Курник з куркою та картоплею з листкового тіста
Не обов’язково готувати тісто для курника самостійно. У цьому рецепті можна використовувати готове заморожене листкове тісто. Вам залишається тільки підготувати начинку.
Склад:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Пшеничне борошно вищого сорту – 400-450 гр.
- Цукор – 1 ч. л.
- масло – 150-200 гр.
- Вода – 200 мл
- Оцет 9 % – 1 ст. л.
Для начинки:
- Куряче філе – 350-400 гр.
- Картопля – 2-3 шт.
- Зелена цибуля – 50 гр.
- Приправи – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. У склянці теплої води розчиняємо цукор і сіль, виливаємо воду в миску розбиваємо туди одне яйце, перемішуємо. Вливаємо одну столову ложку оцту. Невеликими частинами всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. Тісто повинне вийти м’яким і не повинно липнути до рук.
2. Розм’якшене вершкове масло ділимо на 4 частини.
3. Ділимо тісто на 4 частини. Кожен шматок розкачуємо товщиною 3-4 мм. Для кожного пласта тіста шматок масла. Розподіляємо пензликом масло по поверхні тіста. Кладемо шари з тіста один на одного.
4. На качалку намотуємо тісто, розрізаємо уздовж, прибираємо качалку, а тісто звертаємо ще раз поперек.
5. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.
6. Картопля промиваємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Картопля віджимаємо від рідини.
7. Зелена цибуля промиваємо та нарізаємо.
8. Тісто ділимо на дві нерівні частини. Форму змащуємо маслом. Більшу частину тіста розкачуємо і викладаємо на дно форми, робимо бортики, щоб вкласти начинку на пиріг. На тісто кладемо шар з картоплі, солимо і перчимо його, зверху упереміш розкладаємо курку і цибулю. Другим шматком тіста накриваємо начинку, краї верхнього і нижнього шару тесту защипуємо між собою.
9. В окремій мисці одне яйце збиваємо з дрібкою солі, цією сумішшю змащуємо поверхню пирога. По центру робимо невеликий отвір, щоб виходив пар. Форму з курником ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин. Даємо пирогу охолонути і подаємо до столу.
Приємного апетиту!