Котлети зі свинячої печінки – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Печінкові котлети зі свинячої печінки з рисом

Свиняча печінка більш жирна порівняно з яловичої або курячої. Для того щоб котлети з неї вийшли менш калорійними у фарш можна додати відварений рис. Для печінкових котлет з додаванням рису, гарнір можна не готувати, а замінити його просо овочами.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Печінка свиняча – 0,5 кг
  • Рис – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 80 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Прованські трави – за бажанням
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

1. Поставте варитися рис (у рецепті вказана вага в сухому речовині). Для цього наберіть в каструлю воду, посоліть її. Так як у фарш для котлет нам потрібен не розварений рис, то засипати його краще в холодну воду і варити до готовності на мінімальному вогні з напівзакритої кришкою.

2. Відкиньте зварений рис на друшляк і залиште остигати.

3. Поки рис остигає, промийте печінку, видаліть з неї плівку і виріжте прожилки. Наріжте на шматочки. Очистіть цибулину, обмийте її і також наріжте на шматки. Перекладіть печінку і цибулю в чашу блендера, додайте сіль і чорний мелений перець за смаком, прованські трави – за бажанням.

4. Подрібніть до однорідного стану і перекладіть в глибоку миску. Завдяки луку, печінкова маса стане значно світліше.

5. В подрібнену печінкову масу вбийте яйце і додайте відварений рис. Добре перемішайте.

6. Потім додайте борошно пшеничне. Додавайте її по частинах, регулюючи густоту фаршу.

7. У результаті тісто вийде густим і печінкові котлети будуть високими, а не схожими на оладки.

8. На розігріту сковороду з рослинним маслом, викладіть акуратні котлети, використовуючи столову ложку. Обсмажуйте на невеликому вогні з двох сторін, чекаючи утворення рум’яної скоринки.

9. Ось такі справжні котлети виходять за цим рецептом.

Приємного апетиту!