Пишні і соковиті котлети з яловичої печінки в духовці
Для приготування цих соковитих і дуже смачних котлет нам знадобиться печінка, яйце, цибуля, майонез, вівсяні пластівці, сіль і перець. З цих інгредієнтів робиться фарш, який випікається в духовці близько 15 хвилин.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 45 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Печінка яловича – 300 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Пластівці вівсяні – 30 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку беремо одну цибулину, очистити її і нарізаємо на кубики. На сковороді розігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому цибулю до золотистого кольору.
2. Яловичу печінку добре промиваємо, видаляємо плівки і нарізаємо на середні шматочки.
3. Потім пропускаємо нарізану печінку через м’ясорубку або подрібнюємо її з допомогою блендера.
4. Розбиваємо 2 яйця в окрему ємність і збовтуємо їх з допомогою виделки і відправляємо до печінки. Також додаємо обсмажені цибулю і перемішуємо.
5. Далі додаємо сіль і перець за смаком. Злегка помішуємо і додаємо до фаршу 2 столові ложки майонезу. Все ретельно перемішуємо.
6. Останнім інгредієнтом додаємо вівсянку і знову перемішуємо. Фарш повинен вийти густим і клейким.
7. Для приготування котлет з яловичої печінки в духовці краще всього підійде форма для кексів. Змащуємо кожну клітинку невеликою кількістю масла і розкладаємо фарш з ним за допомогою столової ложки.
8. Духовку розігріваємо до 200оС і відправляємо в неї котлети на 10-15 хвилин, в залежності від потужності духовки. Готову страву дістаємо з форми на тарілку і подаємо до столу з овочами і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!