Курка гриль, приготовлена в духовці, являє собою чудову альтернативу цієї страви, зробленого на цьому грилі. Готується вона дуже просто, з доступного набору інгредієнтів, але виходить надзвичайно смачною, ароматною і з хрусткою скоринкою. Така страва обов’язково оцінять ваші гості і сім’я.
Курка гриль на рожні в електричній духовці
Промита курка обмазується маринадом з майонезу, спецій, хмелі-сунелі та часнику. Всередину наливається сік лимона і все залишається на пару годин маринуватися. Далі курка нанизується на вертел, ніжки зв’язуються ниткою і все запікається протягом години при 200оС функції «Гриль».
Інгредієнти на
6 порц.
- Гірчиця 15 гр.
- Курка 1.5 кг
- Лимон 1 шт.
- Майонез столовий молочний 60 мл
- Спеції для курки, за смаком
- Приправа «Хмелі-Сунелі» 7 гр.
- Часник 3 зуб.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
- Як приготувати курку гриль в духовці в домашніх умовах? Для початку ретельно промиваємо курку під проточною водою. Потім зрізаємо весь зайвий жир і прибираємо пір’я, якщо вони є. Важливо, щоб перед приготуванням курка не була заморожена.
- В невелику ємність відправляємо гірчицю з покупної баночки, майонез і перемішуємо їх віночком. Потім додаємо спеції, сіль, хмелі-сунелі, дрібно нарізаний часник і ще раз перемішуємо.
- Получившимся маринадом змащуємо курку зовні і всередині. Також всередину видавлюємо сік половини лимона відправляємо в холодильник мінімум на дві години, щоб вона промаринувалася.
- За необхідний час нанизуємо тушку на вертел, всередину кладемо другу половину лимона, а ніжки пов’язуємо разом ниткою. На дно духовки встановлюємо деко з водою і розігріваємо її до 200оС. Встановлюємо туди курку і запікаємо на функції «Гриль» протягом години.
- Готову курку гриль перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!
Курка гриль повністю на решітці в духовці
Для початку курячі ніжки зв’язуються ниткою. Потім курка змащується олією, посипається сіллю, перцем, спеціями для курки і перекладається на решітку. Вона запікається протягом години в режимі гриль, при 180 градусах і подається до столу разом з гарніром.
Час готування: 1 год 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Курка – 1-1.5 кг
- Спеції для курки – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно промиваємо курку під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і пов’язуємо ніжки за допомогою кулінарної або звичайної нитки.
Крок 2. Далі добре змащуємо тушку рослинним маслом з усіх боків.
Крок 3. Тепер посипаємо сіллю, чорним меленим перцем за смаком і спеціями для курки з усіх боків.
Крок 4. Перекладаємо курку на решітку. Внизу встановлюємо деко, щоб туди стікав жир. Запікаємо її в режимі «Гриль» при 180оС протягом однієї години. Якщо вона почне підгоряти, то трохи зменшуємо температуру або вимикаємо «Гриль».
Крок 5. Перекладаємо курку на блюдо і подаємо до столу разом з улюбленим гарніром і салатом зі свіжих овочів. Приємного апетиту!
Як приготувати курку гриль в газовій духовці на рожні?
Для початку курка замочується у соляній ванні. Далі вона натирається спеціями, ніжки зв’язуються нитками і все нанизується на вертел. Курка запікається протягом двох годин і подається до столу з гарніром з овочів. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо на вечерю для всієї родини.
Час готування: 5 ч. 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 7.
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Вода – 3 л
- Сіль – 9 ст. л.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Суміш перців – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку робимо для курки сольову ванну. В підходящу за розміром ємність наливаємо холодну воду, додаємо сіль, суміш перців і лавровий лист. Далі все перемішуємо і поміщаємо туди тушку. Вона повинна бути повністю покрита водою. Даємо їй постояти так приблизно 3-3.5 години.
Крок 2. Через деякий час виймаємо курку з води і ретельно обсушуємо її паперовими рушниками. Потім натираємо її всередині і зовні паприкою, куркумою і часником. Можна також використовувати інші спеції.
Крок 3. Тепер закріплюємо за допомогою нитки ніжки, а крила приколює до грудей за допомогою зубочистки.
Крок 4. Нанизуємо курку в спеціях на вертел і встановлюємо все, в попередньо розігріту до 180оС духовку на дві години в режимі «Гриль». Запікаємо в цьому режимі 30 хвилин, після чого – на нижньому нагріванні 1 годину, а потім знову в режимі «Гриль» ще 30 хвилин. Також, на дно духовки обов’язково встановлюємо деко, щоб туди стікав весь жир.
Крок 5. Готову курку перекладаємо на блюдо і подаємо до столу з гарніром з улюблених овочів в якості вечері. Приємного апетиту!
Соковита курка гриль в духовці з конвекцією
Курка змащується маринадом з часнику, паприки, куркуми, перцю, солі і ставиться в холодильник на 8 годин. Далі вона перекладається на змащений маслом деко і запікається при 180-200 градусах на грилі в режимі конвекції півтори години. Виходить дуже соковите і смачне блюдо до вечері.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Курка – 2 кг
- Часник – 5 зуб.
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Перець червоний гострий – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно промиваємо під проточною водою курку і добре обсушуємо її за допомогою паперових рушників.
Крок 2. В окремій ємності змішати подрібнений часник з сіллю, паприкою, куркумою і перцями, до отримання кашоподібної маси.Крок 3. Ретельно змащуємо отриманою сумішшю курку з усіх боків, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник маринуватися мінімум на 2-3 години, а краще – на ніч.
Крок 4. Духовку попередньо розігріваємо до 180-200оС і вмикаємо гриль з режимом конвекції. Форму для запікання змащуємо рослинним маслом, перекладаємо туди курку, за допомогою ниток пов’язуємо ніжки і запікаємо все в протягом 1.5 годин.
Крок 5. Тому необхідний час, протикаємо курку ножем. Якщо звідти піде прозорий сік, то все готово. Далі нарізаємо її порційними шматочками і подаємо до столу в якості вечері з улюбленим гарніром і овочами. Приємного апетиту!
Як смачно запекти курку гриль з картоплею?
Курка змащується маринадом із соєвого соусу, олії, гірчиці, меду і нанизується на вертел. Знизу встановлюється деко з картоплею, цибулею і всі запікається протягом 50 хвилин. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо на вечерю або до святкового столу.
Час готування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Картопля – 10 шт.
- Курка – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Соус соєвий – 5 ст. л.
- Масло рослинне – 7 ст. л.
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Мед – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно промиваємо під проточною водою курку, після чого обсушуємо її за допомогою паперових рушників.Крок 2. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо кружечками або часточками. Ріпчасту цибулю також очищаємо і нарізаємо півкільцями.
Крок 3. У невелику ємність відправляємо соєвий соус, рослинну олію, гірчицю, мед і все добре перемішуємо. Получившимся маринадом добре змащуємо курку з усіх боків.
Крок 4. У частині заправки маринуємо цибулю, після чого перекладаємо його на деко з картоплею і поливаємо маринадом.
Крок 5. Курку нанизуємо на шампур і встановлюємо його в попередньо розігріту до 180оС духовку. Знизу ставимо деко з картоплею і запікаємо все в протягом 50 хвилин.Крок 6. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо до столу з овочами в якості ситної вечері або до святкового столу. Приємного апетиту!
Курка гриль у фользі в домашніх умовах
Для початку курка натирається сіллю, перцем, часником і оливковою олією. Далі всередину тушки кладуть головка часнику і половина лимона. На деко викласти часник, лимон і цибулю. Зверху кладеться курка, все поливається бульйоном і запікається годину у фользі, а потім ще 30 хвилин на грилі.
Час готування: 1 ч. 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Часник – 4 головки.
- Лимон – 1 шт.
- Курка – 2 кг
- Сіль морська середнього помелу – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – 0.5 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Бульйон курячий або вода – 250 мл
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно промиваємо під проточною водою курку, після чого обсушуємо її паперовими рушниками. В окремій ємності змішуємо сіль з перцем. У часнику зрізаємо приблизно 1.5 см верхівки і натираємо курку всередині і зовні однією головкою. Далі таким же чином змащуємо оливковою олією, а потім натираємо сіллю з перцем. Всередину курки кладемо половину лимона і головку часнику.
Крок 2. Що залишився часник, другу половину лимона і розрізану навпіл цибулину кладемо у форму для запікання і кладемо зверху курку. Далі вливаємо бульйон або воду і щільно накриваємо форму фольгою.
Крок 3. Духовку попередньо розігріваємо до 180оС і випікаємо все протягом однієї години.
Крок 4. Через деякий час дістаємо форму з духовки. Температуру збільшуємо до 230оС і вмикаємо режим гриля. Фольгу знімаємо з форми, змащуємо курку соком, що виділився і повертаємо запікатися ще 30-40 хвилин.
Крок 5. Перевіряємо готовність курки, проколів саму товсту частину ніжки ножем. Якщо звідти буде витікати прозорий сік, то все готово. Перекладаємо все на дошку, накриваємо фольгою і даємо так постояти приблизно 10 хвилин.
Крок 6. Сік з форми проціджуємо в сотейник і варимо його на середньому вогні протягом 7-10 хвилин, поки він не стане схожий на густий сироп. Потім додаємо туди необхідні спеції за смаком і перелити в соусник.
Крок 7. Курку розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу разом з соусом, часником і улюбленим гарніром. Приємного апетиту!
Дуже смачна курка гриль в медово-соєвому соусі
Промита курка фарширується чебрецем і часником. Далі у неї зав’язуються ніжки, і вона змащується маринадом із соєвого соусу, меду і перцю. Через годину курка відправляється в духовку запікатися в режимі «Гриль» близько години. У підсумку виходить рум’яне і соковите блюдо.
Час готування: 2 ч. 25 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Курка – 900 гр.
- соєвий Соус – 100 мл
- Мед – 100 гр.
- Чебрець – 5 гілок.
- Часник – 2-3 головки.
- Перець гострий – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Починаємо з приготування соусу. У невелику ємність відправляємо соєвий соус, мед, додаємо гострий перець за смаком і ретельно все перемішуємо.
Крок 2. Курку ретельно промиваємо під проточною водою, після чого обсушуємо з допомогою паперових рушників. Далі фаршируємо її гілочками чебрецю і часником.
Крок 3. Тепер з’єднуємо у курки ніжки або пов’язуємо їх ниткою. Потім обмазуємо її з усіх сторін отриманим медово-соєвим соусом і відправляємо в холодильник маринуватися на годину.
Крок 4. Через деякий час перекладаємо тушку в форму для запікання і відправляємо в попередньо розігріту до 180оС духовку в режимі «Гриль» на одну годину.Крок 5. Перекладаємо готову курку на блюдо і подаємо до столу в якості вечері або основної страви до святкового столу. Приємного апетиту!