Котлети з щуки з салом — це дуже смачне блюдо, яке підійде як для повсякденного обіду, так і для прийому гостей. Як не дивно, але основний секрет котлет з щуки – це сало! Саме завдяки йому, вони виходять соковитими і ніжними. Подають такі котлети зазвичай з картоплею, рисом або салатом з овочів.
Дуже смачний рецепт котлет з щуки з салом на сковороді
Котлети з щуки з салом, приготовані на сковороді в панірувальних сухарях, порадують вас своєю ніжністю всередині і хрусткою скоринкою зовні.
Інгредієнти на
5 порц.
- Щука 1 кг
- Сало свиняче 150 гр.
- Молоко коров’яче ½ склянки
- Батон 150 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сухарі паніровочні 120 гр.
- Масло рослинне для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати соковиті і дуже смачні котлети з щуки з салом? Добре промиваємо рибу, очищаємо її від луски, вспарываем черево і видаляємо всі нутрощі. Видаляємо всі плавники, голову і хвіст.
- Потім акуратно розрізаємо нашу рибу по хребту. Видаляємо великі кістки (дрібні перемелются в м’ясорубці) і знімаємо шкіру.
- Коли філе щуки підготовлено, замочуємо в молоці батон і залишаємо на 5-10 хвилин. За цей час батон повинен ввібрати в себе молоко.
- В цей час чистимо цибулю, дрібно його нарізаємо і обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору. Сало так само нарізаємо невеликими шматочками. Філе щуки, смажену цибулю і сало пропускаємо через м’ясорубку (бажано 2 рази).
- складаємо В миску розм’якшений батон, перекручений на м’ясорубці фарш, солимо, перчимо і додаємо яйце. Всі інгредієнти добре вимішуємо.
- З отриманого фаршу формуємо невеликі котлетки (це легше робити в рукавичках або руками, змоченими у воді) і обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
- Смажимо котлети на попередньо розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки, стежимо, щоб котлети не підгоріли. Коли котлети підрум’яняться з обох сторін, слід зменшити вогонь, накрити сковороду кришкою і залишити їх нудиться на 10 хвилин. Так наші котлети вийде ніжніше.
- Готові котлети знімаємо зі сковороди і подаємо на стіл. Гарячі вони особливо смачні.
Приємного апетиту!
Соковиті рибні котлети з щуки з салом в духовці
Котлети, приготовлені в духовці вважаються більш дієтичними, так як вони не обсмажуються на олії. А крім знайомства з рецептом приготування котлет, ви навчитеся легко самостійно обробляти щуку!
Час приготування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порції: 7.
Склад:
- Щука (фарш) – 1,5 кг
- Батон – 300 гр.
- Сало свиняче – 300 гр.
- Молоко – 250 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сухарі панірувальні – 150 гр.
- Масло рослинне – 20 гр.
- Сіль – за смаком
- Паприка – за бажанням
- сушена Зелень – за бажанням
Процес приготування:
1. Першочерговим навик для рибних котлет – це оброблення самої риби. Не бійтеся, в цьому немає нічого складного. Головне знати деякі секрети. Перед обробленням рибу слід добре промити і видалити з неї луску. Після цього ми не відрізаємо голову, хвіст і плавники, а робимо акуратний надріз в області за зябрами (дивіться фото).
2. І плавно починаємо рухатися далі, відчуваючи при цьому упор в хребет (для оброблення риби подібним чином потрібен хороший, гострий ніж).
3. Таким чином, дійшовши до хвоста, ми отримаємо акуратний шматок філе щуки на шкірі.
4. Прибираємо нутрощі з черева. Перевернувши рибу, повторюємо маніпуляцію від надрізу над зябрами до отримання другого шматка філе.
5. З одержаних філе видаляємо кров’яні згустки, які розташовуються під хребтом і перевіряємо, щоб філе не залишилося великих кісток.
6. Акуратно відокремлюємо філе від шкіри. Для того, щоб шкіра відокремлювалася легше, радять потримати шматок філе під проточною гарячою водою. Після цього нехитрого процесу, шкіра риби стає більш податливою.
7. Замочуємо шматки батона в молоці. Багато господинь вважають за краще використовувати черствий батон і навіть спеціально його підсушують.
8. Філе щуки, свинне сало і цибулю пропускаємо через м’ясорубку з дрібною насадкою, так фарш вийде однорідний.
9. В отриманий фарш відправляємо батон, попередньо розім’явши його. Вбиваємо яйце. Солимо за смаком, а також при бажанні додаємо паприку і сушену зелень.
10. Фарш ретельно перемішуємо і даємо йому постояти хвилин 5-10. В цей час розігріваємо духовку до 180°С.
11. Тепер ліпимо з фаршу котлети, обвалюємо кожну в панірувальних сухарях і кладемо у змащену олією форму. Укладені в форму котлети відправляємо на середній рівень духовки і запікаємо близько 40 хвилин. Якщо ви хочете, щоб котлети добре підрум’янилися приблизно через 30 хвилин їх можна перевернути і відправити назад в духовку ще на 10 хвилин.
12. Ось такі красиві і апетитні котлети з щуки з салом вийдуть у вас. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування котлет з щуки з салом і манкою
Манна крупа відмінно удосконалює рибні котлети. Вона робить їх однорідними, з чим зазвичай не справляється замочений в молоці хліб або батон, а так само абсорбує всю зайву вологу, допомагаючи котлет зберігати ідеальну форму.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 35мин.
Порції: 5.
Склад:
- Щука – 1 кг
- Сало – 30 гр.
- Крупа манна – 3 ст. л.
- Сало – 30 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Відокремлюємо філе щуки. Для цього ретельно промиваємо тушку риби. Відрізаємо голову, хвіст і видаляємо всі нутрощі, а так само прозору плівку, яка знаходиться у хребта риби. Знімаємо шкіру, прибираємо всі кістки. Якщо залишаться тільки маленькі кісточки, то не переживайте, після того як філе буде пропущене через м’ясорубку, від них не залишиться й сліду.
2. Очищаємо цибулю, промиваємо його і нарізаємо великими шматками.
3. Через м’ясорубку спочатку пропускаємо виключно філе щуки. При цьому використовуємо насадку з дрібними отворами. Після того як філе буде пропущено перший раз через м’ясорубку, раджу розібрати її і промити. Після цього, ще раз пропустити через м’ясорубку рибний фарш, але вже з додаванням цибулі і сала.
4. Додаємо в отриманий фарш яйце, манну крупу, так само солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо до однорідної маси і залишаємо на 15 хвилин. За цей час манна крупа набухне і вбере в себе зайву вологу, що дозволить сформувати ідеальні котлети.
5. Відправляємо на добре розігріту сковороду з рослинним маслом сформовані котлети і обсмажуємо з двох боків до красивої рум’яної скоринки. Котлети відмінно тримають форму і не пристають до сковороді.
6. Знявши котлети зі сковороди їх відразу можна подавати до столу. Вони ідеально поєднуються зі свіжими овочами і соусами для риби.
Приємного апетиту!
Як приготувати ніжні котлети з щуки з салом, морквою?
Сам по собі рибний фарш сухий і котлети з неї також виходять сухими. Але з додаванням сала, вони стануть ніжними, а завдяки моркви – запаморочливо соковитими.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 30 хв.
Порції: 7.
Інгредієнти:
- Щука – 2 кг
- Батон – 3-4 шматка
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сало (шпик) – 100 гр.
- Молоко – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Масло олію – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо філе щуки, видаливши всі плавники, голову і хвіст. У момент вилучення нутрощів риби будьте дуже обережні, важливо не пошкодити жовчний міхур, так як його вміст безповоротно зіпсує смак страви.
2. Замочуємо м’якоть батона в молоці. Без скоринки він дозволить котлет бути ще ніжніше.
3. Пропускаємо Через м’ясорубку філе щуки і шпик. Здійснюємо цю маніпуляцію двічі. Це дозволить нам повністю позбутися від дрібних кісток, які залишалися після розбирання риби на філе.
4. Чистимо цибулю і моркву. Промиваємо під проточною водою. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на тертці. Пасеруємо овочі на середньому вогні до золотистого кольору. Не забуваючи постійно помішувати.
5. Для цього рецепта відокремлюємо білок від жовтка. Жовток разом із засмажкою з цибулі з морквою, відправляємо в фарш з рибного філе з салом. Додаємо сіль і перець. Перемішуємо.
6. В окремій мисці збиваємо білок. Досить збити до стану піни. Збитий білок так само відправляємо в фарш. Завдяки йому котлети будуть пишніше.
7. З готового фаршу змоченими у воді руками формуємо невеликі котлети.
8. Обсмажуємо з двох сторін на попередньо розігрітій сковороді з використанням рослинної олії.
9. Ось такі рум’яні, ніжні, соковиті і пишні рибні котлети виходять завдяки салу, моркви і збитим білків.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт домашніх котлет з щуки з салом і картоплею
Картопля один з кращих гарнірів для риби. Але в цьому рецепті він є одним з основних інгредієнтів. Він робить котлети соковитими і легкими, а картопляний крохмаль допомагає краще скріпити котлети.
Час приготування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порції: 5.
Склад:
- Щука – 800-900 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Сало – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне для обсмажування
- Масло – для обсмажування
- Сухарі панірувальні – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Для приготування котлет спочатку необхідно зайнятися картоплею. Очищаємо його, ретельно промиваємо. Якщо бульби великі, то розрізаємо їх на частини, щоб прискорити процес варіння. Ви можете зменшити вміст крохмалю в картоплі, просто замочивши його на 20-30 хвилин у холодній воді. На форму котлет це не вплине, так як для скріплення ми використовуємо яйце. Варимо картоплю до готовності в підсоленій воді.
2. Готову картоплю розминаємо до стану пюре. При цьому ніяких додаткових інгредієнтів у нього не додаємо (наприклад, молока, вершкового масла), так як він буде використовуватися для приготування фаршу, а не як повноцінний гарнір.
3. Ретельно промиваємо рибу. Розбираємо, обережно відокремлюючи пласти філе від хребта. Вибираємо великі кістки, відокремлюємо філе від шкіри. Двічі прокручуємо філе щуки через м’ясорубку. І відправляємо його до картопляного пюре.
4. Очищаємо і промиваємо цибулину. Нарізаємо її на дрібні шматочки. Окремо нарізаємо сало. Так само робимо це дрібно, так як у фарш і цибулю, і сало будемо додавати сирими.
5. Після того як картопляне пюре, фарш з філе щуки, цибуля і сало підготовлені і об’єднані, вбиваємо яйце, додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо.
6. Сформовані та обвалені в панірувальних сухарях котлети обсмажуємо на попередньо розігрітій сковороді. Для обжарювання використовуємо суміш соняшникової олії та вершкового масла, так котлети виходити ароматніше. Щоб котлети не пригорали, смажимо їх на середньому вогні до золотистої скоринки. Через 12-15 хвилин котлети будуть готові. Подавайте зі свіжими овочами або салатом з них.
Приємного апетиту!