Печінкові котлети зі свинячої печінки з рисом
Свиняча печінка більш жирна порівняно з яловичої або курячої. Для того щоб котлети з неї вийшли менш калорійними у фарш можна додати відварений рис. Для печінкових котлет з додаванням рису, гарнір можна не готувати, а замінити його просо овочами.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Печінка свиняча – 0,5 кг
- Рис – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 80 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Прованські трави – за бажанням
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Поставте варитися рис (у рецепті вказана вага в сухому речовині). Для цього наберіть в каструлю воду, посоліть її. Так як у фарш для котлет нам потрібен не розварений рис, то засипати його краще в холодну воду і варити до готовності на мінімальному вогні з напівзакритої кришкою.
2. Відкиньте зварений рис на друшляк і залиште остигати.
3. Поки рис остигає, промийте печінку, видаліть з неї плівку і виріжте прожилки. Наріжте на шматочки. Очистіть цибулину, обмийте її і також наріжте на шматки. Перекладіть печінку і цибулю в чашу блендера, додайте сіль і чорний мелений перець за смаком, прованські трави – за бажанням.
4. Подрібніть до однорідного стану і перекладіть в глибоку миску. Завдяки луку, печінкова маса стане значно світліше.
5. В подрібнену печінкову масу вбийте яйце і додайте відварений рис. Добре перемішайте.
6. Потім додайте борошно пшеничне. Додавайте її по частинах, регулюючи густоту фаршу.
7. У результаті тісто вийде густим і печінкові котлети будуть високими, а не схожими на оладки.
8. На розігріту сковороду з рослинним маслом, викладіть акуратні котлети, використовуючи столову ложку. Обсмажуйте на невеликому вогні з двох сторін, чекаючи утворення рум’яної скоринки.
9. Ось такі справжні котлети виходять за цим рецептом.
Приємного апетиту!