Куряча грудка сама по собі досить суха, але в сметанному соусі вона виходить дуже ніжна і смачна. Пропонуємо вам рецепт приготування на сковороді, з грибами, в духовці, в томатно-сметанному соусі з часником, в мультиварці і з сиром.
Куряче філе в сметанному соусі на сковороді
Курка обсмажується разом з цибулею, потім до неї додається сметана, кріп і гаряча вода. Як підсумок виходить соковите куряче філе, яке буде ідеально поєднуватися з будь-яким гарніром.
Інгредієнти на
3 порц.
- Куряче філе 500 гр.
- Сметана 100 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вода 200 мл
- Кріп 2 гілочки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати куряче філе в сметанному соусі? Курку добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками.
- Ріпчаста цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.
- Беремо сковороду і розігріваємо в неї 2 столові ложки рослинної олії. Обсмажуємо на ньому курку до трохи рум’яної скоринки. Солимо і перчимо
- Кладемо цибулю і смажимо ще кілька хвилин, поки він не стане м’яким.
- Тепер додаємо сметану. Кріп миємо під прохолодною водою, дрібно нарізаємо і також відправляємо в сковороду. Кип’ятимо 200 мл води і вливаємо її до курки зі сметаною. Добре перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні приблизно 5-10 хвилин.
- Вимикаємо вогонь і знімаємо сковороду з плити.
- Перекладаємо куряче філе в сметані в тарілку і подаємо разом зі свіжими овочами або іншим гарніром. Приємного апетиту!
Соковите куряче філе з грибами в сметанному соусі
Куряче філе відварюється. На сковороді окремо обсмажують цибулю з грибами і зі сметанним соусом. Потім готова курка нарізається і відправляється в сковороду. Готову страву виходить ніжним і ароматним.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Печериці – 500 гр.
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Борошно пшеничне – ½ ст. л.
- Горіх мускатний – 1/3 ч. ложки
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе добре моєму, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 20 хвилин після того, як вода закипить. Даємо трохи охолонути.
2. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо на тонкі півкільця.
3. Печериці ретельно промиваємо під проточною водою і нарізаємо на тонкі пластинки.
4. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю, поки він не стане прозорим.
5. Далі відправляємо туди гриби, перемішуємо і смажимо приблизно 15-20 хвилин, поки не википить вся утворилася вода.
6. В окремій ємності змішуємо 100 грам сметани разом з мускатним горіхом.
7. Курку виймаємо з бульйону і нарізаємо на великі смужки.
8. Закидаємо нарізане куряче філе в сковорідку з цибулею і грибами, додаємо сіль і перець за смаком. Потім вливаємо сметану з мускатним горіхом і добре перемішуємо. Продовжуємо готувати на невеликому вогні ще 3 хвилини.
9. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо разом з рисом, картоплею або іншим гарніром. Приємного апетиту!
Ніжне і м’яке куряче філе в сметанному соусі в духовці
Спочатку курка маринується в соєвому соусі, рослинному маслі, лимонному соку і меду. Потім готується соус з часнику, сметани, солі, цукру, перцю і кропу. Куряче філе заливається соусом, зверху посипається моцарелою і запікається 45-50 хвилин. Виходить дуже соковито і смачно.
Час приготування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 700 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Часник – 4 зубчики.
- Кріп – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сік лимонний – 3 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Моцарелла – 150 гр.
Процес приготування:
1. Починаємо з приготування маринаду для курки. В окремій ємності змішуємо разом соєвий соус, рослинна олія, лимонний сік і мед.
2. Заливаємо отриманому маринадом куряче філе і даємо промаринуватися мінімум 15-30 хвилин. Якщо маринувати його більше години, то м’ясо вийде гумовим.
3. Далі приступаємо до приготування сметанного соусу. Часник чистимо і дрібно нарізаємо за допомогою ножа. Додаємо трохи солі, щоб з нього почав виділятися сік.
4. Перекладаємо часник в окрему ємність, туди додаємо сметану, сіль, перець чорний мелений і цукор.
5. Далі туди додаємо дрібно нарізаний кріп. Можна використовувати будь-яку іншу зелень.
6. Все перемішуємо до однорідності. Соус готовий.
7. Тепер беремо моцарелу і натираємо її на крупній тертці. Цей сир підходить найкраще, так як він добре тягнеться.
8. За цей час повинна була замаринувати курка. Перекладаємо її в форму для запікання.
9. Зверху рівномірно поливаємо її сметанним соусом.
10. Далі посипаємо натертим сиром і запікаємо в духовці протягом 45-50 хвилин при 180оС.
11. Готове куряче філе перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!
Як приготувати смачну курячу грудку в томатно-сметанному соусі?
Курка обсмажується на сковороді разом з морквою, цибулею, цвітною капустою, картоплею і кабачком. Далі до них додається соус з томатної пасти, сметани. Готову страву посипається зверху свіжим кропом.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Квасоля стручкова – 100 гр.
- Капуста цвітна – 100 гр.
- Кріп свіжий – 1 пучок.
- Сметана – 2 ст. л.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода – 400 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Паприка солодка мелена – за смаком.
- Каррі – за смаком.
- Часник – 3 зубчики.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Куряче філе добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і нарізаємо на невеликі шматочки.
2. Моркву чистимо і натираємо на тертці, а цибулю ріжемо на невеликі кубики.
3. Картоплю ретельно миємо, чистимо й нарізаємо кубиком.
4. Таким же чином нарізаємо кабачок.
5. Приступаємо до приготування соусу. В окремій ємності змішати томатну пасту зі сметаною. Додаємо туди воду, цукровий пісок і сіль. Все ретельно перемішуємо до однорідності.
6. Кріп промиваємо під прохолодною водою і дрібно нарізаємо разом з часником.
7. На сковороді розігріваємо 3 столові ложки рослинної олії і смажимо на ньому курку, поки вона не буде наполовину готова.
8. Відправляємо туди натерту моркву з цибулею і смажимо, періодично помішуючи, приблизно 5 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
9. Далі за смаком додаємо чорний мелений перець, солодку паприку, каррі і добре перемішуємо.
10. Тепер додаємо картоплю, перемішуємо і готуємо на слабкому вогні під кришкою до напівготовності картоплі.
11. Закидаємо кабачок і тушкуємо ще кілька хвилин.
12. В кінці додаємо заморожену цвітну капусту і квасолю. Перемішуємо.
13. Тепер відправляємо в сковороду томатно-сметанний соус, добре перемішуємо і готуємо на невеликому вогні приблизно 10 хвилин.
14. Коли всі овочі повністю приготуються, додаємо нарізаний часник з кропом, перемішуємо і знімаємо з вогню. Накриваємо сковороду кришкою і даємо страві настоятися протягом декількох хвилин.
15. Розкладаємо готове куряче філе з овочами і соусом по тарілках і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт курячої грудки в сметанно-часниковому соусі
Для початку готується соус зі сметани, часнику, солі і перцю. Куряча грудка поміщається у форму для запікання і поливається готовою сумішшю. Зверху все посипається натертим твердим сиром і випікається в духовці 55 хвилин.
Час приготування: 1 год 10 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Сметана – 400 мл
- Часник – 8 зубчиків.
- Сир твердий – 100 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Часник чистимо і пропускаємо через прес або дуже дрібно нарізаємо ножем.
2. Твердий сир натираємо на твердій тертці.
3. В окремій ємності між собою змішуємо сметану з нарізаним часником. Додаємо сіль, перець за смаком і перемішуємо до отримання однорідної маси.
4. Куряче філе знімаємо з кістки і видаляємо шкіру. Ретельно промиваємо під водою і обсушуємо паперовим рушником.
5. Перекладаємо філе в форму для запікання і заливаємо його сметанно-часниковим соусом.
6. Зверху рясно посипаємо натертим твердим сиром.
7. Розігріваємо духовку до 175оС і запікаємо в ній курку протягом 55 хвилин.
8. Дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути.
9. Перекладаємо на тарілку і подаємо до столу в якості самостійного блюда. Як гарнір краще всього підійде салат зі свіжих овочів.
Покроковий рецепт приготування курячого філе зі сметаною в мультиварці
Нарізана курка укладається в чашу мультиварки разом з цибулею, морквою і часником. Далі туди додається сметана, вершки і кріп. Все перемішується і готується в режимі «гасіння» 15-20 хвилин. У підсумку виходить дуже ніжне і соковите м’ясо.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Моркву – ½ шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Вершки 10% – 0.5 склянки
- Сметана – 2 ст. л.
- Кріп свіжий – 1 щіпка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Беремо курячу грудку, знімаємо з неї шкіру і зрізаємо філе з кісток. Нарізаємо його на шматочки середнього розміру.
2. Перекладаємо курку на дно чаші в мультиварці.
3. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Кладемо зверху на куряче філе.
4. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Відправляємо в чашу мультиварки.
5. Часник також чистимо і дрібно нарізаємо або пропускаємо через прес. Кладемо до курки з морквою і цибулею.
6. Тепер заливаємо в каструлю половину склянки вершків.
7. Далі додаємо 2 столові ложки сметани.
8. Кріп миємо під прохолодною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника, дрібно рубаємо і відправляємо в каструлю.
9. Усе ретельно і акуратно перемішуємо з допомогою спеціальної лопатки для того, щоб не пошкодити покриття.
10. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо програму «гасіння». Готуємо протягом 15-20 хвилин. Перед подачею ще раз перемішуємо.
11. Перекладаємо готову курку на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами або іншим гарніром. Приємного апетиту!
Дуже смачна куряча грудка з сиром і сметаною
Для початку куряче філе обсмажується разом з цибулею і брокколі. Потім туди додається сметана, вода і спеції. В кінці вміст сковороди переміщається в форму для запікання, посипається сиром і поставити в духовку на 2 хвилини.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Філе куряче – 1 шт.
- Брокколі – 150 гр.
- Моцарелла – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста 0.5 шт.
- Сметана 30% – 100 гр.
- Вода – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Якщо броколі заморожені, то розморожуємо її й нарізаємо на невеликі шматочки. Куряче філе добре промиваємо під водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
2. На сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо в ньому курку до появи золотистої скоринки.
3. Тепер відправляємо туди нарізану цибулю і брокколі. Обсмажуємо поки цибуля не стане м’яким.
4. Далі додаємо сметану, заливаємо воду, солимо і перчимо за смаком. Все добре перемішуємо. Продовжуємо готувати ще близько 10 хвилин на маленькому вогні.
5. Моцарелу натираємо на середній тертці. Вміст сковороди перекладаємо у форму для запікання і посипаємо зверху тертим сиром. Розігріваємо духовку до 180оС і ставимо туди форму на пару хвилин, щоб сир розплавився. Це також можна зробити в мікрохвильовій печі.
6. Готову страву прикрашаємо зверху зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!