Мультиварка – це справжнє диво техніки, яке приходить на допомогу багатьох господинь, адже готувати в ній дуже просто і легко. Достатньо лише підготувати компоненти страви, а вона все зробить за вас: і посмажить, і загасить і зварить. Ароматне блюдо з тушкованої картоплі і курки – не виняток, маючи під рукою мінімальний набір продуктів і мультиварку, готуємо ситне і дуже смачна страва для всієї родини.
Тушкована картопля з куркою в мультиварці Редмонд
Коли немає вільного часу і сил готувати щось складне – тушкуємо картоплю з куркою в мультиварці і отримуємо неймовірно смачне і ароматне блюдо, яке припаде до смаку всім, хто тільки спробує його.
Інгредієнти на
4 порц.
- Стегна курячі 4 шт.
- Картопля 1 кг
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Спеції для курки 1 ч. л.
- Паприка 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати курку з картоплею в мультиварці? Курку ретельно обполіскуємо під струменем води, відокремлюємо м’ясо від кісток і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
- Щедро посипаємо стегна меленим перцем, паприкою, спеціями і сіллю – втираємо приправи в м’якоть і прибираємо в сторону на півгодини для просочення.
- Цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно кришимо.
- Чашу мультиварки присмачую невеликою кількістю рослинного масла.
- На дно викладаємо курку і посипаємо подрібненою цибулею.
- Картоплю очищаємо і ріжемо кубиками середнього розміру – також відправляємо в чашу і солимо.
- Закриваємо кришку і включаємо режим «Випічка» на 30 хвилин (при ручному режимі, температуру ставимо 130 градусів).
- За півгодини перемішуємо вміст чаші таким чином, щоб курка з картоплею помінялися місцями, тобто картоплю знизу, а м’ясо – зверху. Продовжуємо програму на 15 хвилин.
- Після звукового сигналу відкриваємо кришку, за бажанням прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
- Розкладаємо картоплю з м’ясом по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Печеня з курки та картоплі в мультиварці
Є такі страви, які подобаються всім, без винятку, і печеня з курки з картоплею – одне з них. Це ситне, смачне і дуже проста у приготуванні страва, прекрасно підходить для різноманітності звичного раціону вашої сім’ї.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Філе куряче – 2 шт.
- Картопля – 800-1000 гр.
- Морква (велика) – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 30 мл
- Лист лавра – 1 шт.
- Вода – 500 мл
- Паста томатна – 1 ч. л.
- Борошно – 2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
- Сіль – 1/3 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. Філе зачищаємо від білих плівок і сухожиль, ріжемо великими кубиками.
2. Включаємо в мультиварці програму «Смаження», наливаємо масло і закидаємо курячі шматочки разом з лавровим листом.
3. Смажимо філе до рум’яності, близько 10-12 хвилин, періодично помішуючи.
4. В цей час очищаємо і натираємо моркву на дрібній тертці.
5. Цибулину дрібно кришимо або теж подрібнюємо за допомогою терки.
6. Картопля «звільняємо» від шкірки і нарізаємо великими брусочками.
7. Для приготування соусу: у глибокій піалі з’єднуємо воду, томатну пасту, борошно, сіль і чорний мелений перець – ретельно перемішуємо.
8. Нарізані овочі засипаємо до м’яса, все поливаємо соусом і готуємо протягом півгодини — програма «Гасіння». Якщо ви любите більш розварений картопля – продовжите режим на 12-15 хвилин.
9. Після відключення мультиварки, додаємо кілька зубків часнику, пропущеного через прес, і заважаємо.
10. Накладаємо в тарілки спекотне, щедро поливають підливою і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Рагу з курки, картоплі та кабачків в мультиварці
Ніжне овочеве рагу, яке тане в роті – це дуже просто і швидко, особливо, якщо готувати в мультиварці. Блюдо виходить неймовірно легким, що й не дивно, адже основними продуктами виступають кабачки, картоплю і куряче філе.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- М’ясо куряче – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Кабачки (молоді) – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Томати – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Вода – 1 склянка
- Лист лавра – 1-2 шт.
- Борошно – 3 ст. л.
- Олія соняшникова 50 мл
- Сіль – 1/3 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
Процес приготування:
1. М’ясо обполіскуємо під струменем води і обсушуємо паперовими рушниками, нарізаємо великими шматочками і обвалюємо зі всіх сторін у борошні. Робиться це для того, щоб «запечатати» максимальну кількість соку всередині.
2. У чашу мультиварки розігріваємо масло й обсмажуємо курку до легкої рум’яності (приблизно 10-12 хвилин).
3. Тим часом готуємо інші компоненти: картоплю ріжемо великими кубиками, а моркву – кружальцями.
4. Засипаємо нарізані овочі до філе, перемішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
5. Тонкі молоді кабачки нарізаємо кружальцями, а якщо у вас великі плоди –півколами або четвертинками.
6. Помідори ріжемо довільно.
7. Відправляємо овочі, що залишилися в чашу, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, лавровим листом і всі складові заливаємо склянкою очищеної води. Тушкуємо на програмі «Гасіння» протягом 20 хвилин.
8. Після відключення мультиварки, додаємо подрібнений часник і перемішуємо.
9. У гарячому вигляді розкладаємо по піалах, за бажанням посипаємо дрібно нашаткованої зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Соковита курка з картоплею і капустою в мультиварці
Курка з дачними овочами, потушенными разом – це не тільки дуже смачно і ароматно, але ще й корисно. Всього лише за годину можна з легкістю приготувати повноцінний вечерю або обід для всієї родини з доступних компонентів.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Капуста білокачанна (невелика) – 1 качан.
- Картопля – 700 гр.
- Курка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
- Цибуля-порей – 100 гр.
- Масло соняшникове – 1-2 ст. л
- томатна Паста/соус «Краснодарський» – 1 ст. л.
- лавровий Лист – 1-2 шт.
- Перець чорний горошком – 4 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом готуємо всі необхідні інгредієнти, згідно зі списком.
2. У чашу мультиварки розігріваємо олію і обсмажуємо курку до легкого золотистого кольору (можна використовувати будь-які частини птиці).
3. В цей час натираємо моркву на тертці, а цибулю нарізаємо кільцями, а після на 4 частини.
4. Засипаємо овочі до курки, додаємо спеції: сіль, перець горошком, лавровий лист і трохи томатної пасти – гарненько перемішуємо.
5. Так само в чашу відправляємо тонко нашатковану капусту і включаємо режим «Гасіння», на таймері встановлюємо 40 хвилин.
6. Поки курка і овочі тушатся – очищаємо і довільно ріжемо картоплю.
7. Після звукового сигналу, додаємо картопляні кубики до інших компонентів, заважаємо і повторюємо програму (ще 40 хвилин).
8. За 7-10 хвилин до готовності картоплі, засипаємо в чашу нарізану цибулю, подрібнений часник, зелень і при необхідності досолює. У гарячому вигляді подаємо до столу. Приємного апетиту!
Картопля з курячим філе в сметані в мультиварці
Всім любителям картоплі з куркою присвячується: ніжне куряче філе в поєднанні з картопляними кубиками, потушенное в сметані. Для приготування нам знадобиться мультиварка і зовсім трохи вільного часу.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Грудка куряча – 300-350 гр.
- Картопля – 550-650 гр.
- Цибуля ріпчаста – 240 гр.
- Масло рослинне – 20 мл
- Сметана 15% — 120 мл
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Філе нарізаємо шматочками середнього розміру і обсмажуємо на рослинному маслі в мультиварці, включивши режим «Смаження».
2. Готуємо м’ясо не до готовності, а лише до того моменту, поки шматочки не посвітлішають.
3. Засипаємо до курки дрібно нашатковану цибулю.
4. Готуємо до прозорості лука.
5. Далі, додаємо картоплю, порізану середніми шматочками.
6. Посипаємо все компоненти сіллю і улюбленими спеціями за смаком.
7. Заливаємо вміст чаші сметаною.
8. Додаємо гарячої води стільки, щоб вона покривала практично всі продукти.
9. Включаємо програму «Запікання» і готуємо протягом 40 хвилин. У разі якщо рідина дуже швидко випарується і овочі почнуть підгоряти – доливаємо ще трохи води.
10. Після відключення режиму, розкладаємо ароматну курочку з картоплею по тарілках, посипаємо зеленню і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Як приготувати картоплю з куркою і грибами в мультиварці?
Якщо у вас в морозильній камері завалявся пакетик з замороженими лісовими грибами, то ви просто зобов’язані приготувати ароматну і шалено смачне блюдо. Під картопля з куркою і грибами – це страва, яким можна з легкістю нагодувати всі сім’ю, а також подати до святкового столу.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Філе куряче – 1 кг
- Гриби – 500 гр.
- Картопля – 1 кг
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Морква – 150 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 30-40 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Сметана – 2-3 ст. л.
- Сіль – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для курки – ½ ч. л.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе нарізаємо кубиком.
2. У чашу мультиварки викладаємо м’ясо, наливаємо масло і додаємо подрібнений часник, сіль, перець і спеції – перемішуємо й даємо трохи часу промаринуватися.
3. Попередньо розморожені гриби ріжемо невеликими шматочками.
4. Капусту тонко шаткуємо і засипаємо в чашу разом з грибами.
5. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо брусочками.
6. Картоплю очищаємо і ріжемо невеликими шматочками.
7. Всі овочі перекладаємо в чашу, досолює, кладемо шматочки вершкового масла – гарненько перемішуємо. Включаємо програму «Тушкування» на 30 хвилин.
8. Через півгодини після початку готування, додаємо до овочів і курці пару ложок сметани і при необхідності доливаємо трохи води (у випадку, якщо овочі дають недостатньо соку).
9. Тушкуємо до м’якості картоплі і вимикаємо мультиварку.
10. Розкладаємо страву по тарілках, посипаємо дрібно нашаткованої зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт картоплі з куркою і овочами
Все геніальне просто – тому готуємо дуже легке блюдо з найбільш доступних інгредієнтів: тушкуємо картопля з додаванням курячого м’яса і сезонних овочів. Таку страву підходить для щоденного раціону, як дорослих, так і дітей.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Курка – 1 кг
- Морквина – 1 шт.
- Картопля – 6-10 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – 10 гр.
- Перець чорний мелений – 5 гр.
- Масло рослинне – 60 мл
Процес приготування:
1. Овочі очищаємо від шкірки і подрібнюємо: картоплю – кубиками, моркву — півкільцями.
2. Перекладаємо овочі в глибоку ємність, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем, додаємо майонез і ретельно перемішуємо.
3. У сковорідці розігріваємо 40 мл соняшникової олії і обсмажуємо курку до легкої рум’яної скоринки. М’ясо трохи підсолюємо.
4. В мультиварку засипаємо замариновані овочі.
5. Наверх викладаємо м’ясо.
6. Підливаємо масло (20 мл).
7. Запускаємо режим «Гасіння», а на таймері встановлюємо 90 хвилин.
8. Гаряче і ароматна страва викладаємо на загальне блюдо і тішимо близьких. Приємного апетиту!
Курка з картоплею і майонезом в мультиварці
Коли немає бажання і сил довго стояти на кухні – на допомогу приходить мультиварка, адже для готування в цьому агрегаті досить просто нарізати компоненти страви. Сьогодні вашій увазі пропонується рецепт ароматної і шалено смачної страви – картопля з курячим м’ясом, тушкована в майонезі.
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Окорочки курячі – 2 шт.
- Картопля – 6-8 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло соняшникове – 2 ст. л.
- Майонез – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для м’яса – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо м’ясо. Два курячих стегенця розморожуємо, ретельно промиваємо під струменем води і обсушуємо за допомогою паперових рушників.
2. Цибулину «звільняємо» від лушпиння.
3. І ріжемо тонкими півкільцями.
4. Відправляємо цибулю до м’яса і маринуємо: майонез (2-3 столових ложки), сіль, перець, улюблені спеції – перемішуємо. Прибираємо в холод мінімум на півгодини, а краще на ніч.
5. В цей час займемося овочами. Моркву і картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо великими брусочками.
6. Через 30 хвилин виймаємо курку з холодильної камери і викладаємо в чашу мультиварки.
7. Запускаємо програму «З корочкою» і обсмажуємо протягом 10 хвилин, кілька разів перевертаючи.
8. Вимикаємо мультиварку і засипаємо овочі до м’яса, посипаємо спеціями.
9. Додаємо решту кількість майонезу.
10. Заливаємо все компоненти водою таким чином, щоб рідина покривала овочі приблизно на 1 сантиметр. Включаємо програму «Тушкування» на 40-60 хвилин, в залежності від потужності вашої техніки і стежимо за готовністю картоплі.
11. Після звукового сигналу включаємо «Підігрів» ще на півгодини для того, щоб страва настоялося. Рекомендується дати постояти 15 хвилин під закритою кришкою 15 хвилин з відкритою кришкою. Приємного апетиту!