Кролик, тушкований в сметані – 8 рецептів приготування з покроковими фото

Кролик, тушкований з цибулею і сметаною в духовці

М’ясо кролика відноситься до низькокалорійним продуктам, тому воно корисне не тільки для дорослих, але і для дитячого харчування. Як приготувати кролика в духовці, щоб він «танув у роті», ви дізнаєтеся з нашого детального рецепта.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Кролик – 1-1,5 кг
  • Сметана – 250-300 мл
  • Вино сухе біле – 100-200 мл
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Бульйон м’ясний – 200-300 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Масло вершкове – 3 ст. л.
  • Чебрець – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

1. Тушку кролика помийте, розріжте на частини і просушіть паперовими рушниками. Цибулю і часник очистіть, дрібно наріжте.

2. У сковороді розігрійте олію і вершкове масло, обсмажте м’ясо кролика з двох боків до золотистої скоринки.

3. Потім в сковороду, де смажився заєць, обсмажте цибулю протягом 1-2 хвилин. Влийте вино і продовжуйте тушкувати близько 10 хвилин.

4. Далі додайте часник, чебрець і суміш перців.

5. Влийте сметану і бульйон, перемішайте і посоліть за смаком.

6. Викладіть соус м’ясо, необхідно, щоб рідина практично повністю покривала його.

7. Накрийте ємність кришкою або фольгою, поставте її в духовку, розігріту до 180 градусів на 1,5-2 години.

8. Перед подачею дайте страві настоятися 15-20 хвилин.

Приємного апетиту!