Кролик, тушкований з цибулею і сметаною в духовці
М’ясо кролика відноситься до низькокалорійним продуктам, тому воно корисне не тільки для дорослих, але і для дитячого харчування. Як приготувати кролика в духовці, щоб він «танув у роті», ви дізнаєтеся з нашого детального рецепта.
Час готування: 140 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Кролик – 1-1,5 кг
- Сметана – 250-300 мл
- Вино сухе біле – 100-200 мл
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Бульйон м’ясний – 200-300 мл
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Чебрець – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців – за смаком.
Процес приготування:
1. Тушку кролика помийте, розріжте на частини і просушіть паперовими рушниками. Цибулю і часник очистіть, дрібно наріжте.
2. У сковороді розігрійте олію і вершкове масло, обсмажте м’ясо кролика з двох боків до золотистої скоринки.
3. Потім в сковороду, де смажився заєць, обсмажте цибулю протягом 1-2 хвилин. Влийте вино і продовжуйте тушкувати близько 10 хвилин.
4. Далі додайте часник, чебрець і суміш перців.
5. Влийте сметану і бульйон, перемішайте і посоліть за смаком.
6. Викладіть соус м’ясо, необхідно, щоб рідина практично повністю покривала його.
7. Накрийте ємність кришкою або фольгою, поставте її в духовку, розігріту до 180 градусів на 1,5-2 години.
8. Перед подачею дайте страві настоятися 15-20 хвилин.
Приємного апетиту!