Простий і смачний рецепт печінкових котлет з яловичої печінки з рисом
В цьому рецепті приготування використовується рис, завдяки якому котлети виходять пухкими і ніжними. Також у фарш додається зажарка з моркви і цибулі, яйце, борошно, сіль і перець.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Печінка яловича – 350 гр.
- Крупа рисова – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1-2 шт.
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Рис ретельно промиваємо, заливаємо склянкою води і ставимо варитися до напівготовності.
2. Цибулю з морквою миємо й чистимо. Моркву натираємо на середній тертці, а цибулю тонко шаткуємо.
3. На сковороді розігріваємо трохи олії і відправляємо туди нарізані овочі. Смажимо, поки вони не стануть м’якими.
4. Яловичу печінку добре миємо й прибираємо плівки. Потім нарізаємо на великі шматки і кладемо в чашу блендера.
5. Додаємо до печінки обсмажені цибулю з морквою.
6. Включаємо блендер і подрібнюємо все до стану каші. Маса повинна бути однорідною. Також можна скористатися м’ясорубкою.
7. До отриманої маси додаємо зварений рис, розбиваємо яйце, насипаємо борошно, солимо і перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо.
8. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо на нього столовою ложкою отриманий фарш.
9. Обсмажуємо з кожного боку за кілька хвилин, поки у котлет не з’явиться золотава рум’яна кірочка.
10. Подаємо страву зі свіжими овочами і будь-яким гарніром. Приємного апетиту!