Курка в соєвому соусі в духовці – 8 рецептів з покроковими фото

Яскравий маринад для курячого м’яса – соєвий соус. З його допомогою можна запікати курку цілком або невеликими шматочками. Соковите і рум’яне страва підходить як для святкового столу, так і для домашніх вечерь. Оцініть 8 перевірених кулінарних рецептів з докладним описом процесу.

Як запекти курка цілком в соєвому соусі в духовці?

Для святкового столу часто запікають курку цілком. Для того, щоб продукт вийшов ароматним і рум’яним, замаринуйте його в соєвому соусі зі спеціями. Порадуйте ваших близьких і рідних яскравим стравою.

Інгредієнти на
10 порц.

  • Курка 2.5 кг
  • Соус соєвий 100 мл
  • Часник 2 зуб.
  • Мед 1 ст. л.
  • Томатний соус 1 ст. л.
  • Сік лимонний 2 ст. л.
  • Спеції для курки 1 ст. л.
  • Масло рослинне 40 мл

Процес приготування:

  1. Як смачно приготувати курку в соєвому соусі в духовці? Птицю ретельно промиваємо під водою всередині і зовні.
  2. У глибоку сивку висипаємо спеції для курки і додаємо сюди шматочки зубчиків часнику.
  3. Заливаємо продукти соєвим соусом.
  4. Сюди ж додаємо трохи томатної пасти.
  5. Занурюємо суміш в мед і лимонний сік. Гарненько розмішуємо.
  6. Готовою масою з соєвого соусу обмазуємо курку. Використовуйте для цього силіконову пензлик. Маринуємо близько 1 години.
  7. Далі курку в спеціях загортаємо в рукав для випікання. Готуємо продукт 2 години при температурі 180 градусів.
  8. Рум’яна курка з соковитим м’ясом готова. Викладайте її на блюдо і подавайте до столу, прикрасивши свіжою ароматною зеленню.

Соковита і м’яка курка в соєвому соусі, запечена шматочками у фользі

Соковиту і рум’яну курку можна отримати з допомогою випікання в соєвому маринаді. Апетитний продукт можна розділити на шматочки, це зробить його ще більш хрустким і соковитим всередині.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 600 гр.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Мед – 0,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Вибираємо будь-які шматочки курки в потрібній кількості. Промиваємо їх під водою.

2. У глибоку тарілку вливаємо соєвий соус. Додаємо до нього мед і мелену паприку.

3. Розмішуємо спеції до однорідної маси.

4. Заливаємо отриманою сумішшю м’ясні шматочки, розмішуємо їх і маринуємо близько години.

5. Викладаємо підготовлений продукт у форму з фольгою.

6. Загортаємо курку і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.

7. За 15-20 хвилин до готовності знімаємо верхній шар фольги і даємо курці придбати рум’яний відтінок.

8. Апетитне м’ясо в соєвому соусі готово. Розкладайте шматочки по порційних тарілках і подавайте до столу!

Дуже смачні курячі грудки в соєвому соусі з медом

Для поживного і смачної вечері на двох можна приготувати курячу грудку в маринаді з соєвого соусу і меду. Запечене в духовці страва порадує своєю соковитістю і ароматом.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Соус соєвий – 120 мл
  • Мед – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів. Курячу грудку промиваємо під водою і поділяємо її на дві частини.

2. Соєвий соус виливаємо в глибоку миску. Додаємо до нього мед і сіль за смаком. Ретельно вимішуємо продукти.

3. В маринад опускаємо підготовлені шматочки курячої грудки. Розмішуємо і маринуємо близько 1 години.

4. Викладаємо просочені соєвим маринадом шматочки в рукав для випікання. Готуємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.

5. Рум’яні і соковиті курячі шматочки готові. Викладайте їх на тарілки і подавайте до столу!

Простий і смачний рецепт курки в соєво-гірчичному маринаді в духовці

Яскрава кулінарна ідея для святкового або великого сімейного вечері – курка, запечена в маринаді з гірчиці і соєвого соусу. Продукт порадує м’яким і ароматним м’ясом, а також рум’яної хрусткою скоринкою.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 1,5 кг
  • соєвий Соус – 100 мл
  • Гірчиця – 1,5 ст. л.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

1. У невеликій тарілці з’єднуємо гірчицю з соєвим соусом, паприкою і куркумою. Ретельно розмішуємо суміш.

2. Курку промиваємо під водою всередині і зовні.

3. Обмазуємо тушку рослинним маслом, а потім натираємо чорним меленим перцем і подрібненими зубчиками часнику.

4. Далі обливаємо продукт соєво-гірчичним маринадом. Ніжки курки підв’язуємо ниткою. Маринуємо заготівлю не менше 1 години.

5. Розміщуємо підготовлену курку в пакеті для випікання. Готуємо страву півтори години при температурі 180 градусів.

6. За 15-20 хвилин до готовності розкриваємо пакета. Це необхідно для отримання хрусткої скоринки.

7. Апетитна курка в соєво-гірчичному маринаді готова. Подавайте до столу разом зі свіжими овочами.

Покроковий рецепт приготування курки в соєвому соусі з майонезом

Щоб домашня курочка вийшла соковитою всередині і хрустким зовні, замаринуйте її в суміші із соєвого соусу майонезу. Оцініть простий і корисний спосіб приготування страви в духовці.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Стегно куряче – 3 шт.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Майонез – 50 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Сіль – за смаком.
  • Каррі – 0,5 ч. л.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

1. Курячі стегна ретельно промиваємо під водою. Також можна використовувати й інші частини курки.

2. Рубаємо промиті шматочки на частини поменше.

3. В окремій мисці з’єднуємо соєвий соус, майонез, сіль, каррі і мелену паприку. Сюди ж відправляємо і подрібнені зубчики часнику.

4. Ретельно розмішуємо продукти для отримання однорідної суміші.

5. Розмішуємо куряче м’ясо в готовому маринаді з соєвого соусу майонезу. Маринуємо близько 1 години.

6. Викладаємо маринований продукт у форму для випікання.

7. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин, поки не утвориться яскрава хрустка скоринка.

8. Апетитна курка в маринаді в соєвому маринаді з майонезом готова. Викладайте страву на тарілку і прикрашайте ароматною подрібненою зеленню.

Курячі гомілки в соєво-часниковому маринаді, запечені в духовці

Оцініть швидкий у виконанні і неймовірно смачну кулінарну ідею для вашого домашнього столу. Приготуйте курячі гомілки в яскравому маринаді з соєвого соусу і подрібненого часнику. Готове м’ясо порадує ароматом, соковитістю.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Гомілки курні – 8 шт.
  • Соус соєвий – 160 мл
  • Часник – 4 зубчики.
  • Масло оливкове – 80 мл
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Мед – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Курячі гомілки ретельно промиваємо.

2. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх за допомогою преса.

3. З половинки лимона вичавлюємо трохи соку.

4. В тарілці з’єднуємо соєвий соус, подрібнений часник, лимонний сік і ложку меду. Ретельно вимішуємо.

5. Занурюємо курячі гомілки у форму для випікання. Поливаємо їх сумішшю з соєвого соусу і часнику.

6. Відрізаємо аркуш паперу за розміром форми для випікання. Намачиваем папір водою.

7. Промоченной папером накриваємо гомілки.

8. Випікаємо страву близько години. Оптимальна температура – 180 градусів.

9. Ароматні рум’яні гомілки розкладаємо по тарілках. Готово, подаємо частування до столу!

Як приготувати соковиту курку в соєвому соусі зі сметаною?

Соковита і апетитна курка в духовці виходить з додаванням сметани і соєвого соусу. Яскраве частування підходить для домашніх обідів і святкового меню. Готове м’ясо виходить неймовірно соковитим і ароматним.

Час готування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 600 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Соус соєвий – 60 мл
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Частини курки вибираємо за смаком. Промиваємо їх і натираємо сіллю.

2. У глибоку миску вливаємо соєвий соус і доповнюємо його сметаною.

3. Сюди ж вливаємо столову ложку оцту.

4. Доповнюємо суміш дрібкою солі і чорним меленим перцем.

5. Вимішуємо продукти до однорідного стану.

6. Курячі шматочки обсмажуємо в рослинному маслі до легкого рум’янцю близько 5 хвилин.

7. Слідом викладаємо курку у форму для випікання.

8. Ретельно обмазуємо м’ясо соєвим соусом зі сметаною. Готуємо страву в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

9. Апетитні курячі шматочки в соусі готові. Розкладайте їх по тарілках і подавайте до столу!

Хрусткі курячі крильця в духовці з соєвим соусом

Хрусткі і рум’яні крильця в духовці можна подавати як гарячу закуску або в якості основного блюда для домашнього столу. Щоб курячі частини вийшли найбільш яскравими і апетитними, приготуйте їх в соєвому соусі.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Крила курні – 0,5 кг
  • Соус соєвий – 80 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Курячі крильця старанно промиваємо під водою і даємо їм обсохнути.

2. Обсипаємо курячі шматочки сіллю за смаком і поливаємо майонезом.

3. Заливаємо масу соєвим соусом. Ретельно вимішуємо і ставимо маринуватися в холодильник на 1 годину.

4. Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Сюди ж викладаємо курячі крильця в маринаді. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 200 градусів.

5. Рум’яна і соковита курка готова. Викладайте продукт на тарілку і подавайте до столу разом з гарніром.