Яскравий маринад для курячого м’яса – соєвий соус. З його допомогою можна запікати курку цілком або невеликими шматочками. Соковите і рум’яне страва підходить як для святкового столу, так і для домашніх вечерь. Оцініть 8 перевірених кулінарних рецептів з докладним описом процесу.
Як запекти курка цілком в соєвому соусі в духовці?
Для святкового столу часто запікають курку цілком. Для того, щоб продукт вийшов ароматним і рум’яним, замаринуйте його в соєвому соусі зі спеціями. Порадуйте ваших близьких і рідних яскравим стравою.
Інгредієнти на
10 порц.
- Курка 2.5 кг
- Соус соєвий 100 мл
- Часник 2 зуб.
- Мед 1 ст. л.
- Томатний соус 1 ст. л.
- Сік лимонний 2 ст. л.
- Спеції для курки 1 ст. л.
- Масло рослинне 40 мл
Процес приготування:
- Як смачно приготувати курку в соєвому соусі в духовці? Птицю ретельно промиваємо під водою всередині і зовні.
- У глибоку сивку висипаємо спеції для курки і додаємо сюди шматочки зубчиків часнику.
- Заливаємо продукти соєвим соусом.
- Сюди ж додаємо трохи томатної пасти.
- Занурюємо суміш в мед і лимонний сік. Гарненько розмішуємо.
- Готовою масою з соєвого соусу обмазуємо курку. Використовуйте для цього силіконову пензлик. Маринуємо близько 1 години.
- Далі курку в спеціях загортаємо в рукав для випікання. Готуємо продукт 2 години при температурі 180 градусів.
- Рум’яна курка з соковитим м’ясом готова. Викладайте її на блюдо і подавайте до столу, прикрасивши свіжою ароматною зеленню.
Соковита і м’яка курка в соєвому соусі, запечена шматочками у фользі
Соковиту і рум’яну курку можна отримати з допомогою випікання в соєвому маринаді. Апетитний продукт можна розділити на шматочки, це зробить його ще більш хрустким і соковитим всередині.
Час приготування: 2 години 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Курка – 600 гр.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Мед – 0,5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Вибираємо будь-які шматочки курки в потрібній кількості. Промиваємо їх під водою.
2. У глибоку тарілку вливаємо соєвий соус. Додаємо до нього мед і мелену паприку.
3. Розмішуємо спеції до однорідної маси.
4. Заливаємо отриманою сумішшю м’ясні шматочки, розмішуємо їх і маринуємо близько години.
5. Викладаємо підготовлений продукт у форму з фольгою.
6. Загортаємо курку і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.
7. За 15-20 хвилин до готовності знімаємо верхній шар фольги і даємо курці придбати рум’яний відтінок.
8. Апетитне м’ясо в соєвому соусі готово. Розкладайте шматочки по порційних тарілках і подавайте до столу!
Дуже смачні курячі грудки в соєвому соусі з медом
Для поживного і смачної вечері на двох можна приготувати курячу грудку в маринаді з соєвого соусу і меду. Запечене в духовці страва порадує своєю соковитістю і ароматом.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Соус соєвий – 120 мл
- Мед – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Відміряємо потрібну кількість всіх інгредієнтів. Курячу грудку промиваємо під водою і поділяємо її на дві частини.
2. Соєвий соус виливаємо в глибоку миску. Додаємо до нього мед і сіль за смаком. Ретельно вимішуємо продукти.
3. В маринад опускаємо підготовлені шматочки курячої грудки. Розмішуємо і маринуємо близько 1 години.
4. Викладаємо просочені соєвим маринадом шматочки в рукав для випікання. Готуємо при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
5. Рум’яні і соковиті курячі шматочки готові. Викладайте їх на тарілки і подавайте до столу!
Простий і смачний рецепт курки в соєво-гірчичному маринаді в духовці
Яскрава кулінарна ідея для святкового або великого сімейного вечері – курка, запечена в маринаді з гірчиці і соєвого соусу. Продукт порадує м’яким і ароматним м’ясом, а також рум’яної хрусткою скоринкою.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 1,5 кг
- соєвий Соус – 100 мл
- Гірчиця – 1,5 ст. л.
- Часник – 4 зубчики.
- Паприка мелена – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
1. У невеликій тарілці з’єднуємо гірчицю з соєвим соусом, паприкою і куркумою. Ретельно розмішуємо суміш.
2. Курку промиваємо під водою всередині і зовні.
3. Обмазуємо тушку рослинним маслом, а потім натираємо чорним меленим перцем і подрібненими зубчиками часнику.
4. Далі обливаємо продукт соєво-гірчичним маринадом. Ніжки курки підв’язуємо ниткою. Маринуємо заготівлю не менше 1 години.
5. Розміщуємо підготовлену курку в пакеті для випікання. Готуємо страву півтори години при температурі 180 градусів.
6. За 15-20 хвилин до готовності розкриваємо пакета. Це необхідно для отримання хрусткої скоринки.
7. Апетитна курка в соєво-гірчичному маринаді готова. Подавайте до столу разом зі свіжими овочами.
Покроковий рецепт приготування курки в соєвому соусі з майонезом
Щоб домашня курочка вийшла соковитою всередині і хрустким зовні, замаринуйте її в суміші із соєвого соусу майонезу. Оцініть простий і корисний спосіб приготування страви в духовці.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Стегно куряче – 3 шт.
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Майонез – 50 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Каррі – 0,5 ч. л.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Курячі стегна ретельно промиваємо під водою. Також можна використовувати й інші частини курки.
2. Рубаємо промиті шматочки на частини поменше.
3. В окремій мисці з’єднуємо соєвий соус, майонез, сіль, каррі і мелену паприку. Сюди ж відправляємо і подрібнені зубчики часнику.
4. Ретельно розмішуємо продукти для отримання однорідної суміші.
5. Розмішуємо куряче м’ясо в готовому маринаді з соєвого соусу майонезу. Маринуємо близько 1 години.
6. Викладаємо маринований продукт у форму для випікання.
7. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин, поки не утвориться яскрава хрустка скоринка.
8. Апетитна курка в маринаді в соєвому маринаді з майонезом готова. Викладайте страву на тарілку і прикрашайте ароматною подрібненою зеленню.
Курячі гомілки в соєво-часниковому маринаді, запечені в духовці
Оцініть швидкий у виконанні і неймовірно смачну кулінарну ідею для вашого домашнього столу. Приготуйте курячі гомілки в яскравому маринаді з соєвого соусу і подрібненого часнику. Готове м’ясо порадує ароматом, соковитістю.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Гомілки курні – 8 шт.
- Соус соєвий – 160 мл
- Часник – 4 зубчики.
- Масло оливкове – 80 мл
- Лимон – 0,5 шт.
- Мед – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо потрібні продукти. Курячі гомілки ретельно промиваємо.
2. Очищаємо зубчики часнику і подрібнюємо їх за допомогою преса.
3. З половинки лимона вичавлюємо трохи соку.
4. В тарілці з’єднуємо соєвий соус, подрібнений часник, лимонний сік і ложку меду. Ретельно вимішуємо.
5. Занурюємо курячі гомілки у форму для випікання. Поливаємо їх сумішшю з соєвого соусу і часнику.
6. Відрізаємо аркуш паперу за розміром форми для випікання. Намачиваем папір водою.
7. Промоченной папером накриваємо гомілки.
8. Випікаємо страву близько години. Оптимальна температура – 180 градусів.
9. Ароматні рум’яні гомілки розкладаємо по тарілках. Готово, подаємо частування до столу!
Як приготувати соковиту курку в соєвому соусі зі сметаною?
Соковита і апетитна курка в духовці виходить з додаванням сметани і соєвого соусу. Яскраве частування підходить для домашніх обідів і святкового меню. Готове м’ясо виходить неймовірно соковитим і ароматним.
Час готування: 1 година 10 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Курка – 600 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Соус соєвий – 60 мл
- Оцет – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Частини курки вибираємо за смаком. Промиваємо їх і натираємо сіллю.
2. У глибоку миску вливаємо соєвий соус і доповнюємо його сметаною.
3. Сюди ж вливаємо столову ложку оцту.
4. Доповнюємо суміш дрібкою солі і чорним меленим перцем.
5. Вимішуємо продукти до однорідного стану.
6. Курячі шматочки обсмажуємо в рослинному маслі до легкого рум’янцю близько 5 хвилин.
7. Слідом викладаємо курку у форму для випікання.
8. Ретельно обмазуємо м’ясо соєвим соусом зі сметаною. Готуємо страву в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
9. Апетитні курячі шматочки в соусі готові. Розкладайте їх по тарілках і подавайте до столу!
Хрусткі курячі крильця в духовці з соєвим соусом
Хрусткі і рум’яні крильця в духовці можна подавати як гарячу закуску або в якості основного блюда для домашнього столу. Щоб курячі частини вийшли найбільш яскравими і апетитними, приготуйте їх в соєвому соусі.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Крила курні – 0,5 кг
- Соус соєвий – 80 мл
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Курячі крильця старанно промиваємо під водою і даємо їм обсохнути.
2. Обсипаємо курячі шматочки сіллю за смаком і поливаємо майонезом.
3. Заливаємо масу соєвим соусом. Ретельно вимішуємо і ставимо маринуватися в холодильник на 1 годину.
4. Форму для випікання обмазуємо рослинним маслом. Сюди ж викладаємо курячі крильця в маринаді. Випікаємо блюдо 40 хвилин при температурі 200 градусів.
5. Рум’яна і соковита курка готова. Викладайте продукт на тарілку і подавайте до столу разом з гарніром.