Курка на солі в духовці – цікавий спосіб приготування апетитною птиці. Такий варіант підходить, якщо у вас немає часу на довгий маринування і підготовку. Готову страву можна подавати до обіду, вечері або святкового столу. Для приготування використовуйте перевірені покрокові рецепти в домашніх умовах.
Курка цілком на солі, запечена в духовці
Курка, запечена в духовці, виходить особливо апетитною і рум’яної на соляної подушці. Такий оригінальний спосіб приготування добре просочує продукт сіллю. Подавайте страву на велику сімейну вечерю або свято.
Інгредієнти на
8 порц.
- Курка 1 шт.
- Спеції для курки, за смаком
- Сіль 1 кг
Процес приготування:
- Як приготувати курку на солі в духовці? Птицю промиваємо цілком і обсушуємо паперовим рушником. Пов’язуємо ніжки. Також продукт можна обмазати невеликою кількістю спецій, але солити не потрібно.
- У форму для випікання висипаємо сіль, акуратно розмазуємо її, щоб вийшов рівний шар.
- Кладемо курку на подушку з солі і відправляємо страву в розігріту до 160 градусів духовку.
- Випікаємо курку до яскравого рум’янцю, приблизно 1 годину. Після чого виймаємо з духовки.
- Далі знімаємо блюдо з солі, поділяємо на менші шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!