форми.
- Для підливи:
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Бульйон м’ясний – 300 мл
- Часник – 1 зуб.
- Цукор – 1 ч. л.
- Перець чорний молоти – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. У фарш додати дрібно нарізану цибулю і часник, сіль, паприку, мелений перець, яйце і помічений в молоці батон.
2. Фарш ретельно вимісіть руками, зліпити котлети і обваляйте їх у борошні.
3. Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї котлети і відправте їх у духовку на 10 хвилин. Запікайте котлети при 180 градусах.
4. Приготуйте підливу. Цибулю і моркву очистіть, подрібніть і обсмажте на рослинному маслі до м’якості.
5. Потім до овочів додайте томатну пасту, м’ясний бульйон, сіль і мелений перець за смаком, перемішайте і продовжуйте гасити. Коли підлива закипить, додайте подрібнений часник, тушкуйте ще 5-7 хвилин.
6. Форму з котлетами дістаньте з духовки, залийте котлети підливою і знову відправте в духовку на 30-35 хвилин.
7. Котлети виходять соковитими і смачними.
Приємного апетиту!
М’які і соковиті котлети з яловичини з підливою в духовці
Запечений котлети в духовці – готувати і є одне задоволення. Готувати котлети можна з будь-якого виду м’яса. Яловичі котлети виглядають апетитно, корисні для травлення і підходять до будь-якого гарніру.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Для котлет:
- Яловичина – 1,2 кг
- Хліб – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Часник – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Для підливи:
- Молоко – 1 л
- Борошно пшеничне – 60 гр.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сир твердий – 150 гр.
Процес приготування:
1. Цибулю і часник для фаршу прокрутіть через м’ясорубку. Батон замочити у воді і потім розімніть його руками. Додайте у фарш цибуля, часник, батон, яйце, посоліть і приправте, добре перемішайте. Готовий фарш приберіть в холодильник на півгодини.
2. Приготуйте підливу для котлет. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте просіяне борошно, перемішайте і смажте до золотистого кольору. Потім влийте молоко, готуйте, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Після цього зніміть підливу з вогню, додайте рубану зелень, спеції і сіль, перемішайте.
3. З фаршу зліпити котлети і викладіть їх на деко.
4. Влийте підливку і помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте блюдо 35-40 хвилин.
5. Потім посипте котлети тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин у духовці. Коли сир розплавиться і страва покриється апетитною рум’яною скоринкою, можна діставати котлети з духовки і подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Неймовірно смачні і соковиті рубані котлети з підливою
Рубані котлети роблять не з фаршу, а нарізаного невеликими шматочками м’яса. Виходить просте і смачне блюдо. Такі котлети мають більш насичений і натуральний м’ясний смак.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Філе куряче – 500 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Для підливи:
- Помідори – 3 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Філе наріжте дрібними шматочками.
2. Цибулю і часник очистіть від лушпиння і подрібніть в блендері. У мисці змішайте м’ясо, яйця, цибулю, часник і майонез, посоліть і приправте масу за смаком.
3. Перед тим, як обсмажити котлети, додайте муку, ще раз добре перемішайте. З м’ясної маси зліпити невеликі котлети і швидко обсмажте з двох сторін на рослинній олії.
4. Для підливи змішайте в блендері помідори, сметану і воду, додайте сіль і спеції за смаком.
5. Котлети перекладіть у форму, залийте підливою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-30 хвилин. Готові котлети подавайте з гарніром на свій розсуд.
Приємного апетиту!
Класичні котлети з рисом в томатному соусі в духовці
Відмінний варіант м’ясної страви для дорослих і дітей. Котлети з рисом по-іншому називають тефтелі і їх запікають в духовці зі смачною томатною підливою.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 9.
Склад:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Борошно пшеничне – 30 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Рис – 50 гр.
- Гриби – 100 гр.
- Соус томатний – 4-5 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис залийте водою і поставте варитися. За цей час приготуйте підливу. Борошно розведіть з водою, додайте томатну пасту і добре перемішайте.
2. На рослинному маслі обсмажте цибулю і гриби. Потім влийте на сковорідку раніше підготовлену підливку. Коли соус закипить, додайте сіль і спеції за смаком. Зніміть сковороду з вогню.
3. У фарш додайте рис, яйце, сіль і спеції за смаком, ретельно перемішайте інгредієнти.
4. З фаршу зліпити круглі котлети і викладіть їх у жаростійку форму.
5. Котлети залийте підливою і відправте в духовку, розігріту до 180-190 градусів на 40 хвилин.
6. Дуже смачні котлети з рисом і підливою готові.
Приємного апетиту!