Котлети з яловичої печінки – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт печінкових котлет з яловичої печінки з рисом

В цьому рецепті приготування використовується рис, завдяки якому котлети виходять пухкими і ніжними. Також у фарш додається зажарка з моркви і цибулі, яйце, борошно, сіль і перець.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Печінка яловича – 350 гр.
  • Крупа рисова – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Рис ретельно промиваємо, заливаємо склянкою води і ставимо варитися до напівготовності.

2. Цибулю з морквою миємо й чистимо. Моркву натираємо на середній тертці, а цибулю тонко шаткуємо.

3. На сковороді розігріваємо трохи олії і відправляємо туди нарізані овочі. Смажимо, поки вони не стануть м’якими.

4. Яловичу печінку добре миємо й прибираємо плівки. Потім нарізаємо на великі шматки і кладемо в чашу блендера.

5. Додаємо до печінки обсмажені цибулю з морквою.

6. Включаємо блендер і подрібнюємо все до стану каші. Маса повинна бути однорідною. Також можна скористатися м’ясорубкою.

7. До отриманої маси додаємо зварений рис, розбиваємо яйце, насипаємо борошно, солимо і перчимо за смаком. Все ретельно перемішуємо.

8. На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо на нього столовою ложкою отриманий фарш.

9. Обсмажуємо з кожного боку за кілька хвилин, поки у котлет не з’явиться золотава рум’яна кірочка.

10. Подаємо страву зі свіжими овочами і будь-яким гарніром. Приємного апетиту!