Котлети з рибних консервів – відмінний варіант вечері. Вони ідеально підходять тим, хто дотримується дієти або посаду. І якщо возиться зі свіжої або замороженої рибою надто довго, то рибні консерви економлять час і сили. А результат нітрохи не поступається за смаком. Навпаки, набуває нові нотки.
Ну дуже смачні рибні котлети з консервів сайри
Котлети з консервів сайри є більш простим і швидким варіантом рибних котлет, а смак у них особливий. Такі котлети відмінно підійдуть і для дієтичного харчування, і для пісних днів, і для перекусу, і в холодному вигляді для бутербродів. У цьому рецепті дуже смачні котлети з консервів сайри готуємо з картоплею, обсмаженими морквою і цибулею. Спеції і панірування можна вибрати будь-яку.
Інгредієнти на
4 шт.
- Сайра в олії-1 банка
- Картопля 3 шт. (варена в мундирах)
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Манна крупа 4 ст. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль морська 1 щіпка
- Перець чорний мелений 1 щіпка
- Для подання:
- Кетчуп 4 ст. л.
- Зелень пов кусу
Процес приготування:
- Для приготування дуже смачних рибних котлет з консервів сайри потрібен дуже смачний рибний фарш, тому виберіть якісні інгредієнти, і згідно пропорції рецепта. Заздалегідь відваріть картоплю в мундирах. Очистіть моркву і цибулю.
- Відварену картоплю трохи остудіть, очистіть від шкірки і будь-яким способом пюрируйте.
- Очищену цибулину дрібно наріжте і обсмажте до легкого золотистого кольору на розігрітому рослинному маслі.
- На крупній тертці подрібніть морква, перекладіть до цибулі і посмажте до м’якості.
- Сайру, тільки без масла, з банки перекладіть в окремий посуд і добре розімніть виделкою. Додайте до риби картопляне пюре і перемішайте.
- Потім додайте до рибного фаршу обсмажені цибулю з морквою і сіль з чорним перцем.
- За одним розбийте до фаршу яйця, одночасно перемішуючи ложкою, щоб маса вийшла однорідною.
- В останню чергу до фаршу насипте манку, ще раз перемішайте і залиште на 15 хвилин, щоб манка набухла, і фарш став більш щільним.
- З приготованого рибного фаршу мокрими руками або за допомогою кільця сформуй котлети. Обваляйте їх у будь паніровці і обсмажте до рум’яної скоринки з обох сторін. Приготовлені, ну дуже смачні рибні котлети з консервів сайри доповніть сметаною з кетчупом і зеленню і можете накривати до столу. Приємного апетиту!
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт котлет з рибних консервів з рисом
Плюсів у цій страві набагато більше, ніж в будь-яких інших котлетах. По-перше, це корисно. Сайра насичена омега-3 і легкозасвоюваними білками. По-друге, його легко і швидко готувати. Процес займе не більше години. І нарешті, це бюджетне блюдо. Інгредієнти для нього знайдуться в будь-якому магазині.
Час приготування – 20-25 хвилин
Час готування – 1 годину
Порції – 4
Склад:
- Сайра консервована – 250 гр.
- Рис – 150 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Панірувальні сухарі – 50 гр.
- Кріп – 15 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. У глибоку миску перекладіть сайру. Рідину з банки додавати не потрібно. Видалити великі кісточки. Вони досить м’які, але недостатньо, щоб зім’яти їх з рибою в однорідну масу. Візьміть вилку і гарненько розімніть консерви до кашоподібного стану.
2. Поставте нагріватися каструлю з водою. В цей час промийте рис кілька разів. Це потрібно для того, щоб прибрати зайвий крохмаль з зерен. Коли вода в каструлі закипить, підсолити її і відправте туди рис. Варіть 15 хвилин. Якщо крупа не буде повністю готова – це не погано. Вона дійде до готовності при подальшій термічній обробці. Відкиньте зварений рис на друшляк, дайте стекти рідини. Охолодіть.
3. В цей же час відваріть картоплю в шкірці. Дайте охолонути і очистити. Натріть охолоджений коренеплід на крупній тертці.
4. Вимийте і висушіть гілочки кропу. Швидше всього волога забирається паперовим рушником. Дрібно порубаєте.
5. У миску з консервами додайте всі заготовлені інгредієнти: рис, картоплю і кріп. Посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте фарш руками. Всі інгредієнти повинні утворити однорідний фарш.
6. З отриманої суміші сформуйте довгасті котлети приблизно однакового розміру. При роботі змочуйте руки холодною водою. Так фарш не буде приставати до рук і заготівлі вийдуть рівними. Обваляйте котлети в панірувальних сухарях з усіх боків.
7. У сковороді розігрійте олію. Смажте котлети на помірному вогні при відкритій кришці з обох боків до утворення рум’яної скоринки. При необхідності підливайте або міняйте масло в сковорідці. Готові котлети подавайте гарячими з улюбленим гарніром. Найкраще підійде картопляне або овочеве пюре.
Приємного апетиту!
Як приготувати котлети з рибних консервів з картоплею?
З картоплі і рибних консервів можна зробити не тільки смачну юшку, але і чудові котлети. Такий фарш ідеально підходить, якщо потрібно приготувати обід на швидку руку. Крім того, є такі биточки можна як гарячими з гарніром, так і холодними з хлібом. Смакових властивостей вони ніяк не втратять.
Час приготування – 25 хвилин
Час готування – 1 годину
Порції – 4
Склад:
- Консерви рибні – 250 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Крупа манна – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 4 ст. л.
- Кетчуп – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
1. Відваріть картоплю в мундирі. Не соліть воду, в якій варіть. Охолодіть і зніміть шкірку. Зімніть картоплю в пюре або натріть його на крупній тертці.
2. Невеликий ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте. Наріжте його невеликими кубиками. Обсмажте на невеликій кількості рослинного масла до прозорості.
3. Вимийте і почистіть невелику моркву. Натріть її на крупній тертці і відправте смажиться до цибулі. Готуйте, поки морква не стане м’якою.
4. У велику миску перекладіть рибу з банки. Рідина додавати не потрібно. Позбавте рибу від твердих кісток і розімніть її виделкою до однорідного стану. Щоб котлети вийшли смачніше, діставайте консерви з холодильника безпосередньо перед початком готування.
5. У цю ж миску додайте пасеровані овочі, картопля, сіль і перець. Гарненько перемішайте.
6. По одному додайте у фарш курячі яйця. Перемішайте.
7. По одній ложці додайте в масу манну крупу і кожен раз перемішуйте. Залиште миску на 15 хвилин. За цей час фарш ущільниться.
8. Сформуйте приблизно однакового розміру котлетки. Смажте їх на розігрітій олії з двох боків до золотистої скоринки. Подавайте гарячими в поєднанні з соусом із сметани і кетчупу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування рибних котлет з консервів з манкою
Манку часто додають в різні котлети, в тому числі й рибні. Ця крупа збільшує обсяг фаршу, робить котлетки більш міцними і пишними. При тому, абсолютно не відчувається ніякого зайвого смаку. Тому такі котлети сподобаються навіть тим, хто не любить манку. Спробуйте цей рецепт вдома!
Час приготування – 25 хвилин
Час приготування: 1 годину 10 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Сайра консервована – 200 гр.
- Масло рослинне – 50 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- цибуля Ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Манка – 100 гр.
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Кріп свіжий – 50 гр.
- Прянощі для риби – 3 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Відкрийте банку з рибними консервами. Будьте обережні при використанні відкривачки! Викладіть вміст в миску, в тому числі і рідина від риби. Ретельно розімніть сайру до однорідної консистенції з допомогою виделки. Якщо трапляються тверді кісточки, витягніть їх.
2. Очистіть цибулю і часник від лушпиння. Цибулину промийте і покришіть як можна більш дрібно. Таким же чином подрібніть часник, можете скористатися часникодушилкою. Додайте овочі до рибних консервів. Туди ж вбийте яйце. Вимийте і просушіть кріп. Дрібно покришіть і додайте його до решти інгредієнтів. У миску з фаршем висипте манну крупу.
3. Ретельно перемішайте вміст миски до отримання однорідного фаршу. Посоліть, поперчіть і додайте спеції для риби. Перемішайте ще раз. Спочатку можна використовувати ложку, після вимішуйте фарш руками.
4. Розділіть масу на однакові невеликі частини. З них сформуйте овальні або круглі котлети. Змочуйте руки, так як до вологих рук не прилипає фарш, і формувати рівні котлети легше. Обваляйте заготовки в сухарях.
5. Поставте сковороду з маслом на середній вогонь і добре розігрійте олію. Смажте котлети без кришки по 2-3 хвилини з кожного боку до апетитної скоринки. Накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і потримайте котлети ще 3-4 хвилини до повної готовності.
Приємного апетиту!
Швидкий і дуже простий рецепт рибних котлет з вівсяними пластівцями
Якщо хочете побалувати себе і своїх домочадців смачною їжею, а возитися з приготуванням лінь, котлети з консервів – відмінний варіант. Для цієї страви не потрібно володіти особливими навиками готування або заготовляти інгредієнти за добу. Цей рецепт з розряду «швидко і просто». Запам’ятовуйте його на випадок особливо ледачого дня.
Час приготування – 20 хвилин
Час приготування – 45 хвилин
Порції – 4
Склад:
- Консерви рибні – 250 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Пластівці вівсяні – 6-7 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Візьміть глибоку миску і перекладіть туди вміст консервної банки. Якщо з рибою мало рідини, додайте її всю. Якщо більше, злийте частина. Вийміть з риби великі кісточки. Розімніть її виделкою в кашку.
2. Додайте до фаршу яйця. Ретельно перемішайте. Маленький секрет: котлети будуть пишніше, якщо окремо збити білки до піни, а потім додати їх до решти фаршу.
3. Всипте в миску вівсянку і добре перемішайте. Рідина від рибних консервів допоможе пластівцям набрякнути і збільшить обсяг фаршу.
4. Очистіть цибулину від лушпиння і плівки. Промийте і просушіть. Натріть овоч на крупній тертці і додайте в миску з фаршем.
5. Посоліть, поперчіть фарш і ретельно перемішайте до однорідності. Залиште масу настоюватися на 10 хвилин. Якщо ви використовуєте пластівці швидкого приготування, які просто заливаються окропом, цього часу достатньо. Якщо такі, які для приготування каші потрібно варити, почекайте довше.
6. За допомогою ложки викладіть масу на розігріту сковороду. Смажте 2-3 хвилини з обох боків до рум’янцю. При необхідності додавайте більше масла або прибирайте зайве. Перекладіть котлети на плоску тарілку, застелене паперовим рушником, щоб прибрати зайвий жир. Подавайте гарячими з картопляним пюре.
Приємного апетиту!
Як посмажити на сковороді котлети з консервованої горбуші?
Чим горбуша відрізняється від будь-якої іншої риби? Вона знайома багатим набором корисних для людини вітамінів і мінералів і приємним смаком. Його добре розкривають правильно підібрані прянощі. Іноді вони вже включені до складу консервів. Тому котлети з цієї риби дуже смачні і ніжні.
Час приготування – 35 хвилин
Час готування – 1 годину
Порції – 4
Склад:
- Горбуша консервована – 250 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Крупа манна – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Відваріть картоплю в мундирах. Охолодіть його і зніміть шкірку. Натріть овоч на крупній тертці у велику миску.
2. Морква зваріть в шкірці. Очистіть її і натріть на крупній тертці. Додайте моркву в миску з тертою картоплею.
3. Відкрийте банку з консервами і злийте масло. Перекладіть рибу в миску і розімніть її виделкою до отримання дрібного однорідного фаршу. Великі кісточки викиньте. Додайте подрібнену рибу до овочів.
4. У цю ж миску висипте манку і вбийте яйця. Посоліть і поперчіть фарш.
5. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Повинна вийде густа однорідна маса.
6. Вологими руками розділіть фарш на невеликі частини і сформуйте круглі заготовки. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажте котлети з обох боків до появи скоринки. Готуйте на середньому вогні без кришки на сковороді. Подавайте гарячими з улюбленим гарніром і соусами.
Приємного апетиту!
Як смачно запекти котлети з консервованої скумбрії в духовці?
Всі рецепти рибних котлет містять мінімум калорій. А цей і зовсім ідеальне страви для тих, хто стежить за фігурою. Харчова цінність цієї їжі незначна, тому що котлети і низькокалорійних продуктів ще й готуються в духовці. У той же час за смаком вони просто неймовірні. Обов’язково спробуйте цей рецепт!
Час приготування – 35 хвилин
Час готування – 1 годину
Порції – 4
Інгредієнти:
- Скумбрія в олії – 250 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Картопля – 220 гр.
- Сухарі панірувальні – 500 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Імбир – 10 гр.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Каррі – 1 щіпка
- Сіль – 1 щіпка
- Кетчуп – 40 мл
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Зваріть картоплю в шкірці. Дайте охолонути і почистіть. З допомогою виделки або блендера перетворіть його в пюре.
2. Очистіть часник і цибуля від лушпиння, сполосніть і просушіть їх. Подрібніть імбир, цибуля і зубчики часнику. Обсмажте овочі в невеликій кількості рослинного масла. Готуйте, поки цибуля не стане прозорим.
3. Дістаньте з баночки скумбрію, перекладіть її в миску. Використовувати можна будь-які інші консерви шматочками. Рибу розімніть виделкою на дуже дрібні шматочки. Великі кісточки викиньте. Додати розім’яту рибу в сковороду до овочів. Засипте перець і каррі, посоліть. Тушкуйте з закритою кришкою 10 хвилин. Коли вся рідина випарується, додайте кетчуп і додайте картопляне пюре. Добре перемішайте.
4. Дайте масі охолонути і сформуйте рівні і однакові заготовки. В окремій мисочці збийте яйця. В іншу тарілку висипте сухарі. Зробіть подвійне панірування. Занурте котлети в яйця, потім в сухарі.
5. Викладіть заготовки у форму для запікання, попередньо змастіть її маслом. Запікайте в духовці протягом 15 хвилин при температурі 180 градусів. Подавайте гарячими з овочевим салатом.
Приємного апетиту!