Крильця з хрусткою скоринкою в духовці – ідеальне рішення для великої компанії. Гарячу закуску нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте кулінарну збірку з покрокових рецептів. Подавайте золотисті і рум’яні крильця зі свіжими овочами або вашими улюбленими соусами!
Як приготувати смачні курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці?
Приготувати смачні курячі крильця з апетитною хрусткою скоринкою легко і просто. Ароматний соус з томатного соку і пряних спецій дозволять добитися ідеально рум’яного верху. А м’ясо залишиться дуже ніжним і м’яким. Пальчики оближеш!
Інгредієнти на
4 порц.
- Курячі крильця 1 кг
- Часник 3 зуб.
- Томатний сік ½ склянки
- Винний соус 4 ст. л. червоний
- Імбир ½ ч. л.
- Зіра ½ ч. л.
- Каррі ½ ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як запекти курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці? Крильця промиваємо в холодній воді і обсушуємо з допомогою паперових рушників.
- Часник відокремлюємо від лушпиння, беремо 3 зубчики і пропускаємо їх через прес. Якщо такого інструмента немає, просто подрібнюємо їх ножем.
- Імбир натираємо на дрібну тертку.
- З’єднуємо томатний сік, винний соус, часник і спеції (імбир, зіру, карі, чорний мелений перець). Пробуємо і додаємо сіль за смаком.
- Тепер відправляємо в приготований маринад курячі реберця і перемішуємо, щоб шматочки були повністю покриті соусом. Ставимо м’ясо в холодильник просочитися маринадом на 1 годину.
- Духову піч розігріваємо до 220 градусів, деко промазуємо рослинним маслом, також можна використовувати пергамент для запікання. Викладаємо курячі крильця і відправляємо запікатися на 25 хв.
Порада: Щоб м’ясо зарум’янилося з усіх боків, перевертаємо його під час запікання. Також можна ще раз промазати маринадом для аромату і золотистої скоринки.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування гострих крилець з хрусткою скоринкою
Гострі, ароматні крильця з золотистою, хрусткою скоринкою обов’язково сподобаються всій родині! Ніжне, соковите м’ясо можна подати з картоплею або овочевим гарніром. І ситний і поживний обід готовий!
Час приготування: 1 година 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 1 кг
- Мед – 6 ст. л.
- Томатну пасту – 4 ст. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Розпушувач – 2 ч. л.
- Оцтова есенція – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо, відрубуємо кінчик, так як в ньому немає м’яса, а також розрізаємо їх по суглобу на 2 частини.
2. Мед розтоплюємо на водяній бані, щоб він був досить рідким і його можна було легко змішати з іншими інгредієнтами.
3. З’єднуємо мед, томатну пасту, соєвий соус, розпушувач, оцтову есенцію, паприку і сіль за смаком.
4. Заливаємо готовим маринадом курячі крильця, перемішуємо їх і ставимо в холодильник на 1 годину, щоб м’ясо встигло просочитися.
5. Деко вистилаємо пергаментом для запікання, а духовку нагріваємо до 220 гр. Викладаємо шматочки курки і відправляємо запікатися на 20 хв. Через 10 хв. перевертаємо на інший бік, щоб зарумянить верх.
Приємного апетиту!
Медові курячі крильця з золотистою скоринкою в духовці
Смачні, ароматні курячі крильця з золотистою скоринкою легко приготувати вдома в духовці. Просочені маринадом з додаванням меду, вони виходять дивовижно м’якими і соковитими. Таке блюдо порадує як ваших рідних, так і гостей. Пальчики оближеш!
Час приготування: 1 година 40 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 1 кг
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 4 ст. л.
- Мед – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Кориця — щіпка
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо в холодній воді, обсушуємо паперовими рушниками і розрізаємо на половинки по суглобу.
2. Часник чисть від лушпиння і подрібнюємо за допомогою преса або ножем.
3. Змішуємо томатну пасту, мед, гірчицю, чорний мелений перець, сіль і щіпку кориці. Пробуємо і додаємо спецій за смаком.
4. Тепер відправляємо в готовий маринад курячі крильця і ретельно перемішуємо, щоб шматочки були повністю покриті соусом, так вони краще їм просочаться. Залишаємо крильця в маринаді на 60 хв. в холодильнику.
5. Духовку розігріваємо до 220 градусів, деко рясно змащуємо олією і викладаємо на його курячі крильця. Змащуємо верх маринадом і запікаємо 20-25 хв., через 10 хв. перевертаємо, знову промазуємо маринадом.
Приємного апетиту!
Соковиті та смачні курячі крильця в медово-соєвому соусі
Курячі крильця в медово-соєвому соусі виходять дуже смачними. Соус надаємо соковитість м’яса і робить його більш м’яким, а верх крилець чудово зарум’янюється. Від хрусткої скоринки просто не відірватися!
Час приготування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 6 шт.
- Мед – 4 ст. л.
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Курячі крильця миємо, обсушуємо їх рушником і розрізаємо на дві частини, це дуже просто зробити за місцем суглоба. Також можна відрубати кінчики ніжок, адже у них все одно немає м’яса.
2. Якщо мед застиглий, розтоплюємо його на повільному вогні, в мікрохвильовці його дуже просто перегріти і закип’ятити.
3. З’єднуємо мед, соєвий соус, чорний мелений перець і сіль. Спеції в соусі можна додавати за своїм смаком.
4. Просочуємо готовим маринадом курячі крильця. Краще всього дати їм постояти в холодильнику 30-60 хв. Чим довше вони постоять, тим краще просочаться маринадом.
5. Змащуємо деко олією і викладаємо крильця, верх можна ще раз промазати медово-соєвим соусом. Запікаємо 40 хв. при 180 градусах, через 20 хв. перевертаємо, щоб запекти курку рівномірно.
Приємного апетиту!
Як приготувати крильця барбекю з скоринкою в духовці?
Смажені крильця люблять абсолютно всі, а от крильця барбекю виходять ще смачнішими. Їх можна подати як окрему страву або доповнити салатом і гарніром. Таке блюдо дуже швидко зникає з тарілок! Просто смакота!
Час приготування: 5 годин 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 1 кг
- Томатна паста – 6 ст. л.
- Соєвий соус – 70 мл
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Часник – 3 зуб.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Суміш меленого перцю – за смаком
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками.
2. Часник чистимо від луски і подрібнюємо за допомогою преса, також можна використовувати терку з дрібними пластівцями або ніж.
3. З’єднуємо томатну пасту, соєвий соус, лимонний сік, подрібнений часник, цукровий пісок, базилік і суміш перців. Добре розмішуємо маринад, пробуємо і додаємо сіль і спеції, якщо вам чого-небудь не вистачає.
4. Кладемо в готовий маринад курячі крильця і ставимо їх в холодильник на 5 годин, а краще всього залишити їх на всю ніч, щоб м’ясо краще просочилося.
5. Розігріваємо духову піч до 200 градусів, деко рясно змащуємо олією і викладаємо крильця. Ставимо з запікатися на 20-25 хв. Не забуваємо перевернути на іншу сторону, щоб вона теж покрилася хрусткою скоринкою.
Приємного апетиту!
Курячі крильця, як у KFC в домашніх умовах
Апетитні курячі крильця в паніровці як KFC сподобаються і дітям, і дорослим. Готувати їх швидко, а маринад для крилець можна робити різний, мене смак самих крилець. Просто пальчики оближеш!
Час приготування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Курячі крильця – 12 шт.
- Борошно – 2,5 склянки
- Крохмаль картопляний – 125 гр.
- Соєвий соус – 5 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Вода – 1 л
- Паприка – 1 ч. л.
- Суміш перців мелена – 2 ст. л.
- Чорний мелений перець – 1 ч. л.
- Прованські трави – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Рослинна олія – 1 л
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо й обсушуємо паперовими рушниками. Розрізаємо їх на дві частини по суглобу, також відрізаємо кінчики. Їх можна заморозити і потім використовувати для варіння бульйону.
2. Цибулю чистимо від луски і ріжемо півкільцями.
3. Змішуємо соєвий соус, 3 ст. л. рослинної олії, цибулю, прованські трави і суміш перців.
4. В приготований маринад відправляємо курячі крильця і залишаємо їх у холодильнику на 30 хв. просочитися.
5. Тепер змішуємо борошно, крохмаль, сіль, паприку і чорний мелений перець.
6. Обвалюємо кожен шматочок у борошні зі спеціями, кладемо в друшляк і занурюємо у воду. Після цього знову обвалюємо в борошні. Так робимо з кожним крильцем.
7. Рослинне масло розігріваємо, занурюємо в нього курячі ніжки і тримає 10-12 хв. Крильця повинні добре зарум’яниться.
Приємного апетиту!
Апетитні крильця з хрусткою скоринкою з картоплею, запечені в духовці
Крильця з хрусткою скоринкою і картоплею, запечені в духовці — приголомшливо апетитне блюдо, від якого буде в захваті вся сім’я. Дуже смачне, поживне, смачне, це відмінна ідея для ситного обіду. Пальчики оближеш!
Час приготування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- Крила – 8 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Майонез – 3 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 3 ст. л.
- Приправа для курки – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо й обсушуємо. Поділяємо їх на дві частини, розрізаючи по суглобу.
2. Часник пропускаємо через прес або дрібно кришимо ножем.
3. В окремій ємності змішуємо майонез, часник, бальзамічний оцет, приправу для курки і сіль.
4. Тепер відправляємо в готовий маринад курячі крильця, розмішуємо і даємо настоятися 40 хв.
5. В цей час почистимо картопля, промиємо й наріжемо невеликими шматочками.
6. Цибулю чистимо від луски і ріжемо квадратиками.
7. Деко промазуємо рослинним маслом. На дно викладаємо цибулю, потім картоплю. Солимо його і приправляємо чорний меленим перцем за смаком. Тепер викладаємо курячі ніжки, верх можна ще раз промазати маринадом.
8. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 200 градусах 50-60 хв.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт хрустких крилець в паніровці в духовці
Приголомшливо смачні курячі крильця в панірувальних сухарях! Хрустка, апетитна скоринка і м’яке, соковите м’ясо так і хочеться добавки! Справжні ласощі для святкового столу або сімейного обіду!
Час приготування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порції: 4
Інгредієнти:
- крила Курячі – 500 гр.
- Сухарі панірувальні – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Прованські трави – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Курячі крильця промиваємо в холодній воді, потім обсушуємо з допомогою паперових рушників і відрізаємо у них край. Також щоб крильця швидше запеклися, розрізаємо їх на половину по суглобу.
2. Змішуємо рослинну олію, сіль, чорний мелений перець.
3. У готовий маринад кладемо курячі крильця, перемішуємо, щоб м’ясо було повністю покрило сумішшю і залишаємо ан 30 хв. просочитися.
4. В окремій ємності розбиваємо яйця і злегка збиваємо їх віночком.
5. Тепер дістаємо крильця, мачає в яєчної суміші, обвалюють у панірувальних сухарях і викладаємо на змащене олією деко. Таким чином підготуємо всі шматочки.
6. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо крильця 30-35 хв. Не забуваємо перевернути їх, щоб вони рівномірно запеклися.
Приємного апетиту!