Курка на солі в духовці – цікавий спосіб приготування апетитною птиці. Такий варіант підходить, якщо у вас немає часу на довгий маринування і підготовку. Готову страву можна подавати до обіду, вечері або святкового столу. Для приготування використовуйте перевірені покрокові рецепти в домашніх умовах.
Курка цілком на солі, запечена в духовці
Курка, запечена в духовці, виходить особливо апетитною і рум’яної на соляної подушці. Такий оригінальний спосіб приготування добре просочує продукт сіллю. Подавайте страву на велику сімейну вечерю або свято.
Інгредієнти на
8 порц.
- Курка 1 шт.
- Спеції для курки, за смаком
- Сіль 1 кг
Процес приготування:
- Як приготувати курку на солі в духовці? Птицю промиваємо цілком і обсушуємо паперовим рушником. Пов’язуємо ніжки. Також продукт можна обмазати невеликою кількістю спецій, але солити не потрібно.
- У форму для випікання висипаємо сіль, акуратно розмазуємо її, щоб вийшов рівний шар.
- Кладемо курку на подушку з солі і відправляємо страву в розігріту до 160 градусів духовку.
- Випікаємо курку до яскравого рум’янцю, приблизно 1 годину. Після чого виймаємо з духовки.
- Далі знімаємо блюдо з солі, поділяємо на менші шматочки і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачну курку на солі з хрусткою скоринкою
Курка, запечена на солі, виходить соковитою і ароматною. А завдяки простому маринаду, блюдо придбає яскравий рум’янець і хрустку скоринку. Ідеально для святкового обіду або вечері.
Час готування: 1 година 15 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Сіль – 1 кг
- Сметана – 1 ст. л.
- Паста томатна – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. На деко висипаємо кілограм солі і вирівнюємо її. Заздалегідь розігріваємо духовку до 150 градусів.
2. Змішуємо сметану і томатну пасту. Обмазуємо цим заздалегідь промиту курку.
3. Обмазати продукт можна також зсередини. Солити не потрібно, так як курка візьме потрібне з соляний «подушки».
4. Кладемо курку на сіль і переставляємо деко в розігріту духовку.
5. Випікаємо блюдо близько 1 години. Готовність можна перевіряти за допомогою зубочистки.
6. Готову курку на солі дістаємо з духовки. Гаряче блюдо можна розрізати і подавати до столу. Приємного апетиту!
Простий і дуже смачний рецепт курки на солі з лимоном в духовці
Курка на солі – це оригінальний рецепт для ситного і яскравого обіду. Також страву можна запекти з лимоном, що зробить його ще більш соковитим і ароматним. Спробуйте цікавий спосіб приготування і подачі.
Час готування: 1 година 25 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Сіль – 1 кг
- Лимон – 2 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Знімаємо з одного лимона цедру і вичавлюємо сік. Розмішуємо сік з цедрою, оливковою олією і спеціями без солі.
2. Промиваємо курку і обмазуємо її лимонної заправкою. Всередині розміщуємо залишився цілий лимон. Ніжки можна зв’язати ниткою або шматочком рукави для випікання.
3. На деко висипаємо кілограм солі і зверху розподіляємо зелень.
4. Укладаємо на заготівлю курку. Випікаємо страва 1 годину при температурі 160 градусів.
5. Готову курку з лимоном дістаємо з духовки, знімаємо з подушки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як запекти курку на солі з картоплею в духовці
Рум’яну курку з соковитим гарніром можна запекти на подушці з солі. Начиніть продукт картоплею, і ви отримаєте відмінний ситний варіант для великої родини. Подавайте на обід або вечерю!
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Сіль – 1 кг
- Спеції – за смаком.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Сметана – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо курку під водою і посипаємо її будь-якими спеціями, але без додавання солі.
2. Також обмазуємо продукт сумішшю з сметани і томатної пасти. Маринуємо курку в холодильнику якийсь час.
3. Чистимо картоплю, ріжемо її на половинки або четвертинки і відварюємо до напівготовності.
4. Всередину маринованої курки викладаємо підготовлену картоплю.
5. На форму для випікання висипаємо сіль, на яку і кладемо курку з картоплею всередині. Пов’язуємо ніжки і відправляємо в духовку на 1 годину. Готуємо при температурі 160 градусів.
6. Дістаємо курку, начинену картоплею, з духовки, знімаємо з соляною подушки і подаємо до столу. Готово!
Покроковий рецепт приготування курки на солі з часником
Курка, запечена в духовці на солі, ідеальна для великого сімейного обіду або вечері. Страву можна приготувати з часником, що додасть продукту неймовірний смак і аромат.
Час готування: 1 година 15 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Часник – 3 шт.
- Сіль – 1 кг
Процес приготування:
1. Курку промиваємо під холодною водою і обтираем паперовим рушником.
2. З головок часнику знімаємо верхній шар лушпиння і перешкодимо продукт всередині курки. Акуратно пов’язуємо ніжки.
3. Відміряємо кілограм солі, який послужить «подушкою» для нашого страви.
4. Форму для випікання вистилаємо пергаментом, висипаємо на неї сіль і кладемо курку. Готуємо 1 годину в розігрітій до 150 градусів духовку.
5. Дістаємо рум’яну курку з часником з духовки і перекладаємо її на блюдо. Готово, можна подавати до столу!