Курка з грибами в сметанному соусі – 6 рецептів на сковороді в духовці з фото покроково

Як приготувати куряче філе з грибами в сметанно-часниковому соусі?

Яскраве частування для вашого обіднього столу – піджарка з грибів і курячого м’яса. Щоб блюдо вийшло соковитим і ароматним, приготуйте його з додаванням сметано-часникового соусу.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Гриби шампіньйони – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сметана – 1 склянка
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Печериці ретельно промиваємо під водою.

2. Далі гриби нарізаємо будь-яким зручним способом. Повинні вийти невеликі шматочки.

3. Занурюємо гриби в сковороду з вершковим маслом.

4. В цей час подрібніть цибулю з зубчиками часнику.

5. Викладаємо дрібно порізані овочі до печерицям. Розмішуємо і продовжуємо обсмажувати.

6. Куряче філе відварюємо, остуджуємо і ріжемо на невеликі шматочки.

7. Перекладаємо куряче м’ясо в сковороду з грибами.

8. Додаємо сюди ж склянка сметани, сіль і перець. Розмішуємо продукти і тушкуємо їх ще близько 3-5 хвилин.

9. Ароматна піджарка з курки та грибів в сметані готова. Розкладайте гаряче частування по тарілках і подавайте до столу!