Креветки смажені в панірувальних сухарях
Креветки – найпопулярніший морепродукт. Різноманітність закусок з цього продукту вразять. В тому числі є і різні варіанти приготування креветок в паніровці. Самий простий і швидкий рецепт – це в сухарях. Виходить легка і смачна закуска для великої компанії або ніжний перекус для себе.
Час приготування – 2-4 хвилини
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Креветки – 12 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Часник сушений мелений – ½ ч. л.
- Сухарі панірувальні – 1 ст.
Процес приготування:
1. Очищені креветки розморозьте, не вдаючись до застосування мікрохвильової печі. Якщо креветки неразделанные, очистіть їх від панцира, голови і кишечника. В невелику глибоку миску просіяти пшеничне борошно, додайте сіль, перець, сушений часник. Перемішайте. Обваляйте креветки в суміші сухих інгредієнтів, мука повинна повністю і щільно покривати морепродукти.
2. В окремій мисці змішайте яйце і холодну воду, збийте. У ще одну тарілку насипте панірувальні сухарі. Обкачані в борошняної суміші креветки занурте в яйце, а потім у миску з сухарями. Паніровка має рівномірно розподілитися по всій поверхні молюска. Підготовлені креветки акуратно складайте на тарілку так, щоб сухарі не обсыпались.
3. Нагрійте сковороду з рослинним маслом. Його повинно бути більше, ніж при звичайному смаженні, але креветки не повинні в ньому плавати. Доведіть масло до температури близько 190 градусів.
4. Акуратно, щоб не обпектися, по одній перекладіть креветки в сковороду. Розміщуйте їх так, щоб морепродукти не стикалися. Для цього готуйте їх частинами. Смажте креветки 2-3 хвилини з кожного боку до появи рум’яної скоринки. Перевертайте морепродукти тільки один раз. Зверніть увагу на те, що більш дрібні тушки готуються менше, близько 1-2 хвилин.
5. Готові креветки викладіть на паперовий рушник, щоб скло зайве масло. Перекладіть на велику плоску тарілку і подавайте до столу з кисло-солодким соусом.
Приємного апетиту!