Як смачно приготувати кролика в сметані в казані?
М’ясо кролика не має свого вираженого смаку, тому воно дуже сприйнятлива до різних ароматних спецій і добавок. Його можна запікати, смажити або тушкувати, буде однаково добре. У цьому рецепті ми згасимо кролика зі сметаною в казані.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Тушка кролика – 1 шт.
- Морква – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 5 шт.
- Сало – 150 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Яблуко – 1 шт.
- Сметана – 0,5 л.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Тушку кролика помийте і розріжте на невеликі шматки. Сало наріжте тонкими часточками.
2. У казані розігрійте рослинне масло і викладіть сало. Необхідно випарувати з сала весь жир і не допустити його підгоряння.
3. Далі в казан викладіть кролика, смажте його по 5 хвилин з кожного боку.
4. Цибуля, часник, яблука, зелень і моркву наріжте.
5. Як тільки м’ясо добре зарум’яниться, додайте цибулю.
6. Через хвилин 15 викладіть моркву. Тушкуйте 10 хвилин, потім влийте таку кількість води, щоб вона покрила м’ясо.
7. Далі додайте сметану і тушкуйте 15-20 хвилин.
8. Після цього додайте яблука, часник, зелень, сіль і перець. Вміст казана перемішайте і тушкуйте 15-20 хвилин.
9. Готове м’ясо трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!