Куряче філе в сметанному соусі – 7 рецептів з фото покроково

Куряча грудка сама по собі досить суха, але в сметанному соусі вона виходить дуже ніжна і смачна. Пропонуємо вам рецепт приготування на сковороді, з грибами, в духовці, в томатно-сметанному соусі з часником, в мультиварці і з сиром.

Куряче філе в сметанному соусі на сковороді

Курка обсмажується разом з цибулею, потім до неї додається сметана, кріп і гаряча вода. Як підсумок виходить соковите куряче філе, яке буде ідеально поєднуватися з будь-яким гарніром.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Сметана 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вода 200 мл
  • Кріп 2 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати куряче філе в сметанному соусі? Курку добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Ріпчаста цибулю чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями.
  3. Беремо сковороду і розігріваємо в неї 2 столові ложки рослинної олії. Обсмажуємо на ньому курку до трохи рум’яної скоринки. Солимо і перчимо
  4. Кладемо цибулю і смажимо ще кілька хвилин, поки він не стане м’яким.
  5. Тепер додаємо сметану. Кріп миємо під прохолодною водою, дрібно нарізаємо і також відправляємо в сковороду. Кип’ятимо 200 мл води і вливаємо її до курки зі сметаною. Добре перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні приблизно 5-10 хвилин.
  6. Вимикаємо вогонь і знімаємо сковороду з плити.
  7. Перекладаємо куряче філе в сметані в тарілку і подаємо разом зі свіжими овочами або іншим гарніром. Приємного апетиту!

Соковите куряче філе з грибами в сметанному соусі

Куряче філе відварюється. На сковороді окремо обсмажують цибулю з грибами і зі сметанним соусом. Потім готова курка нарізається і відправляється в сковороду. Готову страву виходить ніжним і ароматним.

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Печериці – 500 гр.
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – ½ ст. л.
  • Горіх мускатний – 1/3 ч. ложки
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе добре моєму, кладемо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 20 хвилин після того, як вода закипить. Даємо трохи охолонути.

2. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо на тонкі півкільця.

3. Печериці ретельно промиваємо під проточною водою і нарізаємо на тонкі пластинки.

4. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому цибулю, поки він не стане прозорим.

5. Далі відправляємо туди гриби, перемішуємо і смажимо приблизно 15-20 хвилин, поки не википить вся утворилася вода.

6. В окремій ємності змішуємо 100 грам сметани разом з мускатним горіхом.

7. Курку виймаємо з бульйону і нарізаємо на великі смужки.

8. Закидаємо нарізане куряче філе в сковорідку з цибулею і грибами, додаємо сіль і перець за смаком. Потім вливаємо сметану з мускатним горіхом і добре перемішуємо. Продовжуємо готувати на невеликому вогні ще 3 хвилини.

9. Перекладаємо готову страву на тарілку і подаємо разом з рисом, картоплею або іншим гарніром. Приємного апетиту!

Ніжне і м’яке куряче філе в сметанному соусі в духовці

Спочатку курка маринується в соєвому соусі, рослинному маслі, лимонному соку і меду. Потім готується соус з часнику, сметани, солі, цукру, перцю і кропу. Куряче філе заливається соусом, зверху посипається моцарелою і запікається 45-50 хвилин. Виходить дуже соковито і смачно.

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 700 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Кріп – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Соєвий соус – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сік лимонний – 3 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Моцарелла – 150 гр.

Процес приготування:

1. Починаємо з приготування маринаду для курки. В окремій ємності змішуємо разом соєвий соус, рослинна олія, лимонний сік і мед.

2. Заливаємо отриманому маринадом куряче філе і даємо промаринуватися мінімум 15-30 хвилин. Якщо маринувати його більше години, то м’ясо вийде гумовим.

3. Далі приступаємо до приготування сметанного соусу. Часник чистимо і дрібно нарізаємо за допомогою ножа. Додаємо трохи солі, щоб з нього почав виділятися сік.

4. Перекладаємо часник в окрему ємність, туди додаємо сметану, сіль, перець чорний мелений і цукор.

5. Далі туди додаємо дрібно нарізаний кріп. Можна використовувати будь-яку іншу зелень.

6. Все перемішуємо до однорідності. Соус готовий.

7. Тепер беремо моцарелу і натираємо її на крупній тертці. Цей сир підходить найкраще, так як він добре тягнеться.

8. За цей час повинна була замаринувати курка. Перекладаємо її в форму для запікання.

9. Зверху рівномірно поливаємо її сметанним соусом.

10. Далі посипаємо натертим сиром і запікаємо в духовці протягом 45-50 хвилин при 180оС.

11. Готове куряче філе перекладаємо на тарілку і подаємо до столу з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!

Як приготувати смачну курячу грудку в томатно-сметанному соусі?

Курка обсмажується на сковороді разом з морквою, цибулею, цвітною капустою, картоплею і кабачком. Далі до них додається соус з томатної пасти, сметани. Готову страву посипається зверху свіжим кропом.

Час приготування: 1 годину.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Квасоля стручкова – 100 гр.
  • Капуста цвітна – 100 гр.
  • Кріп свіжий – 1 пучок.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода – 400 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка солодка мелена – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Куряче філе добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і нарізаємо на невеликі шматочки.

2. Моркву чистимо і натираємо на тертці, а цибулю ріжемо на невеликі кубики.

3. Картоплю ретельно миємо, чистимо й нарізаємо кубиком.

4. Таким же чином нарізаємо кабачок.

5. Приступаємо до приготування соусу. В окремій ємності змішати томатну пасту зі сметаною. Додаємо туди воду, цукровий пісок і сіль. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

6. Кріп промиваємо під прохолодною водою і дрібно нарізаємо разом з часником.

7. На сковороді розігріваємо 3 столові ложки рослинної олії і смажимо на ньому курку, поки вона не буде наполовину готова.

8. Відправляємо туди натерту моркву з цибулею і смажимо, періодично помішуючи, приблизно 5 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.

9. Далі за смаком додаємо чорний мелений перець, солодку паприку, каррі і добре перемішуємо.

10. Тепер додаємо картоплю, перемішуємо і готуємо на слабкому вогні під кришкою до напівготовності картоплі.

11. Закидаємо кабачок і тушкуємо ще кілька хвилин.

12. В кінці додаємо заморожену цвітну капусту і квасолю. Перемішуємо.

13. Тепер відправляємо в сковороду томатно-сметанний соус, добре перемішуємо і готуємо на невеликому вогні приблизно 10 хвилин.

14. Коли всі овочі повністю приготуються, додаємо нарізаний часник з кропом, перемішуємо і знімаємо з вогню. Накриваємо сковороду кришкою і даємо страві настоятися протягом декількох хвилин.

15. Розкладаємо готове куряче філе з овочами і соусом по тарілках і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт курячої грудки в сметанно-часниковому соусі

Для початку готується соус зі сметани, часнику, солі і перцю. Куряча грудка поміщається у форму для запікання і поливається готовою сумішшю. Зверху все посипається натертим твердим сиром і випікається в духовці 55 хвилин.

Час приготування: 1 год 10 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Сметана – 400 мл
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Часник чистимо і пропускаємо через прес або дуже дрібно нарізаємо ножем.

2. Твердий сир натираємо на твердій тертці.

3. В окремій ємності між собою змішуємо сметану з нарізаним часником. Додаємо сіль, перець за смаком і перемішуємо до отримання однорідної маси.

4. Куряче філе знімаємо з кістки і видаляємо шкіру. Ретельно промиваємо під водою і обсушуємо паперовим рушником.

5. Перекладаємо філе в форму для запікання і заливаємо його сметанно-часниковим соусом.

6. Зверху рясно посипаємо натертим твердим сиром.

7. Розігріваємо духовку до 175оС і запікаємо в ній курку протягом 55 хвилин.

8. Дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути.

9. Перекладаємо на тарілку і подаємо до столу в якості самостійного блюда. Як гарнір краще всього підійде салат зі свіжих овочів.

Покроковий рецепт приготування курячого філе зі сметаною в мультиварці

Нарізана курка укладається в чашу мультиварки разом з цибулею, морквою і часником. Далі туди додається сметана, вершки і кріп. Все перемішується і готується в режимі «гасіння» 15-20 хвилин. У підсумку виходить дуже ніжне і соковите м’ясо.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Моркву – ½ шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Вершки 10% – 0.5 склянки
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Кріп свіжий – 1 щіпка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Беремо курячу грудку, знімаємо з неї шкіру і зрізаємо філе з кісток. Нарізаємо його на шматочки середнього розміру.

2. Перекладаємо курку на дно чаші в мультиварці.

3. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Кладемо зверху на куряче філе.

4. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Відправляємо в чашу мультиварки.

5. Часник також чистимо і дрібно нарізаємо або пропускаємо через прес. Кладемо до курки з морквою і цибулею.

6. Тепер заливаємо в каструлю половину склянки вершків.

7. Далі додаємо 2 столові ложки сметани.

8. Кріп миємо під прохолодною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника, дрібно рубаємо і відправляємо в каструлю.

9. Усе ретельно і акуратно перемішуємо з допомогою спеціальної лопатки для того, щоб не пошкодити покриття.

10. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо програму «гасіння». Готуємо протягом 15-20 хвилин. Перед подачею ще раз перемішуємо.

11. Перекладаємо готову курку на тарілку і подаємо до столу зі свіжими овочами або іншим гарніром. Приємного апетиту!

Дуже смачна куряча грудка з сиром і сметаною

Для початку куряче філе обсмажується разом з цибулею і брокколі. Потім туди додається сметана, вода і спеції. В кінці вміст сковороди переміщається в форму для запікання, посипається сиром і поставити в духовку на 2 хвилини.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 1.

Склад:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Брокколі – 150 гр.
  • Моцарелла – 30 гр.
  • Цибуля ріпчаста 0.5 шт.
  • Сметана 30% – 100 гр.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Якщо броколі заморожені, то розморожуємо її й нарізаємо на невеликі шматочки. Куряче філе добре промиваємо під водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і нарізаємо на шматочки середнього розміру. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.

2. На сковороді розігріваємо 2 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо в ньому курку до появи золотистої скоринки.

3. Тепер відправляємо туди нарізану цибулю і брокколі. Обсмажуємо поки цибуля не стане м’яким.

4. Далі додаємо сметану, заливаємо воду, солимо і перчимо за смаком. Все добре перемішуємо. Продовжуємо готувати ще близько 10 хвилин на маленькому вогні.

5. Моцарелу натираємо на середній тертці. Вміст сковороди перекладаємо у форму для запікання і посипаємо зверху тертим сиром. Розігріваємо духовку до 180оС і ставимо туди форму на пару хвилин, щоб сир розплавився. Це також можна зробити в мікрохвильовій печі.

6. Готову страву прикрашаємо зверху зеленню і подаємо до столу зі свіжими овочами. Приємного апетиту!