Курка і картопля – поєднання, яким нікого не здивуєш. Однак, варіантів приготування цих інгредієнтів величезна кількість. Щоб зробити м’ясо соковитим, а картопля м’яким запечіть блюдо в рукаві, для цього ми підібрали для вас 8 відмінних рецептів.
Курка, запечена цілком з картоплею в рукаві
Курка, запечена цілком з картоплею, один з найпопулярніших способів нагодувати гостей на свято або звана вечеря. Як приготувати смачне м’ясо і гарнір до нього, ви дізнаєтеся з цього рецепту.
Інгредієнти на
8 порц.
- Курка 1 кг
- Картопля 1 кг
- Гірчиця 1 ч. л.
- Мед 1 ч. л.
- Кетчуп 4 ст. л.
- Майонез столовий молочний 4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Часник 5 зуб.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Приправа «Хмелі-Сунелі» ½ ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як запекти курку з картоплею в рукаві? Птицю помийте, картопля очистіть і відміряйте всі інші інгредієнти для страви.
- Приготуйте маринад. У мисці змішайте по столовій ложці майонезу і кетчупу, додайте гірчицю, олію, мед, перець і сіль.
- Курячу тушку розрізати по середині грудки і розгорніть його, змастіть з усіх боків підготовленим маринадом. При наявності часу, курку можна залишити маринуватися в холодильнику на кілька годин.
- Картопля наріжте великими часточками і складіть в миску.
- Цибуля і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте півкільцями, часник – дрібними часточками. Додайте овочі до картоплі.
- В миску до овочів додайте залишився кетчуп, майонез, хмелі-сунелі, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.
- Покладіть курку і картоплю в рукав для запікання, закріпіть його краю. Викладіть заготовку у форму з високими бортиками і помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікайте блюдо 60-80 хвилин.
- Дістаньте рукав з духовки, розріжте його, змастіть курку соком, що виділився і запікайте ще 10-15 хвилин.
- Подавайте запечену курку з картоплею в гарячому вигляді на загальному блюді.
Приємного апетиту!
Курка шматочками з картоплею в рукаві
Запікати курку найзручніше шматочками. А куряче м’ясо і картопля – що може бути звичніше і смачніше для простої домашньої трапези. Страву можна приготувати на сковороді, в мультиварці або каструлі. Ми будемо запікати картоплю і курку в рукаві в духовці.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Курка – 0,5 шт.
- Картопля – 600-700 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Суміш прованських трав – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячу тушку помийте, промокніть паперовими рушниками і наріжте порційними шматками. Перекладіть м’ясо в миску, додати половину подрібненого часнику, посоліть і приправте за смаком, перемішайте.
2. Картоплю почистіть, помийте, наріжте кубиками, полийте рослинним маслом, приправити прованськими травами, посоліть і додайте подрібнений часник, перемішайте.
3. Складіть куряче м’ясо і картоплю в рукав для запікання, закріпіть обидва його краї. Помістіть рукав на деко і відправте в духовку на 40 хвилин. Прогрійте Духовку до 180-190 градусів.
4. Через 40 хвилин розріжте рукав і дайте картоплі і курці як слід підрум’янитися.
5. Потім подавайте запечену курку шматочками з картоплею до столу.
Приємного апетиту!
Соковита курка з картоплею і майонезом в рукаві
Краще всього готувати м’ясо одночасно з гарніром. Найкращим гарніром для курячого м’яса буде картопля. Замаринуйте м’ясо в майонезі і запечіть. В рукаві в духовці, блюдо вийде ароматним і соковитим.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 16.
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Картопля – 5-10 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Лист лавровий – 1 шт.
Процес приготування:
1. Курку розрізати на порційні шматки. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. Складіть куряче м’ясо і цибулю в миску, посоліть, полийте лимонним соком і додайте майонез, перемішайте. Покладіть м’ясо в холодильник на пару годин для маринування.
2. Картоплю і моркву очистіть, помийте і наріжте шматочками середнього розміру. Овочі полийте рослинним маслом, посоліть і додайте кріп, перемішайте.
3. Зав’яжіть один край рукава, викладіть в нього всі підготовлені інгредієнти, додайте лавровий лист і півсклянки гарячої води. Зав’яжіть другий край рукава і помістіть заготовку на деко.
4. На рукаві зробіть кілька проколів голкою, щоб під час запікання виходив пар. Помістіть деко в духовку, розігріту до 180-200 градусів. Готуйте м’ясо і картоплю 70-80 хвилин.
5. Готову страву акуратно вийміть з рукава і подавайте до столу в компанії з овочевим салатом.
Приємного апетиту!
Ніжна курка з картоплею та овочами в рукаві
Рум’яна курочка разом з корисними запеченими овочами стане основою чудового обіду або вечері для всієї родини. Рецепт запікання м’яса та овочів в рукаві дуже простий і доступний.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Гомілки курячі – 1 кг
- Картопля – 3 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками.
2. Рукав для запікання зав’яжіть з одного боку, помістіть його в зручну форму. В рукав складіть картоплю.
3. Моркву очистіть і наріжте кружальцями.
4. Морква також перекладіть в рукав.
5. Помідор наріжте часточками. Його також відправте в рукав для запікання.
6. Баклажан очистити від шкірки, наріжте кубиками і викладіть в рукав.
7. Курячі гомілки промийте, покладіть поверх овочів, додайте сіль і спеції за смаком.
8. Зав’яжіть другий край рукава і злегка струсіть його, щоб інгредієнти перемішалися.
9. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах 1 годину.
10. Курка виходить дуже соковитою, а овочі ароматними і м’якими. Подавайте блюдо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Як запекти курку з картоплею і грибами в духовці?
Легка в приготуванні і однозначно одне з найсмачніших страв, які під силу приготувати будь-якій господині. Курка, картопля та гриби – безпрограшний склад інгредієнтів, який забезпечить вам ситний і смачний обід.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Курка – 0,5 кг
- Картопля – 5-6 шт.
- Печериці – 250-300 гр.
- Часник – 3-4 зуб.
- соєвий Соус – 4 ст. л.
- Суміш мелених перців – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Куряче м’ясо помийте, очистіть від залишків пір’я і просушіть.
2. Печериці помийте і наріжте часточками.
3. Влийте соєвий соус, додати суміш мелених перців, перемішайте. Зніміть миску з м’ясом і грибами в прохолодне місце на пару годин для маринування.
4. Картоплю почистіть, помийте і наріжте часточками. Додайте картоплю в миску до курки. Також в миску додайте нарізані зубчики часнику. Посоліть і приправте інгредієнти прованськими травами. Влийте оливкове масло і все добре перемішайте.
5. Викладіть підготовлені інгредієнти в рукав для запікання і добре закріпіть його краю. Запікайте блюдо в духовці при 200 градусах 40-60 хвилин.
6. Готову запечену курку з картоплею і грибами подавайте в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Курячі гомілки з картоплею в рукаві
Перевірено, що більш ніжним і соковитим виходять м’ясо на кістках. Тому для цього рецепта будуть використані курячі гомілки. Запекти картоплю і курку в рукаві – справа швидке і легке. Страва виглядає дуже апетитно, подавати його можна як на сімейну вечерю, так і зробити запечене м’ясо з картоплею, основним гарячим на святковому столі.
Час готування: 100 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 5-6 шт.
- Гомілки курячі – 4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень для подачі.
Процес приготування:
1. Курячі гомілки помийте, промокніть паперовими рушниками і викладіть в миску. Додайте до м’яса спеції, перемішайте і залиште на 10 хвилин.
2. Картопля очистіть і наріжте великими кубиками. Моркву наріжте кружечками. Ріпчасту цибулю також подрібнити ножем. Овочі посоліть і приправте за смаком, перемішайте.
3. В рукав для запікання викладіть овочі і м’ясо. Закріпіть краю рукава, зверху зробіть кілька проколів голкою для виходу пари.
4. Помістіть рукав у термостійку форму, розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте курячі гомілки з картоплею протягом години. Через годину розріжте рукав і дайте м’ясу підрум’янитися 10-15 хвилин.
5. Запечені курячі гомілки подавайте разом з картоплею в гарячому вигляді. Перед подачею посипте блюдо рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт курки з картоплею і капустою в рукаві
Рукав для запікання – хороший помічник для приготування в духовці м’ясних і овочевих страв. За рахунок нього інгредієнти готуються швидше і до того ж вони захищені від пересихання. Ще одним плюсом буде те, що після приготування немає необхідності відмивати від жиру деко.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Курка – 1-1,2 кг
- Картопля – 6 шт.
- Капуста білокачанна – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Майонез – 5 ст. л.
- Паприка – 2 ч. л.
- часниковий Порошок – 1 ч. л.
- Хмелі-сунелі – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Для страви підійдуть будь-які частини курки. Промийте їх під проточною водою, промокніть від зайвої вологи і посипте сіллю і чорним перцем.
2. Змішайте майонез з часниковим порошком і хмелі-сунелі. Натріть курку солодкою паприкою і отриманим соусом.
3. Картоплю і моркву наріжте шматочками, цибулю – півкільцями. Посоліть і приправити овочі.
4. Капусту нашаткуйте соломкою, додайте до інших овочів. Овочі змішайте з рештою майонезним соусом і паприкою.
5. Зав’яжіть один край рукава для запікання, викладіть в нього овочеву масу. Зверху додайте куряче м’ясо. Закріпіть другий край рукава, зверху зробіть кілька проколів для виходу пари.
6. Запікайте блюдо в духовці при 190 градусах 60 хвилин. Готову страву посипте рубаною зеленню і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Соковита і м’яка курка з картоплею і яблуками в рукаві
Смачне, а головне з доступних інгредієнтів блюдо, яке нагодує всю сім’ю. Запечена в рукаві разом з картоплею і яблуками куряче м’ясо виходить соковитим і ароматним. До того ж страва виглядає неймовірно апетитно.
Час готування: 2,5 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Яблуко – 1 шт.
- Сіль –за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для змащення.
- Часник – 1 головка.
Процес приготування:
1. Курячу тушку добре вимийте всередині і зовні.
2. Змішайте рослинне масло з сіллю, спеціями і подрібненим часником. Отриманим соусом змастіть курячу тушку з усіх боків.
3. Яблука, цибулю і картоплю наріжте кубиками.
4. Нафаршируйте курку сумішшю картоплі, цибулі та яблука. Зашийте тушку ниткою і помістіть в рукав.
5. Закріпіть краю рукава і відправте в духовку, розігріту до 180-190 градусів. Запікайте курку близько 2 годин.
6. Подавайте курку з картоплею і яблуками в гарячому вигляді з гарніром за своїм смаком.
Приємного апетиту!