Куряче філе в клярі на сковороді – 8 рецептів з покроковими фото

Як смачно посмажити курячі грудки в клярі з борошна та яєць?

Цей рецепт дуже швидкий і простий. Кляр з яєць та борошна не вимагає часу на відстоювання, а значить дозволить обсмажити відбивні з курячих грудок в клярі як тільки ви його замешаете, ніж заощадить вам як мінімум півгодини.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Промийте куряче філе, промокніть паперовим рушником. Обріжте при наявності жир, видаліть плівку.

2. Підготовлене філе наріжте на пластини по 1,5 див. Відбийте їх спеціальним молоточком. Щоб зробити це максимально акуратно, помістіть перед відбиванням куряче філе в целофановий пакет або накрийте харчової плівкою. Відбите філе трохи посоліть згідно вашим смаковим уподобанням.

3. Займіться кляром. Для цього в глибоку ємність розбийте яйця, посоліть і додайте просіяне борошно. Перемішуйте спочатку повільно і акуратно, щоб не спровокувати утворення грудок. Коли суміш стане наближатися до однорідного стану, можете, перемішувати більш інтенсивно. Так як в даний кляр не додається яка-небудь рідина, він виходить густим і відмінно зчіплюється з поверхнею курячих відбивних. Щоб визначити «правильний» чи кляр у вас вийшов, умочіть в нього виделку. Якщо він рівномірно покриває вилку і не просвічує, то ви все зробили вірно.

4. Коли куряче філе відбито і кляр готовий, можна приступити до процесу обсмажування. Для цього нам знадобиться добре розігріта сковорода з рослинним маслом. Відбивні в клярі з яйця і борошна краще смажити на середньому вогні. Кожен шматок філе вмочайте в кляр і відразу ж переносите на сковороду. Обсмажуйте з двох сторін по 3 хвилини. У процесі обжарювання кляр повинен стати золотистим.

5. Ось і готові пишні і соковиті курячі відбивні. Подавайте їх на стіл гарячими з вашими улюбленими гарнірами.

Приємного апетиту!