Неймовірно смачні котлети з свинини з томатно-сметанною підливою
Котлети з підливою хороші тим, що ви отримуєте не тільки м’ясне блюдо, але і відмінний соус для гарніру. Для соковитих ароматних котлет обов’язковим буде додати у фарш трохи подрібненого часнику і цибулі.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- Фарш свинячий – 350 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Хліб білий – 1 шматок.
- Молоко – 10 мл
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Пере чорний мелений – за смаком.
- Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. З хліба зріжте скориночки і замочіть м’якуш в молоці на 5 хвилин, потім розімніть його руками і додайте у фарш.
2. Цибулю і часник натріть на дрібній тертці або подрібніть в блендері. Додайте овочі в фарш, пополите, поперчіть і добре перемішайте.
3. З фаршу сформуйте котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.
4. Потім обсмажте котлети на олії до рум’яної скоринки з двох сторін.
5. У мисці змішайте сметану, томатну пасту і спеції. Отриману суміш розведіть склянкою теплої води.
6. Потім суміш влийте на сковороду до котлет. Доведіть підливу до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального, прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте страву 15 хвилин.
7. В кінці додайте рубану зелень і подавайте котлети з підливою до улюбленого гарніру.
Приємного апетиту!