Котлети з свинини – 10 рецептів соковитих котлет з свинячого фаршу

Неймовірно смачні котлети з свинини з томатно-сметанною підливою

Котлети з підливою хороші тим, що ви отримуєте не тільки м’ясне блюдо, але і відмінний соус для гарніру. Для соковитих ароматних котлет обов’язковим буде додати у фарш трохи подрібненого часнику і цибулі.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Фарш свинячий – 350 гр.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Хліб білий – 1 шматок.
  • Молоко – 10 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Пере чорний мелений – за смаком.
  • Сухарі панірувальні – 0,5 склянки
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. З хліба зріжте скориночки і замочіть м’якуш в молоці на 5 хвилин, потім розімніть його руками і додайте у фарш.

2. Цибулю і часник натріть на дрібній тертці або подрібніть в блендері. Додайте овочі в фарш, пополите, поперчіть і добре перемішайте.

3. З фаршу сформуйте котлети і обваляйте їх у панірувальних сухарях.

4. Потім обсмажте котлети на олії до рум’яної скоринки з двох сторін.

5. У мисці змішайте сметану, томатну пасту і спеції. Отриману суміш розведіть склянкою теплої води.

6. Потім суміш влийте на сковороду до котлет. Доведіть підливу до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального, прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте страву 15 хвилин.

7. В кінці додайте рубану зелень і подавайте котлети з підливою до улюбленого гарніру.

Приємного апетиту!